MENU

Φέρτε μας επειγόντως πίσω Σαμαρά και Βενιζέλο!

Κατάφεραν να εκμηδενίσουν μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων -από το δημοψήφισμα ως και σήμερα- και την τελευταία ψευδαίσθηση δημοκρατίας που υπήρχε στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα.

Είναι και αυτό έργο της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς!
Η αδιαπραγμάτευτη πολιτική μου άποψη είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιβάλλεται άμεσος απεγκλωβισμός από την Ε.Ε. των ολιγαρχών και των μονοπωλίων με κάθε δυνατό τρόπο, εθνικοποίηση της οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται (κρατικοποίηση τραπεζών, εθνικό νόμισμα) και ολική αναδιάρθρωση του κράτους με νέο Σύνταγμα αλλά και της παραγωγικής δομής της χώρας.
Γνωρίζω φυσικά ότι αυτά όλα προϋποθέτουν μαζική λαϊκή συναίνεση και απαίτηση για τέτοιες αλλαγές -με επίγνωση των δυσκολιών τους- αλλά αυτή είναι η μόνη πραγματική ελπίδα για τις νέες γενιές.
Δεν τρέφω ούτε αυταπάτες ούτε ψευδαισθήσεις. ο κύβος ερρίφθη στην Ελλάδα και είναι μνημονιακός.
Προσωπικά, φυσικά θα πράξω αυτό που επιτάσσει η συνείδηση μου γιατί θέλω να κοιτώ το παιδί μου στα μάτια.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι σε τέτοια απόγνωση που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ζει με την ανάμνηση του ένδοξου παπανδρεϊκού ή καραμανλικού παρελθόντος αλλά και το σύγχρονο τσιπριακό μάτριξ, όπου η εικονική πραγματικότητα με την αλήθεια ενώνονται και παράγουν -αντί για επιστημονική φαντασία- χαμηλού επιπέδου φαρσοκωμωδία.
Η χειραγώγηση της ελληνικής κοινωνίας είναι πλέον πανεύκολη, καθώς μέσα σε διάστημα 3 περίπου δεκαετιών εκτός από την ηθική καταβαράθρωση στην οποία συστηματικά μας οδήγησαν οι σημερινοί μας «σωτήρες», παράλληλα διέλυσαν την μεσαία τάξη και πλέον η κοινωνία χωρίζεται σε «νοικοκυραίους» πολλών διαβαθμίσεων και ταχυτήτων και απόκληρους.
Ο καθένας ατομικά τρέφει την αυταπάτη ότι θα επιβιώσει περισσότερο από το διπλανό του και άρα θα «αποδημήσει» τελευταίος.
Οπότε, δεν μιλάει και μένει απαθής στην λογική ότι, αφού δεν μιλάει και δεν διαμαρτύρεται αυτός που είναι σε χειρότερη μοίρα από μένα, γιατί να μιλήσω εγώ που είμαι πιο ικανός (έτσι πιστεύει ο κάθε νεοέλληνας για τον εαυτό του) ή έχω και παραπάνω «λίπος» (μετρητά ακίνητα κλπ);
Αποδείχτηκε πλήρως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ 1 αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ 2 -και κάθε επόμενος ΣΥΡΙΖΑ που θα δημιουργηθεί- αποτελεί απλώς το ανάχωμα του κραταιού συστήματος και της νέας τάξης πραγμάτων στην λαϊκή απογοήτευση και οργή, ώστε αυτή να κατευναστεί, να κατακερματιστεί και, τελικά, να απογοητευτεί, υποχωρώντας με την ουρά στα σκέλια.
Φυσικά, κανείς δεν είναι ανεύθυνος σε αυτή την εξαπάτηση, καθώς και ο λαός καταπίνει αμάσητα ότι χαρωπό του πασάρουν όσο ανέφικτο, ψεύτικο και απραγματοποίητο και αν ακούγεται.
Ο απαίδευτος, ανήθικος και μαλθακός λαός θέλει μόνο να ακούει ωραία λογάκια.
Τέλος, στο ερώτημα ποιον προτιμάω από τους δυο στην εφαρμογή του νέου βάναυσου μνημονίου που μου επιβάλλουν με χυδαίο τρόπο η απάντηση είναι δεδομένη:
Φυσικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και το Ποτάμι του αχυράνθρωπου Σταύρου.
Αυτοί τουλάχιστον το πιστεύουν, το απέδειξαν περίτρανα τόσα χρόνια και σε κάθε έκφανση της πολιτικής τους.
Με δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε ούτως ή άλλως σε παταγώδη αποτυχία, τουλάχιστον ας μας οδηγήσουν σε αυτήν οι ιδεολογικοί της οπαδοί, αυτοί δηλαδή που ψήφισαν ναι σε όλα και E.E. και ευρώ πάση θυσία και με κάθε κόστος.
Έτσι, θα εκλείψει και μελλοντικά η δικαιολογία ότι το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε από τους σωστούς ανθρώπους αλλά από κάποιον πολιτικά άπειρο Τσίπρα που έπραττε με κρύα δήθεν καρδιά.
Φέρτε μας επειγόντως πίσω Σαμαρά και Βενιζέλο!
Με εκτίμηση
Δημήτρης

pitsirikos