MENU

Σε λίγο στη δημοσιότητα η έκθεση-σοκ για τις μεθόδους της CIA!!! Ανακρίσεις με ηλεκτρικά τρυπάνια: Παγκόσμια κατακραυγή για τις ΗΠΑ!!!!

Σκληρές μεθόδους και βασανιστήρια υιοθέτησε η CIA κατά την ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία, την περίοδο..
2001- 2009, όπως θα αποκαλύψει έκθεσηΑπό ηλεκτρικά τρυπάνια μέχρι σκουπόξυλα χρησιμοποίησαν αξιωματούχοι της CIA για να αναγκάσουν τους κρατούμενους να... ανοίξουν το στόμα τους και να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που ο φόβος είχε κυριεύει τους Αμερικανούς, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατέφυγαν σε μεθόδους που δεν χωρά ο ανθρώπινους νους θυμίζοντας πρακτικές Γκουαντάναμο.

Η CIA απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει σκουπόξυλο για να βιάσει τουλάχιστον έναν κρατούμενο και ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας απείλησαν ότι θα σκοτώσουν με ηλεκτρικό τρυπάνι τον "εγκέφαλο" τρομοκρατικής επίθεσης στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Cole, to 2000, και μέλος της Αλ Κάιντα, Αμντέλ Ραμνάν αν Νασίρι.

Όπως αναφέρει το Reuters, η περίληψη της έκθεσης (480 σελίδες) που θα δημοσιοποιηθεί -το σύνολό της παραμένει απόρρητο- αναμένεται να περιγράφει μεθόδους ανάκρισης που κινούνται στα «όρια» του βασανισμού αλλά και να εγείρει ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά τους στην απόσπαση πληροφοριών γύρω από τρομοκρατικά δίκτυα.Θα υπάρξουν γραφήματα που να απεικονίζουν τις απάνθρωπες τακτικές που ακολούθησε η CIA για να αναγκάσει τους ύποπτους για τρομοκρατία να ομολογήσουν. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης είχε καθυστερήσει εξαιτίας διαφωνιών για το ποια σημεία θα παρέμεναν επτασφράγιστο μυστικό.


ΠΗΓΗ protothema.gr