MENU

Δρ. Κ. Βαρδάκας : Όταν θα ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες των ισχυρών το πρώτο πλήγμα θα το δεχτεί ο πιο κρίσιμος αγωγός σήμερα του κόσμου;

 Φώτο από https://www.nord-stream2.com/construction-germany/

Nord Stream 2 ο αγωγός των ” βορείων προαστείων”  του πλανήτη γη που έκτισε συμμαχίες και δημιουργεί παγκόσμιες  αναστατώσεις.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σε αυτόν τον αγωγό πρόκειται να στηριχτεί το μετα – οικονομικό θαύμα της Γερμανίας σε μια ΕΕ απεξαρτημένη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτόν τον αγωγό στηρίζει η Ρωσία τα κοινωνικά και συνταξιοδοτικά της προγράμματα με την εισροή ρευστότητας στα ταμεία της.



Όμως κάποιοι διαφωνούν(βλ. ΗΠΑ)  γιατί βλέπουν την πλήρη εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία.

Tι συμβαίνει τώρα που πλησιάζει η ολοκλήρωση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου;

 Η Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών και μη πλοίων στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης του αγωγού. Ο ενέργειες αυτές δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του παραρτήματος της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Αντρέι Μίνιν έχουν προκλητικό χαρακτήρα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον αγωγό.

“Μετά την επανεκκίνηση τον Ιανουάριο του 2021 στο θαλάσσιο οικόπεδο που πραγματοποιούνται οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream-2, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων, καθώς και άλλων πλοίων ξένων χωρών, οι ενέργειες των οποίων έχουν συχνά σαφώς προκλητικό χαρακτήρα”, δήλωσε ο ίδιος.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream 2 AG σε σχόλιο της που έστειλε στο Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δηλώνει ότι μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του Μίνιν οι οποίες “υπογραμμίζουν την ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα”. ΠΗΓΗ https://www.capital.gr/diethni/3536179/nord-stream-2-kataggellei-auximeni-drastiriotita-polemikon-ploion-kai-aeroskafon

ΑΚΟΜΗ και μέσα  στην Γερμανία μαλώνουν:

Διαχωρίζοντας τη θέση του από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο συντονιστής της Γερμανίας για τις διατλαντικές σχέσεις (ο Πέτερ Μπέγερ, μέλος του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)) καλεί σε παύση της ολοκλήρωσης κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, Nord Stream 2.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο σχέδιο, λέγοντας ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισείει την απειλή κυρώσεων.” 

ΠΗΓΗ https://www.cnn.gr/kosmos/story/260333/nord-stream-2-freno-ston-rosiko-agogo-zita-symmaxos-tis-merkel-me-to-vlemma-stis-hpa

ΔΗΛΑΔΗ σαν να μας λένε, ότι μπορεί στο άμεσο μέλλον να δούμε κυρώσεις όχι μόνο προς την Ρωσία αλλά και προς την Γερμανία της ΕΕ και λογικό να θυμηθούμε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που έλεγε, ότι οι ΗΠΑ και η ΑΓΓΛΙΑ που πάνε μαζί θα διαλύσουν την οικονομική ένωση της Ευρώπης.  

Όλα αυτά επίσης  συμβαίνουν την στιγμή που ανοίγουν όλες οι γεωπολιτικές κόντρες και στις τέσσερεις γωνιές της γης, ακόμα και οι πλησιέστερες με αυτόν τον αγωγό στην Αν. Ουκρανία (συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων που παρατηρούνται τα τελευταία 24 ωρα στην Μαύρη Θάλασσα μεταξύ ρωσικών και νατοικών δυνάμεων) 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – όλα βράζουν ακόμα και τα ενεργά ηφαίστεια της γης προμηνύοντας όλα αυτά, ότι κάτι συγκλονιστικό έρχεται που θα αλλάξει δραματικά την καθημερινότητα.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

triklopodia