MENU

ΓΙΑΤΙ τα UFO ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ το ΤΡΙΓΩΝΟ των ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι, ίσως, το γνωστότερο κομμάτι του πλανήτη μας, για τα διάφορα παράξενα
φαινόμενα που συμβαίνουν εκεί, που, κυρίως, έχουν να κάνουν με εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, για τις οποίες φυσικά δεν δόθηκαν ποτέ ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να διατηρείται ο μύθος. Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά, όπως ότι μπορεί σε εκείνο το σημείο να βρίσκεται η βυθισμένη Ατλαντίδα. Τίποτα δεν έχει εξακριβωθεί -και, ίσως, να μην μάθουμε ποτέ. Υπάρχουν, όμως, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που μιλούν για θεάσεις UFO.
Το ρωσικό ναυτικό έχει αποχαρακτηρίσει τα αρχεία του σχετικά με συναντήσεις με άγνωστα αντικείμενα που, τεχνολογικά, ξεπερνούν οτιδήποτε ανθρώπινο έχει κατασκευαστεί ποτέ, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Svobodnaya PressA .

Τα αρχεία, χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή και είχαν συνταχθεί από ειδική ομάδα του ναυτικού και συνέλλεγαν ανεξήγητα περιστατικά που τους παρέδιδαν υποβρύχια και πολεμικά πλοία. Στην ομάδα ήταν επικεφαλής ο Αναπληρωτής Διοικητής του Ναυτικού, Ναύαρχος Nikolay Smirnov. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν πολλές περιπτώσεις ενδεχόμενης συναντήσεις με UFO.

Ο Vladimir Azhazha, πρώην αξιωματικός του ναυτικού και διάσημος Ρώσος ερευνητής των UFO, λέει ότι το υλικό που έχει συγκεντρωθεί είναι μεγάλης αξίας.

"Πενήντα τοις εκατό των συναντήσεων UFO συνδέονται με τους ωκεανούς. Δεκαπέντε περισσότερο - με λίμνες. Έτσι, τα UFO έχουν την τάση να σχετίζονται πολύ με το νερό", είπε.

Σε μια περίπτωση, ένα πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο ήταν σε μια αποστολή μάχης στον Ειρηνικό Ωκεανό, εντόπισε έξι άγνωστα αντικείμενα. Μετά, το πλήρωμα κατάφερε να αφήσει πίσω τους διώκτες του με ελιγμούς και ο καπετάνιος διέταξε να έρθουν στην επιφάνεια. Τα αντικείμενα ακολούθησαν, βγήκαν στον αέρα και πέταξαν μακριά.

Πολλά μυστηριώδη γεγονότα συνέβησαν και στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων, υπενθυμίζει o συνταξιούχος διοικητής υποβρυχίου Υποναύαρχος Yury Beketov. Εσωτερικά όργανα του υποβρυχίου δυσλειτούργησαν χωρίς προφανή λόγο ή χωρίς να ανιχνευθεί ισχυρή παρέμβαση. Ο πρώην αξιωματικός του ναυτικού λέει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εσκεμμένη διατάραξη από τα UFO.

Ο Vladimir Kremlev λέει για το RT. "Σε αρκετές περιπτώσεις, τα όργανα ελέγχου έδωσαν την ανίχνευση για αντικείμενα που κινούνταν με απίστευτη ταχύτητα. Οι υπολογισμοί έδειξαν ταχύτητες περίπου 230 κόμβων, 400 χιλιόμετρα την ώρα. Επιτάχυνση τόσο γρήγορη, δεν είναι παρά μια πρόκληση, ακόμη και για την επιφάνεια. Αλλά, η αντοχή των αντικειμένων στην αντίσταση του νερού, κάνουν την πρόκληση πολύ υψηλότερη. Ήταν σαν τα αντικείμενα να αψηφούσαν τους νόμους της φυσικής. Υπάρχει μόνο μία εξήγηση: τα πλάσματα που τα κατασκεύασαν έχουν ξεπεράσει κατά πολύ εμας στην ανάπτυξη", δήλωσε ο Beketov.

Ο βετεράνος του Ναυτικού, 1ος τη θέση καπετάνιος, Igor Barklay σχολιάζει:

"Τα ΑΤΙΑ των ωκεανών συχνά εμφανίζονται οπουδήποτε υπάρχουν στόλοι δικοί μας ή του ΝΑΤΟ. Κοντά στις Μπαχάμες, στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο. Είναι πιο συχνά στο βαθύτερο σημείο του Ατλαντικού Ωκεανού, στο νότιο τμήμα του Τριγώνου των Βερμούδων, καθώς επίσης και στην Καραϊβική Θάλασσα."

Ένα άλλο μέρος όπου οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν συναντήσεις UFO είναι η λίμνη Βαϊκάλη, της Ρωσίας. Εκεί υπάρχει το βαθύτερο φρέσκο ​​σώμα νερού στον κόσμο. Ψαράδες μιλούν για ισχυρά φώτα που προέρχονται από το βάθος και αντικείμενα που βγαίνουν και πετούν πάνω από το νερό.

Σε μία άλλη περίπτωση, το 1982, μια ομάδα κατάρτισης δυτών του στραττού στη Βαϊκάλη εντόπισε μια ομάδα ανθρωποειδών πλασμάτων ντυμένα με στιλπνά κοστούμια. Η συνάντηση έγινε σε βάθος 50 μέτρων και οι δύτες προσπάθησαν να πιάσουν τους "ξένους". Τρεις από τους επτά άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

"Νομίζω ότι υπάρχουν υποβρύχιες βάσεις και... γιατί όχι; Τίποτα δεν πρέπει να απορρίπτεται, "λέει ο Vladimir Azhazha. "Ο σκεπτικισμός είναι ο ευκολότερος τρόπος: δεν πιστεύω τίποτα, δεν κάνω τίποτα. Οι άνθρωποι επισκέπτονται σπάνια τα μεγάλα βάθη. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε το τι θα συναντήσουν εκεί όταν φτάσουν. "

Παράλληλα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι του Ναυτικού έχουν αρνηθεί την ύπαρξη συλλογής πληροφοριών που σχετίζονται με συναντήσεις UFO. Μια πηγή στο προσωπικό των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε ότι η όλη ιστορία μπορεί να έχει τις ρίζες της στις εκθέσεις των διοικητών των σκαφών, οι οποίες περιγράφουν τον εντοπισμό αντικειμένων ως ασαφή, αλλά γήινης προέλευσης.

"Μια ψευδαίσθηση μιας συνάντησης UFO μπορεί να προκύψει από μεγάλα κοπάδια ψαριών, τα επιπλέοντα σκουπίδια ή άλλα φυσικά φαινόμενα τηα θάλασσας". Πληροφορίες από το πρακτορείο ITAR-TASS. 

Πρόσφατα, λοιπόν, δημοσιοποιήθηκε ένα γράφημα από το ρώσικο πρακτόρείο Sputnik το όποιο εκθέτει πολλά στοιχεία και πληροφορίες που, σχεδόν, καταρρίπτουν πολλές -αν όχι όλες- από τις θεωρίες περί εξωγήινων και UFO



Τι να πιστέψει, λοιπόν, κανείς; Τα αποχαρακτήρισμένα έγγραφα; Τον Ναύαρχο και τους άλλους αξιοματούχους του ρώσικου Ναυτικού; Τους μάρτυρες; Την επίσημη εκδοχή; Υπάρχει και εδώ συγκάλυψη; Να είναι φάρσα η ανακοίνωση των εγγράφων και οι μαρτυρίες; 

Αν δεχτούμε, την επίσημη εκδοχή, τότε, απλά μένει να αναρωτηθούμε που και πως θα βρεθούν εξηγήσεις που να λύνουν το μυστήριο. Αν δεχτούμε τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, τότε, μένει να αναρωτηθούμε ποιά είναι η σχέση των UFO με το νερό και για ποιό λόγο αυτά περιπολούν ειδικότερα το Τρίγωνο των Βερμούδων.