MENU

Dailymail: Έτσι θα πληρωθούν τα ελληνικά χρέη; Ο Βαρουφάκης νοικιάζει τη βίλα του για 5.000 ευρώ την εβδομάδα

"Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών ενοικιάζει τη βίλα του για 5.000 ευρώ την εβδομάδα", είναι ο τίτλος της Daily Mail, σε
ένα αφιερωματικό άρθρο στη βίλα του Έλληνα υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη (pics)
Η ζωή του Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει χαρακτηριστεί από τα διεθνή μέσα και ως "σοσιαλιστής της σαμπάνιας", έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού για τα διεθνή μέσα, καθώς η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει άρθρο με θέμα την πολυτελή βίλα του Έλληνα υπουργού στην Αίγινα.

Αυτή τη φορά δεν είναι στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος τα ρούχα και η συμπεριφορά του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά τα περιουσιακά του στοιχεία και συγκεκριμένα η βίλα που ο ίδιος ενοικιάζει έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα.

"Πρόκειται για το πολυτελές σπίτι της συζύγου του Δανάη Στράτου", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
Όπως επισημαίνεται στο άρθρο η εικαστικός Δανάη Στράτου κληρονόμησε τη συγκεκριμένη βίλα από τον παππού της, ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής της εταιρίας Πειραϊκή Πατραϊκή. Παράλληλα, αναφέρεται πως το ζευγάρι μοιράζεται την ίδια ιδεολογία, παρόλο, που η κα. Στράτου προέρχεται από μια οικογένεια με σημαντική οικονομική άνεση.

Ενώ, την ίδια στιγμή κάνει εκτενή αναφορά στο λιτό προφίλ που επιθυμεί να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας "Φαίνεται πως ο τρόπος ζωής του κυρίου Βαρουφάκη δεν συνάδει με το πολιτικό έργο που έχει αναλάβει".
Ακόμη, γίνεται εκτενής αναφορά στην ζωή του ζευγαριού όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τονίζοντας κυρίως τα ταξίδια τους, που αποτελούσαν σημαντικό κομμάτι της εργασίας τους.
Τέλος, το άρθρο καταλήγει με την απόφαση του ζευγαριού να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο πολυτελές διαμέρισμά του στην Πλάκα.

(Πηγή: DailyMail)