MENU

Θα Γίνει Σφοδρός Πόλεμος με τη Ρωσία Λένε οι Αντάρτες στη Συρία

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος.Οι αντάρτες που έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις του Άσσαντ ισχυρίζονται ότι,
η εμπλοκή της Ρωσίας στο πλευρό του συμμάχου της Άσσαντ θα κλιμακώσει περισσότερο τον πόλεμο και θα προκαλέσει ενδεχομένως στρατιωτική βοήθεια από Αραβικές χώρες προς τους αντάρτες.
Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσαν αντάρτες στους Ρόϊτερς ανέφεραν ότι ήδη συναντούν εντονότερη αντίσταση στις παράκτιες περιοχές που ελέγχονται από τον Άσσαντ και αναμένουν ένα ακόμα σκληρότερο πόλεμο με την συμμετοχή των Ρώσων.
Ορισμένοι βλέπουν ότι με αφορμή την ανάπτυξη των Ρωσικών δυνάμεων να δίνεται ενδεχομένως στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες, από άλλες χώρες υποστηρικτές τους, όπως η Σαουδική Αραβία για παράδειγμα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει ένα μεγάλο κίνδυνο να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.
Τώρα σε ότι αφορά στον τρόπο με το οποίο θα αντιμετωπίσουν τις Ρωσικές δυνάμεις και ελπίζοντας σε μεγαλύτερη βοήθεια από τους συμμάχους τους, θεωρούν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μαθήματα από την αποτυχία των Ρώσων στο Αφγανιστάν καθόσον θεωρούν την Ρωσία σαν κατακτητή στην περιοχή . Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο πόλεμος που είναι ήδη στον πέμπτο χρόνο , θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Θεωρούμε ότι η κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή, αν δεν επιδειχθεί σωφροσύνη από την Ρωσία και ΗΠΑ θα είναι σφοδρότατη. Είναι αδύνατον να φανταστούμε τι θα γίνει αν οι πολεμικές μηχανές των μεγάλων πάρουν μπρος. Ένα θα είναι σίγουρο σε ένα τέτοιο σενάριο,  δεν θα υπάρχει νικητής. Ας τα βρούνε λοιπόν και ας γίνει ένα μέτωπο κατά του κοινού εχθρού που ξεκάθαρα λέγεται ISIS και τα υπόλοιπα όπως είπανε οι Αμερικανοί και φανταζόμαστε να συμφωνήσουν και οι Ρώσοι τα βρίσκουμε στην πορεία, εξάλλου ήδη όπως αναφέραμε και σε πρόσφατο άρθρο μας, οι Αμερικανοί άνοιξαν το παράθυρο παραμονής του Άσσαντ έστω και προσωρινά.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο