MENU

Ήττα της Μέρκελ σε Ισπανία-Ελλάδα Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΔΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Του Γιάννη Ντάσκα.  Για δείτε καιρό που διάλεξε ένας από τους σύγχρονους Χάρους της ελληνικής οικονομίας να βγει στο προσκήνιο και να δώσει με
συνέντευξη στο(που αλλού;)ΒΗΜΑ οδηγίες ,για την ορθή οικονομική και πολιτική πορεία που πρέπει να έχουμε… Ναι, ο Κώστας Σημίτης,αδελφός του Σπύρου Σημίτη,στελέχους της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ κρατικής μηχανής σε καίριο σημείο,μας θυμήθηκε και καλύπτει σημαντικό μέρος χαρτιού στο ΒΗΜΑ λέγοντας διάφορες αηδίες…

Είναι αλήθεια ,,πάντως ότι από το λόγο του απουσιάζει ο γλωσσοδέτης που είχε και αυτός και η Βάσω και άλλοι ,στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο του Ακη…Και ,όπως και οι προαναφερόμενοι, κατέστησε και πάλι σαφές ότι «για το σοσιαλισμό παλεύουν όλοι»…Ο καιρός που διάλεξε πάντως έχει άλλα σημάδια και δεν θα τα δείτε εύκολα σε μεγάλες ηλεκτρονικές εφημερίδες,εκτός του ΔΟΛ,ο οποίος αποδεικνύει γιατί στα βασικά παραμένει ενημερωτικός.
Τα σημάδια είναι τα θεαματικά αποτελέσματα του κόμματος των «ΠΟΔΕΜΟΣ» στην Ισπανία.Οι αντίστοιχοι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πέτυχαν θεαματικά αποτελέσματα και γκρέμισαν τον αντιστοιχο Σαμαρά(τον Μαρ.Ραχόϊ) απο πόλεις προπύργια ,όπως η Μαδρίτη,η Βαρκελώνη ,η Βαλένθια.
Τεράστια σημασία έχουν δυο πλευρές:
1. ότι ,όπως και στην Ελλάδα, έκρυβαν τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν μεγάλη άνοδο των ΠΟΔΕΜΟΣ ,ελπίζοντας ότι θα περιορίσουν το ποσοστό τους.Αυτή ήταν η τακτική κυρίως της σημερινής γερμανικής ηγεσίας, που προσπαθεί να μετατρέψει όλα τα ευρωπαϊκά οικονομικά όργανα,όπως το «Γιούρογκρουπ»,την Κομισιόν κλπ σε γερμανικά «εργαλεία» κατάληψης(οικονομικά τουλάχιστον…) της Ευρώπης.


2. οτι οι ΠΟΔΕΜΟΣ νίκησαν στη Βαρκελώνη,ακόμα και το αυτονομιστικό Κόμμα.Εκεί είχαν επικεφαλής μια δικηγόρο,η οποία κάνει αγώνα να μην χάνουν οι άνθρωποι ,λόγω της κρίσης, σπίτια,συντάξεις,κοινωνική ασφάλιση κλπ
Μέχρι τώρα το επιχείρημα της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει μέσω της λιτότητας να επιβιώσουν όσοι μπορέσουν και οι υπόλοιποι στον…Καιάδα.
Αυτό είναι περίπου και το επιχείρημα που επέβαλαν μέσω της προηγούμενης κυβέρνησης και στην Ελλάδα και υποστήριζαν ότι αυτό είναι τόσο σωστό,ώστε οι Ισπανοί …ΤΡΟΜΑΞΑΝ απο την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και βυθίζουν τους ΠΟΔΕΜΟΣ.
Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι μας δούλευαν,όπως και με τις δημοσκοπήσεις που έκρυβαν στην Ελλάδα και υποστήριξαν ότι ήταν έκπληξη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία έκπληξη. Όπως δεν θα είναι έκπληξη η αντίθεση του λαού σε τυχόν δημοψήφισμα η εκλογές σε συμφωνία ,που θα παραδίδει τη χώρα και τα ελληνόπουλα στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου για να επιβιώσει το ευρώ με συντάξεις και μισθούς Μπαγκλαντές…
Ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα και στην Ισπανία: ΑΝ δεν μπορεί η ευρωπαϊκή ένωση να εξασφαλίσει ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες για τους λαούς της Ευρώπης, οι λαοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ χειρότερες στο όνομα της ευρωπαϊκής ένωσης ,η οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό γιατί τα κράτη έχουν και εθνικά χαρακτηριστικά και ιστορίες αγώνων για να παραμείνουν αυτά.
Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Βαϊτσέκερ έκανε χθες ,δηλώσεις αντίθεσης στην πολιτική Σόϊμπλε-Μέρκελ λέγοντας ότι κάποτε πρέπει να σταματήσουν τις μπλόφες σε βάρος της Ελλάδας,γιατί οι μπλόφες μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές και για την ευρωπαϊκή ένωση.Ζήτησε και εκείνος την απομείωση του χρέους,κάτι που ζητά και το ΔΝΤ.Αν αυτό γίνει ,τότε μπορούν να υπάρξουν οικονομικά προγράμματα.Η Γερμανία δεν το θέλει απλά γιατί χάνει τον έλεγχο στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας.
«Το 1981,όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή ένωση ,η Ελλάδα είχε ελληνικές βιομηχανίες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Στη δεκαετία του 1980 αυτές αυξήθηκαν.Σιγά-σιγά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα της Γερμανίας όλες οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ βιομηχανίες έκλεισαν και κάθε ελληνικό σπίτι η γραφείο έχει προϊόντα μόνο γερμανικών βιομηχανιών και ολίγων άλλων ξένων.Αρα οι Γερμανοί ωφελήθηκαν και σε αυτό τον τομέα σε βάρος της Ελλάδας και τώρα έχουν το θράσος να λένε στους Ελληνες ,ότι «είστε τεμπέληδες και δεν έχετε δικά σας προϊόντα».Πως να έχουμε αφού μας τα αρπάξατε με σχέδιο;»
Αυτά λέω στους Γερμανούς και ευρωπαίους υπουργούς μας είπε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και τόνισε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ φαρμάκου,οι οποίες δεν απέλυσαν μέχρι σήμερα κανέναν και δεν μείωσαν καν μισθούς…