MENU

Όταν η κωλοτούμπα γίνεται συνήθεια

Από την στιγμή που ξεκίνησε η πιο νωθρή, άτονη και αδιάφορη προεκλογική περίοδος προσπαθώ να καταλάβω τι στόχους έχει για αυτές το κάθε κόμμα,
και, κυρίως, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μέγιστος πρωθυπουργός που υπογράφει πιο γρήγορα από την σκιά του, Αλέξης.Από την στιγμή που τις προκήρυξε με την παραίτησή του, μιας και δεν τον έριξε κανείς -αφού 222 ψήφιζαν και ο Λαφαζάνης, μέχρι τότε, έκανε τουμπεκί-, κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ξαναγίνει αξιωματική αντιπολίτευση.
Κάτι περί αυτοδυναμίας ακούγονται σαν όνειρα θερινής νυκτός, μιας και έχουμε 35C αν και μπήκαμε στον Σεπτέμβρη.
Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, αφού τον καλόπιασαν για λίγο και του χάιδεψαν το κωλαράκι, σιγά σιγά αρχίζουν να επιστρέφουν την συμπάθειά τους στους αιώνια πιστούς τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Α, ξέχασα πως έχουν προσθέσει και τον Λεβέντη, μιας και στην χώρα υπάρχουν ακραία χάπατα που δεν τα αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω και, επειδή κανένα ψοφίμι δεν πρέπει να πάει χαμένο, καθήκον τους είναι να τους βρουν τον αντιπρόσωπό κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση.
Ο Αλέξης που λες έχει βάλει τα δυνατά του για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Βλέποντας πως στο τέλος θα του μείνουν ο Φίλης, ο Βαρεμένος και η Γεροβασίλη, προσπαθεί να κάνει μια απαρατήρητη έξοδο.
Θέλει, αν γίνεται, μετά τις 20 του μήνα, να μην ασχοληθεί κανείς μαζί του.
Να μην του ζητήσει κανείς ευθύνη.
Θέλει να κάνουμε όλοι μαζί λοβοτομή και να ξεχάσουμε πως το μνημόνιο που θα υποστούμε και θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους, έχει την δική του υπογραφή.
Γιατί όμως;
Μήπως έχει συνειδησιακό πρόβλημα;
Μπα. Δεν νομίζω πως έχει συνείδηση κάποιος που στον βωμό των συμφερόντων του 5% του πλούτου καταδικάζει το 95% του κόπου.
Κάτι άλλο έχει στο μυαλό του.
Κάτι πιο σατανικό και αδίστακτο.
Και την απάντηση μου την έδωσε ο χοντρούλης συνέταιρός του, αυτούς τους μήνες της κάλπικης αριστερής διακυβέρνησης.
Ο Τζίφρας ετοιμάζεται, πιτσιρίκο, για την πιο μεγάλη κωλοτούμπα, ακόμη και από αυτή που έβαλε το 62% να κοιτάει σαν μαλάκας.
Το είπε ο χοντρούλης πως παραμένουν αντιμνημονιακοί.
Όλοι οι μαϊντανοί του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ εξακολουθούν να δηλώνουν αντιμνημονιακοί.
Πλην κάποιον εξαιρέσεων, βέβαια, όπως των Μάρδα, Δραγασάκη, Σταθάκη, όπου βρίσκονται στον λάθος τόπο την λάθος ώρα, μιας και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη απεβίωσε.
Ο Τσίπρας, πιτσιρίκο, θα ξαναδιασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και να μου το θυμηθείς. Θα ηγηθεί του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά.
Πιστεύει και ίσως έτσι να είναι, μιας και η μνήμη στον Έλληνα είναι σαν το νερό στην έρημο, πως σύντομα θα ξεχαστεί ποιος έβαλε την υπογραφή σε αυτά που θα μας βρουν άλλα η κρίση και η οργή μας θα πέσει σε αυτόν που θα τα εφαρμόσει.
Θέλει να βγει από το κάδρο για λίγο.
Οδηγεί τα χάπατα στα χέρια του Βαγγέλη.
Θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Να βάλει το replay στο βίντεο για να φτάσει στην προ κωλοτούμπα εποχή.
Και τότε να ξαναγκαλιάσει τα παρτάλια που θα έχουν κακοπεράσει για άλλη μια φορά στα χέρια της Νδουλας.
Μην έχετε απορίες αν τον δείτε στο άμεσο μέλλον σε κάποιο πεζοδρόμιο να αγωνίζεται ενάντια σε μέτρα που αυτός έχει υπογράψει.
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος και μπορεί να χωθεί μαζί με τον Μητσάρα ανάμεσα σε Λαφαζάνη και ΠΑΜΕ σε κάποια επικείμενη διαδήλωση, ώστε να φωτογραφηθεί σαν λαϊκός αγωνιστής στο πλευρό των καταπιεσμένων που αυτός τους πάτησε τον λαιμό στο χώμα.
Έτσι, συντρόφια, δύο επιλογές έχουμε.
Η πρώτη είναι να αναζητήσουμε κομάντο αυτοκτονίας που θα πάνε να τον ψηφίσουν μαζικά ώστε να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο.
Η δεύτερη και πιο πιθανή, η φάπα να πέσει σύννεφο, όπου τους ανταμώσουμε στους δρόμους του αγώνα, μιας και μας περνάνε όλους για χάπατα, αφού σε αυτούς έχουν συνηθίσει να στηρίζονται και σε αυτούς να απευθύνονται.
Χρήστος Χ.

pitsirikos