MENU

Νέο ρωσικό πυραυλικό σύστημα προκαλεί συναγερμό στην δύση!!

Η ρωσική εταιρεία Almaz-Antey αποκαλύπτει ένα νέο κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων.Σύμφωνα με φυλλάδιο που δημοσιεύθηκε, από την..
ρωσική εταιρεία Almaz-Antey, εμφανίζεται νέος ρωσικός πύραυλος , που περιλαμβάνει ένα έξι-τροχών τροχοφόρο μεταφορέα-εκτοξευτή, με ένα άγνωστο είδος βαλλιστικών πυραύλων. Ορισμένες αναφορές στο διαδίκτυο αναφέρουν την κωδική P222, καθώς και ότι αυτό αποτελεί μέρος του πυραυλικού συστήματος «Nudol», αναφέρει το έγκυρο αμυντικό πόρταλ janes.com.

Η εικόνα ενός τροχοφόρου με δίδυμους εκτοξευτές με απροσδιόριστο βαρύ πύραυλο, εμφανίστηκε σε ένα φυλλάδιο για το 2015 που δημοσιεύθηκε από Almaz-Antey, αναφέρει το πόρταλ.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα το σύστημα αποτελείται από δύο σωλήνες εκτόξευσης, που περιλαμβάνουν είτε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς εδάφους-αέρος του συστήματος (SAM) S-400, ή ένα νέο σύστημα βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας (BMD) αναχαίτισης.

Από το φυλλάδιο της εταιρείας είναι πιθανό να παρουσιάζεται μόνο το υλικό που έχει προκαθοριστεί για εξαγωγή , στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η εμφάνιση του συστήματος έχει σημαίνει συναγερμό στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών για πολλούς λόγους.

Πρώτον για την δυνατότητα αυτού του πυραύλου, που πιθανόν προσδιορίζεται βαλλιστικός, με μεγάλη ακτίνα, όσο και για τις δυνατότητες που έχει , δηλαδή εαν φέρει πολλαπλές κεφαλές.

Δεύτερον, το βεληνεκές αυτού του νέου πυραύλου, που πιθανόν να χρησιμοποιείται για αποστολές αναχαίτισης , αλλά και πιθανόν και σαν πύραυλος εδάφους –εδάφους, να έχει δηλαδή την δυνατότητα διπλής χρήσης.

Όπως και να έχει έως η αποσαφήνιση των τεχνικών δυνατοτήτων, του νέου πυραυλικού συστήματος της ρωσικής εταιρείας, προκαλεί ερωτηματικά και απορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της δύσης.

Η ρωσική πυραυλική βιομηχανία διάγει περίοδο εκσυγχρονισμού, είναι πρωτοπόρος, δίνοντας σημαντικά πλεονεκτήματα, στον υπό διαμόρφωση νέο ρωσικό στρατό.

Η ρωσική πολεμική βιομηχανία αρέσκεται στο να αιφνιδιάζει την δύση με τα επιτεύγματα της, όπως έκανε και στο μακρινό παρελθόν με τους πυραύλους «κατιούσα», μην ξεχνάμε στον β’ παγκόσμιο πόλεμο , σκορπώντας τον τρόμο στις γερμανικές στρατιές.