MENU

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πραξικόπημα στο Παλάτι!! Ο Νταβούτογλου Μπορεί να Είναι ο «Τελευταίος Πρωθυπουργός της Τουρκίας»

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…Ο συντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, Ερτουγρούλ Οζκόκ, πιστεύει ότι
 η παραίτηση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την δικτατορία στην Τουρκία.
Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η παραίτηση του Νταβούτογλου θα συσσωρεύσει περισσότερη δύναμη στα χέρια του Ερντογάν. Μερικά από αυτούς υποθέτουν επίσης ότι ο γιος του Ερντογάν, Berat Albayrak θα διοριστεί ως πρωθυπουργός.
Ωστόσο, Οζκόκ πιστεύει ότι ο πιο πιθανός υποψήφιος για τη θέση αυτή είναι Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Bozdag. Παράλληλα, ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία του Bozdag να προωθήσει τις δικές του αποφάσεις, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν προφανώς ο «τελευταίος [πραγματικό;] Ο Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας».
«Ο πιο πιθανός υποψήφιος για τη θέση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Bozdag, χρησιμοποιείται για την παραλαβή παραγγελιών, και δεν είναι ένας ηγέτης» έγραψε η γερμανική εφημερίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten (ΕΝ), υποστηρίζοντας την δήλωση του Οζκόκ.
«Ο διορισμός του θα μπορούσε να σημαίνει το πρώτο βήμα προς την καθιέρωση ενός προεδρικού συστήματος, το οποίο επιδιώκει ο Τούρκος ηγέτης να εφαρμόσουν,» τονίζει ο Οζκόκ ο οποίος συγκρίνει την παραίτηση Νταβούτογλου με ένα «πραξικόπημα».

hellasforce.com