MENU

Απίστευτο: Περίπου 1.000 άποροι σε Φιλοθέη και Ψυχικό (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Εξωπραγματικός φαντάζει ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν άποροι στο πλουσιότερο προάστιο της Αττικής, τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Περίπου..
1.000 από τους 27.000 στη Φιλοθέη και το Ψυχικό προβάλλει ότι είναι άποροι η αρμόδια αντιδήμαρχος στην Περιφέρεια Αττικής στο έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το ΑvantipopoloGR.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος ζητά να συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους», που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ από την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 512 μέλη απλο 234 νοικοκυριά, εκ των οποίων οι 85 είναι γονείς, 39 ανήλικα παιδιά, 11 παιδιά ηλικίας 0-6. Επίσης στο πρόγραμμα θα μπουν 195 ΑΜΕΑ και ένας άστεγος.
Υπογραμμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι 330 εκατ. ευρώ και το 44% θα διατεθεί στην Αττική. Γι αυτό το ποσό ερίζουν οι δήμαρχοι για το ποιος θα «μοιράσει» τα λεφτά, που κινούνται με την παλαιοκομματική νοοτροπία. Διότι αν τα μοιράσει π.χ. η ΚΕΔΕ του Πατούλη μπορούν να πάνε στο Ψυχικό και την Φιλοθέη…

tralala