MENU

Γνωστά ΜΜΕ λένε για φυσικές καταστροφές – Προειδοποιούν ή Δημιουργούν Συνθήκες;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής.Πολλοί έχουν μιλήσει ή προφητεύσει για επερχόμενες φυσικές καταστροφές.
Υστερίες δημιουργήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα χλευάστηκαν ή διαψεύστηκαν από χιλιάδες άλλους. Τι γίνεται, όμως, όταν γνωστά και μεγάλα κανάλια και ιστοσελίδες όπως Fox News 15//7, The New Yorker 20/7, The Weather Channel 21/7, έρχονται να υποστηρίξουν αυτό που τόσο καιρό κορόιδευαν ή μειδιούσαν;

Ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσαν ότι έρχεται! Έρχεται κάτι μεγάλο. Ένας μέγα-σεισμός-τέρας ο οποίος θα καταστρέψει τις ΗΠΑ του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, μάλιστα, θα συνοδευτεί από ένα καταστραοφικό τσουνάμι. Και τα δύο, με τη σειρά τους, θα σκοτώσουν χιλιάδες ή ίσως εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στο προαναφερόμενο επίκεντρο αλλά και σε μεγάλη ακτίνα από αυτό.

Όταν ένας μεγάλος σεισμός συμβεί, σοβαρές επιπτώσεις τον ακολουθούν, όπως ένα τσουνάμι. «Θα μοιάζει σαν ολόκληρος ο ωκεανός να σηκώθηκε για να καταλάβει τη γη», σε μία διαδρομή από τον Καναδά ως το Σακραμέντο, σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως Σιάτλ και Πόρτλαντ.

Σύμφωνα με την The New Yorker, που βασίζετε σε υπολογισμούς της FEMA, αυτοί οι τύποι των σεισμών συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου, περίπου κάθε 240 χρόνια. Ο Michio Kaku, ένας φυσικός και καθηγητής στο City College της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Fox News ότι τα ανησυχητικά αυτά άρθρα δεν υπερεκτιμούν τον κίνδυνο. «Ξέρουμε ότι πρόκειται να συμβεί και μάλιστα με μία ενέργεια 30 φορές … τη μέγιστη ενέργεια του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πριν «χτυπήσει» ένας μέγα-σεισμός, υπάρχει ένα κύμα συμπίεσης που ανιχνεύεται από τα ζώα. «Τα ζώα αρχίζουν να δρουν πολύ παράξενα. Το έχουμε δει να συμβαίνει πριν από τους σεισμούς», δήλωσε ο Kaku. «Και τότε, ένα λεπτό, δύο λεπτά αργότερα, μπουμ!»



ΠΗΓΗ