MENU

“Δελφινάριο” η άμυνα του Ολυμπιακού-Έφαγε 2 γκολ “φάβα” από τους μέτριους Σουηδούς

Με δύο κωμικά γκολ για Champions League η ομάδα του Μίτσελ ηττήθηκε από τη Μάλμε στη Σουηδία. Δελφινάριο η άμυνα..
του Ολυμπιακού με αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις, τεράστια κενά και καμία συνοχή έδωσε στους μέτριους Σουηδούς το δικαίωμα να βάλουν δύο γκολ και να χάσουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
Οι “ερυθρόλευκοι” μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησαν με σουτ του Κασάμι το οποίο “έβγαλε” ο Όλσεν. Στο 8′ ο Μποτία γύρισε μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ. Ο Μιλιβόγεβιτς στο 21′ δοκίμασε το πόδι του με Όλσεν να διώχνει σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο Μανιάτης σούταρε από κοντά αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Μάλμε έδιωξε. Η Μάλμε άγγιξε το γκολ στο 24′ αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ρόζενμπεργκ. Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 41′ με τον Μήτρογλου αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει σημαία στο ξεκίνα της φάσης και το γκολ ακυρώθηκε. Στην επόμενη φάση η κωμική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού έφερε γκολ για την Μάλμε. Σύμφωαν με το aek365.com ο Μποτία θεωρούσε πως κάλυπτε την μπάλα, ο Ρομπέρτο επιχείρησε έξοδο και ο Ρόζενμπεργκ αφού πήρε την κόντρα πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη εστία.
Πρώτη φάση στην επανάληψη στο 53′ όταν ο Μποτία από ιδανική θέση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς το πλάγιο άουτ (!). Στο επόμενο λεπτό ο Ισπανός λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ όταν “κρέμασε” τον Ρομπέρτο που πρόλαβε να γυρίσει και να μαζέψει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιάτη στο 56′ με τον διαιτητή να θεωρεί ότι ο Έλληνας μέσος έκανε θέατρο και να του δείχνει κάρτα (ήταν πέναλτι). Η Μάλμε στο 60′ άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν ο Τέλιν δεν μπόρεσε αρχικά να νικήσει με κεφαλιά τον Ρομπέρτο και στη συνέχεια δεν βρήκε σωστά την μπάλα. Πέντε λεπτά μετά ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε το σουτ του Έρικσον και γλίτωσε τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” στο 68′ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν αρχικά ο Όλσεν έδιωξε το πλασέ του Μήτρογλου και στη συνέχεια κόπηκε και η κεφαλιά του Μανιάτη. Ο Ρόζενμπεργκ στο 72′ κινήθηκε ωραία και σούταρε με τον Ρομπέρτο να διώχνει. Οκτώ λεπτά μετά ο Όλσεν έχασε προς στιγμή την μπάλα μετά το σουτ του Ντουρμάζ αλλά πρόλαβε και μπλόκαρε πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Τελικά στο 82′ με ένα ακόμα γκολ-επιθεώρηση η Μάλμε καθάρισε το ματς. Νέα ασυνεννοησία στην περιοχή του Ολυμπιακού μετά από βολέ του Όλσεν. Ο Τσιμπίτσκι έκοψε για τον Ρόζενμπεργκ και αυτός πέτυχε το 2-0.
ΜΑΛΜΕ (Έγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75′Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (92′Ράκιπ), Ρόζενμπεργκ, Τέλιν.
ΟΣΦΠ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57′Ντομίνγκες), Κασάμι (69′Ντουρμάζ), Αφελάι (79′Διαμαντάκος), Μήτρογλου.