MENU

Μετράμε τις πληγές από την τελευταία καιρική βόμβα στην Ελλάδα | Κίνημα «Επιβιώνουμε»

Μην μου πει κανένας για καλοκαιρινά συνήθη φαινόμενα, γιατί θα του πω ότι ψεκάζουν τις τελευταίες μέρες τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, κάτι που παλιά σήμαινε “διακοπές χημικών αεροψεκασμών”

Ζήτω η πρώτη φορά Αριστερά και ο Καμμένος της που μιλούσε ενάντια στους ψεκασμούς και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων – Πιο πουλημένοι πεθαίνεις!

Κοζάνη: Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χθεσινό χαλάζι

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε, χθες, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πλημμύρισαν δρόμοι, ισόγεια σπιτιών και καταστήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί, σε αρκετές περιπτώσεις, η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

“Ήδη, οι γεωπόνοι του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη έχουν ξεκινήσει επισκέψεις στα χωράφια, προκειμένου να κάνουν τις επισημάνσεις” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενός του Γιώργος Βρόντζος.

Όπως διευκρίνισε, το χαλάζι χτύπησε τα φασόλια στις Πρέσπες και τα μήλα στην Καστοριά, ενώ το “παζλ” των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαίρια αναμένεται να συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Χαλάζι είχε πέσει και λίγες μέρες νωρίτερα (στις 30 Ιουλίου) στην περιοχή της Βέροιας, προκαλώντας ζημιές μικρής έκτασης, κυρίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη του αρμόδιου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, Μαρία Παππά.

Διευκρίνισε δε, ότι η άμεση ανταπόκριση των αεροπλάνων που εκτελούν το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ συντέλεσε σημαντικά στο να μην σημειωθούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Και όπως λένε και στο χωριό μου στην Μακρινίτσα.. bullshit!!! Πρέπει να λογοδοτήσει ο ΕΛΓΑ με τις 35 ετών πρακτικές του με ψεκασμούς ιωδιούχου άργυρου που κάνουν τα αεροπλάνα της 3D:
Πως ξέρει ότι το πρόγραμμα βοηθάει σε μικρότερη χαλαζόπτωση; Δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.
Πως ξέρει ότι οι 12μηνοι πλέον ψεκασμοί δεν συντελούν στην μόνιμη απορρύθμιση του οικοσυστήματος;
Πως ξέρει ποιες είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον αφού δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια έλεγχοι νερού και εδάφους, ενώ το υλικό σποράς ολοένα και αυξάνεται;
Πως ξέρει τι χαλαζοπτώσεις θα είχαμε αν το κλίμα αφηνόταν μόνο του να κάνει τους φυσικούς του κύκλους;
Γιατί δεν γίνονται περισσότερες επενδύσεις σε προστασία με δίχτυα αλλά δαπανώνται εκατομμύρια στα ψεκάσματα;
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Πτολεμαΐδα – Ζημιές από το χαλάζι στην Καστοριά

Η απογευματινή καταιγίδα, πλημμύρισεμε νερό τους δρόμους και… το σκηνικό στην Πτολεμαΐδα, δε θύμιζε σε τίποτα καλοκαίρι.

Βροχή και χαλάζι έπληξε και όλη την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς. Σύμφωνα με το Alphafm, καταστροφές έγιναν από το χαλάζι στην Φωτεινή και σε πολλές άλλες περιοχές.





Απίστευτες εικόνες από ανεμοστρόβιλο στην Κοζάνη



Ενα απίστευτο θέαμα για τα Ελληνικά δεδομένα δημιούργησαν οι δυνατοί άνεμοι και ένα σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε στα ορυχεία Κοζάνης. Αέρας και σκόνη μετατράπηκαν σε ανεμοστρόβιλο στο Ορυχείο Καρδιάς στην Κοζάνη, όπως καταγράφηκε, από εργαζόμενο στις 24/7 και παρουσίασε χθες το kozan.gr. Το βίντεο “ανέβηκε” την Κυριακή 2/8, στο προσωπικό προφίλ του εργαζομένου στο facebook.


Καλοκαιρινό χαλάζι στα Ιωάννινα

Καλοκαιρινό «μπουρίνι» επληξε το χθες μεσημέρι το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, ενώ έπεσε και χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού, με αποτέλεσμα για λίγο να «ασπρίσει» το κέντρο της πόλης.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν. Στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, δένδρο που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων, καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.
Η κακοκαιρία αναμένεται να συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες, λένε οι… «ειδικοί»

Τον κακό σας τον καιρό, απαντάμε εμείς, κι επειδή η υπομονή έχει αρχίσει να στερεύει, ήρθε η ώρα που οργανωνόμαστε και ετοιμαστείτε να δώσετε απαντήσεις στα συνεχή ερωτήματα μας.

Φτάνει πλέον! Αρκετά εισπνεύσαμε, αρκετά μας δηλητηριάσατε, αρκετά μας απειλείτε κι από πάνω ότι αν δεν κάνουμε κολονοσκόπηση κάθε τρεις και πέντε θα μας κάνετε και ντα!!!

Το Κίνημα «Επιβιώνουμε» ανοίγει σε ελάχιστο χρόνο τις πόρτες του, εμφανίζει το πρόγραμμά του και καλεί όλους τους πολίτες σε ενεργό δράση. Ήδη μιλώντας σε κόσμο και βολιδοσκοπώντας διαθέσεις, ο κόσμος δείχνει όχι απλό ενδιαφέρον, αλλά και λαχτάρα να συσπειρωθεί σε κάτι που θα αγγίζει την άγρια καθημερινότητα του και θα είναι πάνω από κομματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Άντε γιατί καιρός είναι οι χώρες να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στις ορέξεις του κάθε Ομπάμα και Πάπα, της κάθε μαριονέτας των γκλομπαλιστών που χειραγωγούν το κλίμα και μας φορτώνουν από πάνω και το φταίξιμο!