MENU

Γελάει ο κόσμος - Βενιζέλος: Δεν θα συνυπάρξουμε με τη ΝΔ ξανά!!

Την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να κάνουμε όλοι μαζί με ευκολία ένα βήμα μπροστά, ώστε να περάσουμε στη..
νέα φάση, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

«Θα συνυπάρξουμε με τη ΝΔ οι δύο μας πάλι; Όχι. Εννοώ αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ είναι πρώτη και το ΠΑΣΟΚ τρίτο δεν σημαίνει ότι θα πάμε να κάνουμε κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ», είπε και σημείωσε ότι ισχύει πάντα η θέση του κόμματος είτε είναι πρώτη ΝΔ είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, τονίζοντας ότι μιλά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ότι πρέπει να κληθούν να μετάσχουν όλοι στην εθνική ευθύνη, άρα και ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις που λένε ότι αποδέχονται την ευθύνη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

«Βεβαίως, η κυβέρνηση και η μοίρα της χώρας δεν εξαρτάται από το καπρίτσιο και την άρνηση οποιουδήποτε, αλλά πρέπει να κληθούν όλοι», τόνισε. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ.

Ερωτηθείς σχετικά με το «email Χαρδούβελη», ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «εμείς δεν αφήσαμε να συμφωνηθεί τίποτα βλαπτικό», γιατί, όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να πάρει κι άλλα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει περικοπή μισθών και συντάξεων και επέβαλε να μην μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων.

Για τις σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ μετά και τη χθεσινή επιστολή του για το ζήτημα της Άντζελας Γκερέκου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ συμπράττει με τη ΝΔ προγραμματικά για λόγους εθνικούς και πως αυτό που έγινε με την κ. Γκερέκου ήταν «απροσδόκητο, ξεκάρφωτο και σύμπραξη της ΝΔ με μια πολιτικά ανήθικη και αντιαισθητική πράξη». «Αυτό δεν τιμά αυτούς που το έκαναν και προκαλεί την αντίδρασή μας γιατί στις σχέσεις μεταξύ των κομμάτων πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης δεοντολογία».

«Δεν διαρρήξαμε καμία σχέση προσωπική με τον κ. Σαμαρά, αλλά πολιτικά πρόκειται για μια πράξη την οποία στηλίτευσα», πρόσθεσε. Ανέφερε γενικότερα ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να έχει κάνει «πιο στρατηγικές και διορατικές σκέψεις σε σχέση με άλλες μας προτάσεις»,μιλώντας για τη κατάργηση του εκλογικού μπόνους που, όπως είπε, μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, «αλλά δεν γίνεται γιατί η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι μέσα στο παιχνίδι του διπολισμού».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την ευθύνη της περιόδου 2004- 2009 και είπε, μεταξύ άλλων, ότι βεβαίως πρέπει να απαντηθεί γιατί κρυβόταν το έλλειμμα, το ανεξέλεγκτο το χρέους. Είπε ότι το θέμα δεν είναι να γίνει έρευνα νομική, γιατί αυτά είναι ιστορικά δεδομένα, ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η στατιστική υπηρεσία και η Eurostat συνωμότησαν εις βάρος του ελληνικού λαού και αύξησαν τεχνητά το έλλειμμα».



ΠΗΓΗ: newpost.gr