MENU

Αντίστροφη μέτρηση… Το Σάββατο στις 17:00 λήγει το τελεσίγραφο… Μετά πόλεμος!

koreas_war
Σε κατάσταση ύψιστης πολεμικής ετοιμότητας βρίσκονται και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, μετά την δήλωση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις
εναντίον της Νότιας Κορέας αν δεν σταματήσουν έως το Σάββατο στις 5 το απόγευμα οι προπαγανδιστικές εκπομπές συνθημάτων των Νοτιοκορεατών από ηχεία που έχουν εγκαταστήσει στα σύνορα.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε στο Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας του ότι ο στρατός βρίσκεται στην μέγιστη πολεμική ετοιμότητα και κάλεσε τους στρατιώτες του να είναι έτοιμοι για πόλεμο. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας προειδοποίησε τους κατοίκους της χώρας να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε κάθε είδους επίθεση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Πάρκ Γεουν Χιε προκάλεσε μία έκτακτη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, και ζήτησε μια άμεση και σκληρή απάντηση σε κάθε νέα πρόκληση.
Τα Ηνωμένα Εθνη και οι ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν περί τους 28.500 στρατιώτες να βρίσκονται στη Νότια Κορέα, έχουν εκφράσει και οι δύο την ανησυχία τους για την ένταση. Και παρακολουθούν από πολύ κοντά την κατάσταση όπως εξελίσσεται.
Η ένταση ξεκίνησε όταν μεγάλα ηχεία εγκαταστάθηκαν στα σύνορα της Νότιας Κορέας, εκπέμποντας μηνύματα εναντίον της Βόρειας Κορέας και της κυβέρνησης. Δημιουργώντας μια ένταση στα σύνορα για πρώτη φορά από το 2004 όταν δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν από μία νάρκη της Βόρειας Κορέας. Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ύπαρξη των ηχείων, οι Βορειοκορεάτες βομβάρδισαν με πυροβολικό τους φράχτες των συνόρων, σημαδεύοντας ένα φυλάκιο, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για τραυματισμούς.
Παρ’ όλα αυτά, τα πρακτορεία της χώρας αναφέρουν ότι πάνω από 2.000 Νοτιοκορεάτες έχουν εγκαταλείψει τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, φοβούμενοι ότι αυτή τη φορά η κατάσταση δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα περάσει και στα όπλα.

hellasforce