MENU

Ο Τραμπ προηγείται και απειλεί να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του Ομπάμα στην Αθήνα!

Ο Nτόναλντ Τραμπ ξέρει που χτυπάει την Χίλαρυ: Κάτω από την ζώνη. Αρκετά χαμηλά. Στο ευαίσθητο σημείο G. Eκεί που μόνο ο Bill και η Huma Mahmood Abedin είχαν πρόσβαση.
 Η Χίλαρι Κλίντον “μπορεί να πάρει τηλέφωνο την φίλη της και στενή συνεργάτιδα Χούμα Αμπεντίν και να της ζητήσει σήμερα να της πει το περιεχόμενο των email…
Από την Ιόλη Πιερίδη
O Τραμπ, ο οποίος κλείνει την ψαλίδα και προηγείται σε κάποιες δημοσκοπήσεις, έχει την “βοήθεια” του Διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, o oποίος άνοιξε εκ νέου την υπόθεση των email της Χίλαρυ.


Ο Κόμεϊ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη ντε φάκτο επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πολιτικού των Δημοκρατικών. Ο ίδιος δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Υποστήριξε είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.
“Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο που αντιτίθεται στην πολιτική των υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων” κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα,επιβεβαιώνοντας ότι ο διευθυντής του FBI “αγνόησε τις συστάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης”.


Ο Ποντέστα υπενθύμισε ότι αυτό το υπουργείο, στο οποίο ανήκει το FBI, παραδοσιακά δεν “παρεμβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση, 11 ημέρες πριν από τις εκλογές”.
“Θα έπρεπε να ξεκινήσει με το να κοιτάξει (αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προτού κάνει κάτι τέτοιο εν μέσω μιας προεκλογικής εκστρατείας, τόσο κοντά στην ημέρα των εκλογών” επέμεινε ο επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον μιλώντας στο CNN, ενώ έκρινε την απόφαση του Κόμεϊ “ανάρμοστη”.
“Ο κ. Κόμεϊ πρέπει πραγματικά να εξηγήσει γιατί έλαβε ένα τέτοιο μέτρο χωρίς προηγούμενο, όταν μάλιστα ο ίδιος λέει (…) ότι αυτά (τα email) θα μπορούσαν να μην αποδειχθούν σημαντικά”.
H Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε “περίεργη” και “βαθιά ανησυχητική” την συμπεριφορά του Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο είχε προτείνει για την θέση αυτή το 2013 ο Μπαράκ Ομπάμα(!!!). (Tι συμβαίνει εδώ;)
Το στρατόπεδο του Τραμπ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο προς όφελός του την υπόθεση. Ο Τραμπ έκανε λόγο το Σάββατο για το “μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από το Watergate”.
“Αυτή τη στιγμή προηγούμαστε σε πολλές δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων διεξήχθησαν πριν από την ανακοίνωση για την ποινική έρευνα” έγραψε στο Twitter.
Eννέα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η ψαλίδα δείχνει να κλείνει μεταξύ των δύο υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο, την ώρα που οι Δημοκρατικοί δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τον διευθυντή του FBI που έβαλε φωτιά στην προεκλογική εκστρατεία ανοίγοντας εκ νέου την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον. Το προβάδισμά της  Χίλαρυ στη Φλόριντα μειώθηκε σημαντικά βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο +0,8% σύμφωνα με το Real Clear Politics. Μάλιστα μια νέα δημοσκόπηση κατέδειξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επικρατήσει με ποσοστό 46% έναντι 42% της Χίλαρυ (New York Times Upshot/Siena College).




Η διαφορά της Κλίντον έναντι του Τραμπ κατέγραψε επίσης μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% τον μεγιστάνα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.
Η εικόνα ανατροπής καθώς πλησιάζουμε στις κάλπες φουσκώνει τα πανιά του Τραμπ προκαλώντας ανησυχία στον υπόλοιπο πλανήτη.
Σε περίπτωση μάλιστα που επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ πολύ δύσκολα ο απερχόμενος Μπαράκ Ομπάμα θα έπαιρνε την πρωτοβουλία να ασκήσει πίεση στην Ε.Ε. και κυρίως στους Γερμανούς για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Εάν επικρατήσει ο Ντόναλντ Τραμπ θα τραβήξει πάνω του το παγκόσμιο ενδιαφέρον και ο Ομπάμα σαν απερχόμενος θα βρεθεί αυτόματα στην σκιά του.
Σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει ήδη πρόσβαση στο επιτελείο του Τραμπ ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα κι αυτό ακόμη το ταξίδι του απερχόμενου πλανητάρχη.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ-ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


ANDREWS AIR FORCE BASE, UNITED STATES: US First Lady and New York Senate candidate Hillary Clinton(C) carries flowers and is led by an unidentified Andrews Air Force Base Protocol Officer(R) while her personal aide Huma Abedin carries a bag and a stack of New York newspapers 06 May 2000 after returning from New York to meet up with her husband, President Bill Clinton at Andrews Air Force Base, Maryland. The Clintons then boarded Air Force One and traveled to Subiaco, Arkansas, to attend a friend's wedding . (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO PAUL J. RICHARDS (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)
H καταγγελία του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζιουλιάνι κατά της Χίλαρι Κλίντον θα ξυπνούσε στους μυημένους ερευνητές αναμνήσεις από το επικίνδυνο μέλλον του πλανήτη. Ο Τζουλιάνι κατηγόρησε την Χίλαρυ ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους. Κάποιοι άλλοι έχουν βάσιμους φόβους για το μέλλον του πλανήτη στην ιδέα ότι ένας εκ των Χίλαρυ-Τραμπ θα είναι ο επόμενος πλανητάρχης. Αλλά ας αρχίσουμε να βουτάμε στα βάθη του σκοτεινού πλανήτη της ανθρώπινης ύπαρξης γιατί στην ουσία περί αυτού πρόκειται.
Μιλώντας στην εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου FOX, Μπιλ Ο Ρίλι, ο Τζιουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους».
Ερωτώμενος πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η Κλίντον «ήταν μέρος μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός».
Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζιουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου.
Τον Μάϊο του 2015 μια “πηγή” θα αποκαλύψει στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία κατευθύνει τον αγώνα των ανταρτών του ISIS εναντίον του Μπασάρ Άσαντ, μετά από σύσταση μυστικής βάσης στα σύνορά της με τη Συρία, με τη βοήθεια από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Απο εκεί προμηθεύει όπλα για την «εξέγερση» όπως μετέδωσε το πρακτορείο το Reuters.
Δεν είναι σαφές πόσο καιρό λειτουργεί η βάση, που περιγράφεται ως «νευραλγικό κέντρο» στην εκστρατεία κατά του Ασάντ, και η θέση του δίνεται μόνον ως «Adana», μια πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Στα Άδανα είναι και η βάση του Ιντσιρλίκ, μια τεράστια αεροπορική βάση από κοινού από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και δεν είναι σαφές εάν έχει χρησιμοποιηθεί για αυτή τη λειτουργία.




Στο μεταξύ το Russia Today ισχυρίζεται πως σε έγγραφα που έχει στην κατοχή του καταγράφονται με ακρίβεια οι μεταφορές πετρελαίου από περιοχές της Συρίας στην Τουρκία.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό δίκτυο, τα έγγραφα συγκέντρωσαν Κούρδοι σε εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οι οποίες λειτουργούσαν ως κρησφύγετα των τζιχαντιστών στην περιοχή Σαμπάντι της επαρχίας Χασάκα.
Μετά την απελευθέρωση της Σαμπάντι, οι Κούρδοι στρατιώτες εξέτασαν τα έγγραφα που είχαν εγκαταλείψει οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους και διαπίστωσαν πως σε κάποια από αυτά αναφέρονταν με κάθε λεπτομέρεια οι συναλλαγές των τζιχαντιστών με αγοραστές πετρελαίου.
Σε κάθε «απόδειξη» αναγράφεται, μεταξύ άλλων, η ημερομηνία, ο τύπος του οχήματος με το οποίο μεταφέρεται το πετρέλαιο, το όνομα του οδηγού, η τιμή του κάθε βαρελιού πετρελαίου, ενώ κάθε έγγραφο φέρει το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα από τα έγγραφα αυτά φέρει ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 2016 και αναφέρει πως το ΙΚ άντλησε 1.925 βαρέλια πετρελαίου από την περιοχή Καμπίμπα και τα πούλησε έναντι 38.342 δολαρίων.
Ανταποκριτές του Russia Today υποστηρίζουν ότι συνομίλησαν με κατοίκους περιοχών της βόρειας Συρίας που αναγκάστηκαν από τους τζιχαντιστές να εργαστούν στα διυλιστήρια πετρελαίου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μαρτυρίες τους, μετά την άντλησή του, το πετρέλαιο μεταφερόταν σε διυλιστήριο και από εκεί μετατρεπόταν σε βενζίνη, ή σε άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.
«Τότε οι μεσάζοντες από την Ράκκα και το Χαλέπι έρχονταν για να παραλάβουν το πετρέλαιο και συχνά ανέφεραν την Τουρκία», ισχυρίζεται ένας από τους ντόπιους, τον οποίο επικαλείται το Russia Today.
Την ίδια ώρα, το ρωσικό δίκτυο υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή του πληροφορίες από Τούρκο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους που συνελήφθη από τους Κούρδους.
Ο Τούρκος τζιχαντιστής φέρεται να λέει ότι ήταν πολύ εύκολο να περάσουν οι τζιχαντιστές τα συρο-τουρκικά σύνορα καθώς «η Τουρκία επωφελείται» από την τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας την αγορά πετρελαίου.
Παράλληλα, ένας Κούρδος στρατιώτης που μίλησε στο ρωσικό δίκτυο παρουσίασε σειρά διαβατηρίων που βρέθηκαν δίπλα στις σορούς τζιχαντιστών, τα οποία έφεραν σφραγίδα από τουρκικά σημεία ελέγχου.
Το Russia Today, όμως, υποστηρίζει ότι και το προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους εκτυπώνεται στην Τουρκία.
Έγγραφα με τίτλο «Πώς να κάνετε την τέλεια μάχη κατά του εγκληματικού καθεστώτος Άσαντ» που βρέθηκαν σε νοσοκομείο που τελούσε υπό τον έλεγχο του ΙΚ, είχαν εκτυπωθεί στην Κωνσταντινούπολη.
«Αν η Τουρκία ήθελε να σταματήσει τις επαφές με το ΙΚ, η τρομοκρατική οργάνωση δε θα επιβίωνε. Αν το ΙΚ σταματούσε να λαμβάνει όπλα, νέους μαχητές, τροφή και άλλη βοήθεια από την Τουρκία, τότε θα έχανε έναν σημαντικό χορηγό», ανέφερε σε καθεστώς ανωνυμίας η δημοσιογράφος του Russia Today.
«Τρεις κυβερνήσεις προμηθεύουν όπλα: Τουρκία, Κατάρ και  Σαουδική Αραβία,» είπε η πηγή στο Reuters, σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται στη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ.
Η πηγή ισχυρίζεται ότι η βάση συστάθηκε κατόπιν αιτήματος του Σαουδάραβα  αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών πρίγκιπα Abdulaziz bin Abdullah al-Saud κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία. Η Τουρκία ανέλαβε την ίδρυση της βάσης. Ο Ερντογάν σ΄αυτή τη βρωμοδουλειά είχε την υποστήριξη της  Hillary Clinton!
-Πρέπει να πω ότι εντείνουμε τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε την αντιπολίτευση της Συρίας…,δήλωνε η τότε υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και σημερινή υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα. Η Hillary επεδίωκε απλά την πτώση του φίλου της Ρωσίας Ασαντ, ή μήπως συνέβαινε κάτι άλλο στον μυστηριώδη, σκοτεινό και παθιασμένο με την εξουσία κόσμο των Κλίντον και των ανθρώπων που αποτελούν τα πιόνια στο βασίλειό τους; Οι Κλίντον αποτελούν το αγαπημένο πολιτικό ζεύγος του αμερικάνικου lifestyle αλλά και πανίσχυρων lobby εντός (και εκτός) των ΗΠΑ.
Hillary and Huma GLOBE
Αν και υπήρξε κοινό μυστικό στους κόλπους της Ουάσινγκτον, κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει για τα βίτσια της Χίλαρι μέχρι που τον Σεπτέμβριο του 2013 δημοσιεύθηκε στον Τύπο μία φωτογραφία από κάμερες ασφαλείας, στην οποία απεικονίζονται οι δυο τους να ερωτοτροπούν: Η Χίλαρυ με την πανέμορφη γραμματέα της Huma Abedin.
Η Κλίντον, η οποία συχνά επαίρεται για την ικανότητά της να επιβιώνει σε δύσκολες καταστάσεις, «κουκούλωσε» γρήγορα την υπόθεση, «κλείνοντας» τα επικίνδυνα στόματα. Άλλωστε είχε τη βοήθεια ενός ολόκληρου συστήματος που την προωθεί για την προεδρία των ΗΠΑ.
Screen-Shot-2016-01-28-at-10.21.02-AM
Η Abedin, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της Κλίντον από το 1996, διατηρεί σαφείς και αδιάσειστους δεσμούς με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, την «ομπρέλα» κάτω από την οποία ένα πλήθος από φανατικούς Σούφι, σουνίτες και φανατικές σιιτικές αδελφότητες και εταιρίες ακμάζουν, σπέρνοντας παράλληλα τον όλεθρο του Ισλάμ.
alg-huma-abedin-abu-dhabi-jpg
Οι σχέσεις της Abedin με τους ισλαμιστές δολοφόνους ξεκινούν στην πραγματικότητα πολύ πριν από τη δική της ανάμειξη.Τόσο ο πατέρας της, ο οποίος πέθανε το 1993, όσο και η μητέρα της υπήρξαν εξέχοντα μέλη. Τα χνάρια των γονιών ακολούθησε η Huma, αλλά και ο αδερφός της Hassan, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Οξφόρδη θεωρείται, μετά την ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, ένα από τα μεγαλύτερα φυτώρια ισλαμιστών στην Ευρώπη.

Ο Hassan, σύμφωνα με αραβικά μέσα, συγκαταλέγεται στα πλέον επιφανή μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ λέγεται ότι διατηρεί επαφές με τον Omar Naseef, επικεφαλής μιας μουσουλμανικής «φιλανθρωπικής οργάνωσης (οι ΗΠΑ την έχουν χαρακτηρίσει ως «βιτρίνα» της Αλ Κάιντα).



Η μητέρα της Saleha υπήρξε επί χρόνια εκπρόσωπος της οργάνωσης του Naseef, ενώ σήμερα διοικεί το παγκόσμιο γυναικείο παρακλάδι της Αδελφότητας.
Στις 13 Ιουνίου του 2012, ομάδα Ρεπουμπλικανών, με επικεφαλής την γερουσιαστή Michele Bachmann, ανέδειξαν την υπόθεση, παρουσιάζοντας στοιχεία για τη σχέση της Abedin με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έθαψαν το θέμα ενώ οι ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν «κραυγαλέα ψευδείς» και «θεωρία συνωμοσίας».

Χαρακτηριστικά, η Washington Post έγραψε ότι οι ισχυρισμοί της Bachmann είναι «παρανοϊκοί» και «αβάσιμοι», ενώ η Seattle Times παρομοίασε το περιστατικό με το 

«κυνήγι μαγισσών» που είχε εξαπολύσει κατά των κομμουνιστών ο Μακάρθυ.



Την ίδια στιγμή και μετά το μακελειό των Βρυξελλών πολλοί στην Ευρώπη έχουν την εντύπωση πως ο ISIS αποτελείται από κάποιους ψυχάκηδες, παρανοϊκούς δολοφόνους. Ο Guardian σε παλαιότερο δημοσίευμά του απεκάλυπτε το λόγο που ένας θανάσιμος κίνδυνος απειλεί την Ευρώπη, ιδιαίτερα εάν η Ευρώπη κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα.
O Guardian λοιπόν έφερε στο φως ένα εσωτερικό έγγραφο του Ισλαμικού Κράτους, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση σχεδιάζει να εδραιωθεί στο Ιράκ και τη Συρία και να οικοδομήσει ένα κράτος, οικονομικά και διοικητικά ανεξάρτητο.
Το έγγραφο, το οποίο φέρεται να έχει συνταχθεί το περασμένο έτος, φέρει τον τίτλο «Αρχές της διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους» και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η οργάνωση αναδείχθηκε στην ισχυρότερη τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση των τελευταίων δεκαετιών. Το έγγραφο, που αποτελεί ένα κείμενο – θεμέλιο για την εκπαίδευση «στελεχών της διοίκησης», δόθηκε στα μέλη της οργάνωσης την περίοδο που ο ηγέτης της Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κήρυξε το «χαλιφάτο του Ιράκ και τις Συρίας», τον Ιούνιο του 2014.
Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται σε αυτό, η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους δεν περιορίζεται μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά εξαπλώνεται και σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το εμπόριο, οι επικοινωνίες ακόμη και σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας. Με λίγα λόγια, σημειώνει ο Guardian, το σχέδιο προβλέπει την οικοδόμηση ενός κράτους.
Σχετικά με τη στρατιωτική εκπαίδευση, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ξεχωριστών στρατοπέδων του «τακτικού στρατού» και των «βετεράνων», οι οποίοι θα πρέπει να εκπαιδεύονται ένα δεκαπενθήμερο κάθε χρόνο, ώστε να μαθαίνουν τις «τελευταίες τεχνικές στη χρήση όπλων, στον στρατιωτικό σχεδιασμό και στην πολεμική τεχνολογία». Ακόμη θα πρέπει να ενημερώνονται «λεπτομερώς» για τις τεχνολογίες του εχθρού και για το πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους «μπορούν να επωφεληθούν από αυτές».
Επίσης προβλέπεται και η στρατιωτική εκπαίδευση των παιδιών, κάτι που αποκαλύφθηκε και από πρόσφατο προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσε η ίδια η οργάνωση στη δημοσιότητα. Σε αυτό εμφανίζονται παιδιά που εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες και εκτελούν αιχμαλώτους. Όπως επισημαίνεται από την ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους «τα παιδιά θα καταρτιστούν ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελαφρύ οπλισμό», ενώ ορισμένα – τα καλύτερα – θα επιλεγούν για να ενταχθούν και στο στρατό για να συμμετάσχουν κυρίως στις περιπολίες και στη φύλαξη συγκεκριμένων σημείων».
Στο εσωτερικό έγγραφο τονίζεται ακόμη και η σημασία να επιτευχθεί μια ενιαία κουλτούρα – την οποία θα ασπάζονται γηγενής και ξένοι – αλλά και να διασφαλιστεί η αυτάρκεια του χαλιφάτου μέσω ανάπτυξης «εργοστασίων για την τοπική παραγωγή όπλων και τροφίμων» σε «ειδικές ασφαλείς ζώνες».
Το έγγραφο προήλθε από έναν επιχειρηματία, που συνεργαζόταν με το Ισλαμικό Κράτος. Ο Guardian αναφέρει ότι για λόγους ασφαλείας δε μπορεί να πει περισσότερα για τον επιχειρηματία, ο οποίος έχει διαρρεύσει συνολικά περί τα 30 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης και μιας οικονομικής κατάστασης για τις μεγαλύτερες επαρχίες 

που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.



Αν και το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποστεί σημαντικές ήττες στα πεδία των μαχών, ο ερευνητής Aymenn αλ-Tamimi, που συγκεντρώνει και μελετά έγγραφα της οργάνωσης, σημειώνει πως «η οικοδόμηση ενός βιώσιμου κράτους είναι μια σκέψη ριζωμένη στην φονταμεταλιστική θεώρηση και αποτελεί κεντρικό στόχο». «Το Ισλαμικό Κράτος έχει αυτόν τον στόχο και θα συνεχίσει τη μάχη για να τον πετύχει», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία πως επικεντρώνονται στην εκπαίδευση των παιδιών, την αποτελεσματική διακυβέρνηση, τη χρήση τεχνολογίας και την προπαγάνδα, καθώς επίσης και στο γεγονός πως φαίνεται να μαθαίνουν από τα λάθη των προηγούμενων.

Ο απόστρατος στρατηγός Stanley McChrystal, που το 2006 – 2008, μαχόταν εναντίον των προκατόχων του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ, σχολιάζοντας το εσωτερικό έγγραφο, υπογραμμίζει: «Αν πρόκειται για αληθινό τότε θα πρέπει να διαβαστεί από τον καθένα και ιδιαίτερα από όσους χαράζουν την πολιτική της Δύσης. Αν η Δύση βλέπει το Ισλαμικό Κράτος ως ένα στερεοτυπικό γκρουπ ψυχοπαθών δολοφόνων, τότε ο ελλοχεύει ο δραματικός κίνδυνος να τους υποτιμήσουμε».

Ο Charlie Winter, από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, αναφερόμενος στο ίδιο κείμενο τόνισε: «Δεν πρόκειται για παράλογους αιμοδιψείς φανατικούς τζιχαντιστές. Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως είναι μια οργάνωση με βαθύ και σύνθετο πολιτικό σχεδιασμό, και σημαντικές υποδομές».