MENU

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΕΣ είναι οι 12 ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ εταιρείες που συνεργάστηκαν με το Γ’ Ράιχ και θησαυρίζουν μέχρι σήμερα!!

Το νούμερο 6…δεν θα σας προκαλέσει καθόλου έκπληξη…Δείτε τις 12 πασίγνωστες εταιρείες που
συνεργάστηκαν με το Γ’ Ράιχ  και συνεχίζουν να θησαυρίζουν μέχρι σήμερα:
1. Allianz


Η γνωστή-στην Ελλάδα- ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία είχε στενούς δεσμούς με το χιτλερικό καθεστώς. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία είχε ασφαλίσει το Άουσβιτς και κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, αντί να πληρώνουν τις ασφαλιστικές παροχές από τις ασφάλειες ζωής στους Εβραίους, έστελναν αυτά τα λεφτά απευθείας στους ναζί. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπήρξε ένας από τους συμβούλους του Χίτλερ.
2. Kodak
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το γερμανικό παράρτημα της αμερικάνικης πολυεθνικής χρησιμοποιούσε ως σκλάβους τους έγκλειστους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αρκετά άλλα ευρωπαϊκά παραρτήματα συνεργάζοταν με τη Ναζιστική Γερμανία. Επιπλεόν, ένας από τους συμβούλους του Χίτλερ, ο Wilhelm Keppler, είχε στενούς δεσμούς με την Kodak. Όταν εγκαθιδρύθηκε ο ναζισμός στην Γερμανία , ο Keppler συμβούλεψε τόσο την Kodak όσο και άλλες αμερικάνικες εταιρείες να απολύσουν όλους τους Εβραίους εργαζόμενούς τους καθώς θα αποκτούσαν ωφέλειες από την ενέργεια αυτή.

3. Hugo Boss
Την δεκαετία του ’30, η εταιρεία Hugo Boss ξεκίνησε την παραγωγή στολών για το ναζιστικό καθετώς. Ο λόγος ήταν ότι ο Hugo Boss προσχώρησε στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα και υπέγραψε συμβόλαιο να φτιάξει στολές για την χιτλερική νεολαία κα τα SS.
Αυτό υπήρξε μεγάλο δώρο για τον ίδιο, καθώς υπέγραψε το συγκεκριμένο συμβόλαιο μόλις οκτώ χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας του.
4. Volkswagen
Το 1934, ο Ferdinand Porsche, ο άνθρωπος που βρίσκοταν πίσω από τα αυτοκίνητα Volkswagen και Porsche, συνάντησε τον Χίτλερ για να συζητήσουν την κατασκευή του »αυτοκινήτου του λαού» (Volks wagen). Ο Χίτλερ είπε στον Πόρσε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο με αεροδυναμικό σχήμα, »όπως ένα σκαθάρι».
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, 4 στους 5 εργάτες που δουλεύαν στην αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen υπήρξαν σκλάβοι εργάτες. Ο Πόρσε είχε, ακόμα, άμεση σχέση με τον Χάινριχ Χίμλερ, έναν από τους αρχηγούς των SS , κάτι που τον βοηθούσε να »προμηθεύεται» άμεσα δούλους από το Άουσβιτς.
5.Bayer
Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, μία γερμανική εταιρεία με την επωνυμία IG Farben κατασκεύαζε το χημικό σκεύασμα Zyklon B που χρησιμοποιούνταν στους θαλάμους αερίων για την εξόντωση των Εβραίων. Επίσης, χρηματοδότησε και βοήθησε τον ναζιστή γιατρό Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστό και ως άγγελο του θανάτου, στα πειράματα που έλαβαν χώρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η IG Farben αποκόμισε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από τη συνεργασία της με τους ναζί. Μετά τον πόλεμο, η εταιρεία διαλύθηκε. Παρέμεινε, ωστόσο, το παρακλάδι της, η Bayer.
6. Siemens
H Siemens προσέλαβε σκλάβους εργάτες κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος για να κατασκευάζουν τους θαλάμους αερίων που θα σκότωναν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Το 2001, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για εμπορικό σήμα τη λέξη »Zyklon» (που σημαίνει <<κυκλώνας>> στα γερμανικά) για να γίνει το όνομα μία νέα γραμμή προϊόντων. Zyklon, φυσικά, είναι το όνομα του δηλητηριώδους αερίου που χρησιμοποιήθηκε σε θαλάμους αερίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και κατασκευάστηκε από την IGF.Μια εβδομάδα αργότερα, η Siemens απέσυρε την αίτηση εξαιτίας των αντιδράσεων που συνάντησε. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την σύνδεση μεταξύ του αερίου Zyklon B που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και την προτεινόμενη γραμμή των προϊόντων τους με την επονομασία »Zyklon».
7.Coca-Cola (η Fanta συγκεκριμένα)
Η Coca-Cola συνεργάστηκε και με τις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υποστήριξε τα αμερικανικά στρατεύματα, αλλά συνέχισε να παράγει σόδα και για τους Ναζί. Στη συνέχεια, το 1941, το γερμανικό υποκατάστημα της Coca-Cola ξέμεινε από σιρόπι, και δεν μπορούσε να παραγγείλει καθόλου από την Αμερική λόγω των περιορισμών εν καιρώ πολέμου. Έτσι εφηύρε ένα νέο ποτό, ειδικά για τους Ναζί: Μία σόδα με γεύση φρούτων που ονομάστηκε Fanta.
Πολύ πριν η Fanta συνδεθεί με μια ομάδα εξωτικών γυναικών πού απήγγειλε τραγουδάκια σε διαφημίσεις, ήταν το ανεπίσημο ποτό της ναζιστικής Γερμανίας.
8. Ford
Ο Henry Ford ήταν γνωστός αντισημίτης και ήταν ο πιο διάσημος ξένος υποστηρικτής του Χίτλερ. Στα εβδομηκοστά όγδοα γενέθλιά του,το 1938, παρέλαβε ναζιστικό μετάλλιο σχεδιασμένο για »διακεκριμένους αλλοεθνείς». Κερδοσκοπούσε σε βάρος και των δύο πλευρών, καθώς κατασκεύαζε οχήματα και για τους ναζί και για τους συμμάχους.
9. Standard Oil
Η Πολεμική Αεροπορία χρειαζόταν τετρααιθυλιούχο μόλυβδο σε αέρια μορφή για να απογειώσει τα αεροπλάνα της. Η Standard Oil ήταν μία από τις τρεις εταιρείες που κατασκεύαζαν αυτό το είδος καυσίμου. Χωρίς τη βοήθεια της εταιρείας, η Γερμανική αεροπορική δύναμη θα ήταν καθηλωμένη.
10. Chase bank
Πολλές τράπεζες τάχθηκαν με το μέρος των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Chase ήταν η πιο εξέχουσα. Πάγωσε τους λογαριασμούς των Ευρωπαίων Εβραίων πελατών της και ήταν πολύ συνεργάσιμη στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στη Γερμανία.
11. IBΜ
Η τεχνολογία καταγραφής και ελέγχου του πληθυσμού που εξασφάλισε στο ναζιστικό καθεστώς η συνεργασία της με την IBM (International Business Machines) οδήγησε στην συστηματική εξόντωση Εβραίων, Τσιγγάνων και γενικά »ανεπιθύμητων» εχθρών της φυλετικής καθαρότητας με μεγάλη ευκολία.
12. Random House publishing
Η μητρική εταιρεία της Random House, η Bertelsmann AG, εργάστηκε για τους Ναζί. Δημοσίευσε την χιτλερική προπαγάνδα, καθώς και ένα βιβλίο με τίτλο «Αποστείρωση και Ευθανασία: Συμβολή στην Εφαρμοσμένη Χριστιανική Ηθική».
Το 1997 προκάλεσε αντιπαράθεση στην κοινή γνώμη όταν αποφάσισε να επεκτείνει τον ορισμό του »ναζί» στο λεξικό »Webster’s Dictionary». Έντεκα χρόνια αργότερα προσέθεσε τον καθομιλουμένο, επιεική ορισμό »του ανθρώπου που είναι φανατισμένα αφοσιωμένος ή αναζητά τον έλεγχο μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας, πρακτικής κ.ο.κ».
Η αμερικανοεβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League θεώρησε προσβλητική αυτή την επέκταση του όρου ειδικά από μία εταιρεία που είχε στενούς δεσμούς με τους ναζί. Η ADL υποστήριξε ότι ο η εταιρεία ευτελίζεται και αρνείται το δολοφονικό σκοπό και τις πράξεις τους ναζιστικού καθεστώτος και ότι κάνει πο φθηνή την γλώσσα δίνοντας ένα βοηθητικό χέρι σε όσους έχουν σκοπό να αποδείξουν ότι οι Ναζί δεν ήταν και τόσο τρομεροί άνθρωποι.