MENU

Ο ουρανός από 19 έως 24 Δεκεμβρίου 2014

19 Δεκεμβρίου : Περισσότερη Σελήνη και Κρόνος
Ο φωτεινός πλανήτης Κρόνος βρίσκεται
κοντά στη επάνω δεξιά πλευρά της Σελήνης την αυγή. Ο Κρόνος έχει περισσότερα από 60 γνωστά φεγγάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός με λίμνες υδρογονανθράκων στην επιφάνεια του.

20 Δεκεμβρίου : Βαθιές ουράνιες παρατηρήσεις
Αν παρατηρείτε αρκετή ώρα σε ένα σκοτεινό ουρανό, μπορείτε να δείτε μακρινά αντικείμενα, όπως ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας που είναι 2.5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και είναι το πιο μακρινό αντικείμενο που είναι ορατό με γυμνό μάτι

21 Δεκεμβρίου : Χειμερινό ηλιοστάσιο
Ο χειμώνας αρχίζει στο βόρειο ημισφαίριο το απόγευμα, καθώς ο ήλιος εμφανίζεται νοτιότερα στον ουρανό για αυτό το χρόνο. Αυτό το σημείο είναι γνωστό ως το χειμερινό ηλιοστάσιο και φέρνει την μικρότερη ημέρα του έτους.

22 Δεκεμβρίου :  Rigel
Ο Rigel, το πιο λαμπρό αστέρι του Ωρίωνα, του Κυνηγού είναι χαμηλά στα ανατολικά-νοτιοανατολικά νωρίς το απόγευμα στα δεξιά της ζώνης του Ωρίωνα. Είναι περισσότερο από 20 φορές μεγαλύτερος της μάζας του ήλιου και περίπου 100.000 φορές πιο φωτεινός.

23 Δεκεμβρίου : Βόρειος Σταυρός
Τα αστέρια προσφέρουν μια εορταστική διακόσμηση απόψε στο ουρανό: τον βόρειο Σταυρός ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως Κύκνος. Τα φωτεινότερα αστέρια του σχηματίζουν ένα σταυρό, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν ευθεία επάνω από το βορειοδυτικό ορίζοντα το σούρουπο.

24 Δεκεμβρίου : Σελήνη και Άρης
Ο Άρης και η Σελήνη οργανώνουν μια όμορφο συνάντηση απόψε. Ο Άρης μοιάζει με ένα πορτοκαλί αστέρι στα αριστερά του φεγγαριού. Είναι χαμηλά στα νοτιοδυτικά το σούρουπο και δύουν 1-2 ώρες αργότερα.

Πηγή : Star Date

          Nasa
ΠΗΓΗ