MENU

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ… «ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!!!…»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα και για κλείσιμο συνόρων», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Την εν λόγω δήλωση, την έκανε ο αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στη στάση των αγροτών. Αφού κάλεσε τους αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα να βρουν άλλον τρόπο διαμαρτυρίας, τόνισε ότι «είναι παράδοξο την ώρα που αγωνιζόμαστε που για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορά μας, να κλείνουν». Και σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα και για αποφάσεις αρνητικές…».
Ο κ. Δραγασάκης παραδέχτηκε ευθέως πως υπάρχει κίνδυνος κλεισίματος των συνόρων. «Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία. Εάν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, τότε οι πιέσεις θα μειωθούν. Εάν όμως δεν ανταποκριθεί, τότε θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Υπάρχουν ορισμένες δυνάμεις – ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ- που ακολουθούν μία λογική κατεύθυνση επίλυσης του προσφυγικού. Υπάρχουν όμως και άλλες χώρες, κυρίως αυτές που εισήλθαν στην ΕΕ πρόσφατα, οι οποίες έχουν μία αντίληψη που δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και ορισμένα ευρωπαϊκά κεκτημένα», είπε και πρόσθεσε:
Πρέπει ως κοινωνία να προετοιμαστούμε για όλα. Δεν θα σημαίνει έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, αλλά μιλούμε για μία κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστούμε την παρουσία 50 – 60.000 προσφύγων στη χώρα. (…) Υπάρχει η ανάγκη ως κοινωνία να είμαστε θωρακισμένοι σε σενάρια που όσο ακραία και να είναι, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Και εάν κλείσουν τα σύνορα, οι άνθρωποι αυτοί θα βρουν εναλλακτικές διόδους.

hellasforce