MENU

Θα ζητήσει και η Ελλάδα τα 44 δις για τους λαθρομετανάστες που μας κατσικώθηκαν εδώ;

Αλβανοί, Ρωσοτσετσένοι, Πάκι, Μάκι, Τάκι, αριθμούν -τουλάχιστον- 4.000.000 στην Ελλάδα. Με 11.000 ευρώ το κεφάλι, θα πρέπει και η Ελλάδα,
βάσει του σκεπτικού των Αυστριακών να λάβει 44 δισεκατομμύρια ευρώ...

Την παροχή από την Ευρωπαική Επιτροπή στην Αυστρία 600 εκατομμυρίων ευρώ για το επιπλέον κόστος που προκλήθηκε από τη μέριμνα για τους πρόσφυγες, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρό της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ...
και την αντιπρόεδρό της, Κρισταλίνα Γκεόργιεβα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, όπως γράφει σήμερα η αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ".


Η αυθεντικότητα της από 25 Ιανουαρίου 2016 επιστολής στην αγγλική γλώσσα, που δημοσιεύει η εφημερίδα, επιβεβαιώθηκε από το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών και, σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού, σκοπός της είναι να αποσαφηνιστεί για άλλη μία φορά πως το βάρος ενός πανευρωπαικού προβλήματος (ΣΣ του Προσφυγικού) δεν μπορεί να σηκώνεται από δύο, τρεις χώρες.
Στο πρώτο μέρος της επιστολής επισημαίνεται πως η προσφυγική κρίση αποτελεί μία μεγαλύτερη πρόκληση, άρα και έναν μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωπαική Ενωση, από ό, τι η δημοσιονομική κρίση, και στη συνέχεια ακολουθούν έντονη κριτική εναντίον της Ευρωπαικής Επιτροπής και σαφείς αιτιάσεις απέναντι στον πρόεδρό της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζητά ουσιαστικά περισσότερους πόρους για τις λεγόμενες "πρόθυμες" χώρες- υπονοώντας προφανώς την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σουηδία- οι οποίες με έξοδά τους αναλαμβάνουν τη μέριμνα των προσφύγων, και προσδιορίζει το ποσό για την Αυστρία σε 600 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η χώρα δαπάνησε επιπλέον προς τον σκοπό αυτό μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Αναφέρει,επίσης,πως κατά μέσο όρο η Αυστρία έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει άσυλο σε 35.000 πρόσωπα ετησίως, πέρυσι είχε χορηγηθεί άσυλο σε 90.000 πρόσφυγες, δηλαδή σε κατά 55.000 περισσότερους από αυτόν τον ετήσιο μέσο όρο, ενώ, υπολογίζοντας το κόστος κατά πρόσφυγα σε 11.000 ευρώ, προκύπτει η επιπλέον επιβάρυνση των 600 εκατομμυρίων ευρώ , που ο ίδιος ζητά να παρασχεθεί στη χώρα του από την Ευρωπαική Επιτροπή.

Στην επιστολή του ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ εκφράζει τη "σοβαρή ελπίδα" πως η Ευρωπαική Επιτροπή θα εξετάσει τους συλλογισμούς του, για τους οποίους ο ίδιος θα ενημερώσει σε κάθε περίπτωση τους ομολόγους του κατά το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.

Στο μέρος της επιστολής όπου ασκεί κριτική, ο ίδιος δηλώνει "προσωπικά απογοητευμένος" για τα "τεράστια προβλήματα" της ΕΕ, όταν είναι ανάγκη να υπάρξουν κοινές δράσεις και να αναζητηθούν κοινές λύσεις, ενώ, ως προς την προσφυγική κρίση είναι, όπως τονίζει, επιτέλους καιρός να επιστρέψει η Ευρωπαική Επιτροπή στην ομαλή λειτουργία ενός ανεξάρτητου θεσμού που εκπροσωπεί συνολικά τα κοινά συμφέρονται και που αρχίζει να ενεργεί ανάλογα.
Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ ζητά από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ "επειγόντως" να δ
σει οικονομικά κίνητρα για τις "πρόθυμες" χώρες που αντιμετωπίζουν το Προσφυγικό, καθώς, όπως σημειώνει πρέπει να γίνουν "σημαντικά περισσότερα" για να διασφαλιστεί μία δίκαιη κατανομή βαρών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ.