MENU

Τέσσερα επί τέσσερα

Τους την… «έφερε» ο Αλέξης Τσίπρας! Αφού τους νίκησε δύο συνεχόμενες φορές, στις ευρωεκλογές του 2014 και στις πρόωρες εθνικές του Ιανουαρίου, τους αιφνιδίασε
με το ξαφνικό του δημοψήφισμα (όπου και θριάμβευσε με 62%!) και κατόπιν τους «τσουβάλιασε» να ψηφίσουν μαζί του στη βουλή το Υπερμνημόνιο!...
Και, τέλος, τους οδήγησε και πάλι σε πρόωρες εθνικές εκλογές, νικώντας τους με την ίδια ακριβώς διαφορά του Ιανουαρίου! Τι κι αν πέρασαν τόσοι μήνες, τι κι αν έκλεισαν οι τράπεζες, τι κι αν οι ίδιοι άλλαξαν εν τω μεταξύ ηγεσία… Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ο λόγος φυσικά για το κόμμα των ΝΕΚΡΩΝ, τη Νέα Δημοκρατία. Το πλέον άνευρο, άγευστο και -κατ’ ουσίαν- άχρηστο κόμμα της σημερινής ελληνικής πολιτικής σκηνής. Καμία νέα ιδέα. Κανένα σοβαρό πρόγραμμα. Καμία στρατηγική και τακτική στο πώς να αντιμετωπίσουν τον Τσίπρα. Μόνο τα ίδια και τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα, με τα οποία ο κόσμος γελάει, να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια άλλοτε μεγάλη παράταξη. Μια παράταξη χωρίς κανένα μέλλον… Ω κατάντια της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!

Και την ίδια ώρα ο πονηρός Τσίπρας εφαρμόζει ανενόχλητος το Μυστικό Πρόγραμμά του [βλ. «Ε.Ω.» της 23ης Ιανουαρίου 2015]! Με το οποίο ξεπουλά, χωρίς αντιδράσεις, την πατρίδα μας και αλλοιώνει εθνολογικά τον πληθυσμό της χώρας. Κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα τη δουλειά του. Διότι απέναντί του έχει όχι απλώς γέρους και φθαρμένους, έχει σκιές ΝΕΚΡΩΝ! Έχει μία παράταξη κομπλεξική, με ενοχικό σύνδρομο, που… φοβάται να πει ότι είναι «δεξιά»!!! Ένα κόμμα, τη ΝΔ, που εδώ και 35 χρόνια έμαθε να είναι κομπάρσος της Κεντροαριστεράς: επί ένα τέταρτο του αιώνα ουραγός του ΠΑΣΟΚ και τώρα παιχνιδάκι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ… Έμαθε να χάνει, έμαθε να είναι αιώνια δεύτερη.

Γι’ αυτό ο Τσίπρας… κάνει «πάρτι» μαζί τους! Έκανε ήδη το «4 στα 4»… Τους σέρνει όποτε θέλει σε εκλογές ή σε δημοψηφίσματα και, απλά, θριαμβεύει! Τους παίρνει το «σκαλπ»! Καλά τους κάνει. Διότι η ΝΔ ούτε με τον Μεϊμαράκη (τον λεγόμενο «Βαγγέλα») τόλμησε να ανανεωθεί κατά… μισό έστω πόντο! Πάλι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, πάλι τα ίδια και τα ίδια μυαλά, πάλι τα ίδια και τα ίδια αδιέξοδα λόγια της κάθε Βούλτεψη και του κάθε Κεδίκογλου, τους οποίους ο κόσμος βρίζει χυδαία μπροστά στις τηλεοράσεις… «Όλο ίδια και τα ίδια, του μυαλού τους… αποκαΐδια», για να παραφράσουμε λίγο και τον μουσουργό!
Ησαΐας Κωνσταντινίδης