MENU

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ως «καιρικό καρδιογράφημα» θα χαρακτήριζα το φετινό καλοκαίρι αφού οι μεταβολές του καιρού είναι συνεχείς και με ρυθμούς που χρόνια είχαμε να δούμε. Μετά λοιπόν και τον 2ήμερο καύσωνα ο οποίος εκτόξευσε τον υδράργυρο στους 40-41°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και της Κρήτης, έρχονται βροχές και μάλιστα τοπικά ισχυρές.
 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ)
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από αύριο Τρίτη μέχρι και τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, καταιγίδες ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές αλλά κατά διαστήματα σε πολύ τοπικό επίπεδο και στα νησιωτικά τμήματα,όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό της Κρήτης.

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος νερού θα σημειώνεται κυρίως στα πιο ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό θα συμβαίνει από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να επηρεάζονται κατά διαστήματα πεδινές ή ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές από αυτές τις βροχοπτώσεις.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΟΥΡΙΝΙΩΝ
Οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τοπικά όμως, πάντα είναι πιθανά τα γνωστά μπουρίνια κατά τη διάρκεια των οποίων ενισχύονται οι άνεμοι με δυνατές ριπές, δηλαδή στιγμιαίες ωθήσεις αρκετά ισχυρές.

ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Και στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών βροχές και τοπικές καταιγίδες (κυρίως από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα) οι οποίες φαίνεται ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ
Λόγω των καταιγίδων που θα εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, η θερμοκρασία δεν θα ανέβει σε υψηλές τιμές, θα κυμανθεί σε επίπεδα ακόμη και λίγο πιο χαμηλά σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Έτσι λοιπόν, οι μέγιστες θερμοκρασίες ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τους 33-34°C ή το πολύ τους 35°C.
Καλή εβδομάδα αγαπημένοι μου φίλοι! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα θετικά σας μηνύματα...
 Γιάννης Καλλιάνος
Αναρτήθηκε από kapistrinews