MENU

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Δίνει 1 εκατ. λίρες κατά της απόσχισης της Σκωτίας

«Ο χωρισμός δεν θα είναι γρήγορος ούτε καθαρός» λέει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, που ζει στην Σκωτία. εκφράζει την απορία της πώς θα γίνει η απόσχιση, μετά από τρεις αιώνες αλληλεξάρτησης.

«Πιστεύω ότι η ανεξαρτησία ίσως μας δώσει κάποιες ευκαιρίες. Ομως εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους. Η διστακτικότητά μου δεν έχει να κάνει με την έλλειψη πίστης στους ανθρώπους της Σκωτίας και τα επιτεύγματά τους», αναφέρει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ στην προσωπική της ιστοσελίδα, εκφράζοντας ανοικτά την υποστήριξή της στην εκστρατεία παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Δώρισε στην εκστρατεία με την ονομασία «Καλύτερα Μαζί» 1 εκατομμύριο λίρες. Στην ανακοίνωσή της η συγγραφέας που ζει στο Εδιμβούργο, πρωτεύουσα της Σκωτίας, προειδοποιεί ότι η αποδέσμευση θα είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει πολύ καθώς η χώρα εδώ και τρεις αιώνες βρίσκεται σε στενή αλληλεξάρτηση με την Αγγλία και την Ουαλία.
Περίπου τέσσερα εκατομμύρια Σκωτσέζοι θα ψηφίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία. Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών έχουν διχαστεί στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει. Ο Ντέιβιντ Μπάουι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δηλώσει ότι τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την απόσχιση είναι ο Σον Κόνερι, ο οποίος την χαρακτήρισε «μια πολύ καλή ευκαιρία που δεν πρέπει να; χαθεί».