MENU

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαβατήριο πρόσφυγα που ταυτοποιήθηκε στην Ελλάδα στο μακελειό του Παρισιού

Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου είχε περάσει από την Λέρο-ΟΛΗ η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Λέρο είχε περάσει τον περασμένο Οκτώβριο πρόσφυγας το διαβατηρίου του οποίου βρέθηκε στον τόπο του μακελειού.
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για διαβατήριο που βρέθηκε τυχαία στο σημείο της τραγωδίας, αν είναι κλεμμένο από κάποιον Σύρο που πέρασε από την Ελλάδα, ή αν πράγματι ανήκει σε έναν από τους οχτώ μακελάρηδες του Παρισιού που χρησιμοποίησε σαν Πύλη εισόδου τη χώρα μας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο κάτοχος του διαβατηρίου αυτού είχε πέρασει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου «όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

Ο κ. Τόσκας στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος».
Οι ελληνικές αρχές από το πρωί είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Περισσότερα σε λίγο...

star.gr