MENU

Ρωσία προς Ουκρανία: Εσείς καταρρίψατε το Boeing! (βίντεο)

Στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε από..
μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι. 
«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων.
Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.» δήλωσε ο στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Αμύνης.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο ρωσικός στρατός διαθέτει δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ότι το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών παρέκκλινε της πορείας του κατά 14 χιλιόμετρα περίπου. 
Ο στρατηγός αμφισβήτησε τις κατηγορίες της Δύσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές ευθύνονται για την κατάρριψη του αεροπλάνου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του Boeing.
Προκάλεσε, παράλληλα, τις ΗΠΑ να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, «εάν έχουν» τέτοιες, ζητώντας εξηγήσεις και από το Κίεβο.

ΠΗΓΗ