MENU

10 γραφήματα που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις την Ευρώπη. Η πρωτιά της Ελλάδας

Χάρτες και γραφήματα που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τη σημερινή Ευρώπη. Πού είμαστε πρώτοι ως Έλληνες,
σε ποια γραφήματα δεν υπάρχουμε καν (Pics)
Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, εκείνοι που αγαπούν περισσότερο τους γείτονες τους, εκείνοι που παρενοχλούν περισσότερο τις γυναίκες που ζουν στη χώρα τους, αυτοί που έχουν το πιο γρήγορο ίντερνετ αλλά και οι Ευρωπαίοι που είναι οι πιο εθισμένοι στις ναρκωτικές ουσίες.
Η Ευρώπη αλλάζει χρόνο με τον χρόνο αλλά δεν αλλάζει η εργασιακή κατάσταση στη χώρα μας. Τα παρακάτω γραφήματα παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία και δεδομένα που ενδεχομένως αγνοούμε, ή επιβεβαιώνουν τα όσα σκεφτόμαστε ανά καιρούς.
Στο ec.europa.eu μπορείτε να δείτε περισσότερα στατιστικά στοιχεία.

1. Οι μεγαλύτερες ταχύτητες για download (σε Mbps) εντοπίζονται (και όμως) στη Ρουμανία. Στο top ten δεν υπάρχει η χώρα μας.

2. Οι Εσθονοί έχουν τους περισσότερους θανάτους από ναρκωτικά στην Ευρώπη.

3. Νάτη και η δική μας η πρωτιά. Στην πρώτη θέση των περισσότερων ωρών εργασίας κατά κεφαλή στην Ευρώπη, φιγουράρει η Ελλάδα. Με 42 ώρες τη βδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) για το 2013.

4. Στη Σουηδία οι γυναίκες παρενοχλούνται σεξουαλικά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ε.Ε. Από την ηλικία των 15 και μετά.


5. Η ζωή με τους γονείς. Πρώτοι σε αυτή την κατηγορία, οι νέοι Ιταλοί. Οι Έλληνες, είμαστε στην τέταρτη θέση (για την ώρα). Το γράφημα εξετάζει τις ηλικίες 18-29 ετών και τα στοιχεία είναι του 2011 (Eurofound).

6. Οι Ισπανοί έχουν την πιο θετική γνώμη για τους γείτονες τους.  Οι Γερμανοί, τη χειρότερη.

7. Στρατιωτικοί εξοπλισμοί στην Ευρώπη. Η Ιταλία έχει κάνει τις μεγαλύτερες περικοπές σε αυτόν τον τομέα μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

8. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι εντός Ε.Ε. εντοπίζονται στη Γερμανία. Στην Ελλάδα, βάσει της πιο πρόσφατης απογραφής, ανέρχονται σε 610.000 ανθρώπους.


9. Πόσο συμπαθούμε τους μουσουλμάνους. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί διατυπώνουν τις πιο θετικές απόψεις. Οι Έλληνες βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη των αρνητικών τοποθετήσεων. Τα στοιχεία είναι του Pew Research Center από το 2014.


10.  Τα Χριστούγεννα τα λατρεύουν όλοι εκτός από τους Γάλλους.

Μπόνους: Πώς οι Αμερικανοί βλέπουν τους Ευρωπαίους. Και είμαστε ένα τεράστιο σουβλάκι.




Πηγή: independent