MENU

ΕΚΤΑΚΤΟ – Αναδιάταξη τουρκικού στόλου, αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων απέναντι από τα Δωδεκάνησα – 8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο έχει μόνο η «Καλυψώ»

«Αναδιάταξη» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουμε στην μικρασιατική ακτή της Αλικαρνασού απέναντι από την Κω και την Ρόδο ενόψει της ευθείας απειλής που ξεστόμισε ο Ερντογάν πριν λίγο μιλώντας στο κόμμα του «δείχνοντας το μπόι του» παράλληλα και στους εσωκοματικούς του
αντιπάλους» .

 Θα δοθεί μάχη μέχρι τέλους καθώς η ανακοίνωση της ΕΝΙ διαλύει τις ψευδαισθήσεις της Ελλάδας-Κύπρου. Η Τουρκία θα πολεμήσει. Εμείς ή θα πολεμήσουμε ή θα κατεβάσει τα βρακιά η πολιτική ηγεσία και θα πάμε σε συνιδιοκτησία. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

ΕΝΙ: 6 με 8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Καλυψώ

Εξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή ακόμη και περισσότερα, εκτιμάται ότι διαθέτει το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΝΙ Claudio Descalzi.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο συνεδρίου στο Κάιρο, εάν το κοίτασμα πιστεύεται ότι διαθέτει 6 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ο Descalzi δήλωσε:

«Θα μπορούσε να είναι και περισσότερα ή σε αυτό το εύρος’, για να προσθέσει ότι ‘σίγουρα δεν μπορεί να είναι λιγότερα’.

Είπε ότι είναι μια καλή ανακάλυψη, που έχει προοπτική να προχωρήσει σε πρόσθετες επενδύσεις.

Πρόσθεσε ότι προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής ποσότητα θα πρέπει να γίνει επιβεβαιωτική γεώτρηση και ότι η ENI θα αποφασίσει μαζί με την TOTAL.

Πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να φθάσει η παραγωγή μεταξύ 1,8 με 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι το τέλος του 2018 και στη συνέχεια να αυξηθεί μέχρι τα 2,9 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα μέχρι τα μέσα του 2019.

Ο Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του είπε:

«Δεν διαφεύγουν της προσοχής μας οι έρευνες για φυσικό αέριο ανοικτά των ακτών της Κύπρου και οι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν τη λάθος κίνηση. Οι δυνάμεις μας παρακολουθούν με την εντολή να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση όταν το απαιτήσουν οι εξελίξεις στην περιοχή».

«Οι δυνάμεις» που αναφέρει ο παρανοϊκός Τούρκος αφορούν αναδιάταξη μονάδων του τουρκικού στρατού απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων , με σκοπό να είναι σε απόσταση «αναπνοής» για να επέμβουν στην περιοχή.

Ο ίδιος μίλησε για δυνάμεις του λιμενικού αλλά και της στρατοχωροφυλακής ενώ θεωρείται σίγουρη η αποστολή και επιπλέον μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων με σκοπό τον ναυτικό έλεγχο της περιοχής.

Παράλληλα προειδοποίησε και τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο.

«Προειδοποιούμε τις εταιρείες που δρουν στην Κύπρο να μην υπερβούν τα όρια εμπιστευόμενες την ελληνοκυπριακή πλευρά. Η δύναμή μας είναι τα πολεμικά μας πλοία και τα αεροσκάφη μας», τόνισε ο ίδιος.

Εδώ ο Ερντογάν πάλι αναφέρει «άθελα του» μετασταθμεύσεις τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 phantom ειδικά στα αεροδρόμια :

2η αεροπορική Βάση / Σμύρνη και αεροδρόμιο Dalaman / Μούγλα αλλά και στην 10η αεροπορική Βάση αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC135 / Άδανα, όσον αφορά την Κύπρο.

Επίσης τουρκικά πολεμικά και υποβρύχια συμμετέχουν αυτήν την στιγμή σε 2 νατοϊκές ασκήσεις σε Μαύρη θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο και αναμένεται να λάβουν εντολές «ανακατεύθυνσης» στις περιοχές έντασης σε Δωδεκάνησα και Κύπρο.

Τέτοια αναδιάταξη φαίνεται πολύ πιθανή μιας και η Άγκυρα όπως όλα δείχνουν έχει προετοιμάσει προσεκτικά εδώ και μήνες την «επίθεση της» για την υφαρπαγή κοιτασμάτων σε ΝΑ Αιγαίο και Κύπρο.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε επίσης με τίποτα αυτό που είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό στο pentapostagma.gr σχετικά με το μυστικό συμβούλιο που είχε λάβει χώρα στην Άγκυρα πριν πολύ μεγάλο διάστημα (2013) , και στο οποίο η απόφαση ήταν «ακόμη και περιορισμένη πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα για το θέμα των υδρογονανθράκων».

Ο τουρκικός τύπος ανέφερε πριν λίγο ότι «η μάχη για το φυσικό αέριο σε Κύπρο και Αιγαίο ..ξεκίνησε».

Μιλάμε για 3 δισεκατομμύρια 450 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου από το 2010.

Οι νέο-οθωμανοί θέλουν το δικό τους μερίδιο και ήδη κινούνται για να το υφαρπάξουν .

«Η Τουρκία ξεκίνησε επίσης «μάχη» στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας. Σε αυτό το πλαίσιο, το νερό αναμένεται να αυξηθεί η ένταση γύρω από την Κύπρο το 2018 …»

Ερντογάν: «εδώ στην Κύπρο και το Αιγαίο αν δεν λογαριάσουν το λάθος τους και δεν μας λάβουν υπόψη …θα επέμβουμε», ανέφερε, προειδοποιώντας την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές , κινούνται βάσει οργανωμένου πολύχρονου σχεδίου όπως διαφάνηκε και από την «ηχηρά» προκλητική παρουσία και τις δηλώσεις Ερντογάν για το Αιγαίο («νησιά που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια»),και τώρα εισέρχεται στο κυρίως μέρος αυτού…με την πρόκληση τεχνητών «επεισοδίων» με σκοπό την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Ο τουρκικός στολίσκος από πλοία που θα «κυνηγά» υδρογονάνθρακες αποτελεί το «ενεργειακό χέρι» της Άγκυρας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ , με το οποίο οι Τούρκοι θα προκαλούν συνεχώς , φτάνοντας μέχρι και κανονικό πολεμικό επεισόδιο…όπως και έγινε χθες βράδυ.

Σαφής στόχος των Τούρκων είναι η υφαρπαγή φυσικού αερίου και πετρελαίου εντός του Αιγαίου το επόμενο διάστημα προκαλώντας μεγάλους «πονοκεφάλους» σε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά είναι τα σχέδια της Άγκυρας και καλό είναι να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα.

Θέλουν απεγνωσμένα συν-διαχείριση των υδρογονανθράκων στο ελληνικό Αρχιπέλαγος οι νέο-οθωμανοί για αυτό και κατασκευάζουν εδώ και καιρό έναν πολεμικό στόλο αντάξιο της εποχής του Σουλεϊμάν του «μεγαλοπρεπή» ο οποίος αποτελεί και το ίνδαλμα του Ερντογάν.

Άλλωστε η τακτική της έκδοσης NAVTEX σε θαλάσσιες περιοχές εντός του Αιγαίου και της Κύπρου το δείχνει ξεκάθαρα.







Αναρτήθηκε από kapistrinews