MENU

Τα χάσαμε όλα… είμαστε στον αέρα!

Γράφει η Αλίκη Χατζή.Την ώρα που όλες οι χώρες του μνημονίου έχουν λίγο πολύ τελειώσει με αυτή την υπόθεση, εμείς πάμε για το τέταρτο και εντελώς καταστροφικό πακέτο μέτρων
 – αυτό της αντιμνημονιακής Αριστεράς!
Πρόκειται για επίτευγμα ασυναρτησίας: Αφού τα δοκιμάσαμε όλα, από το πλέον λάιτ, αυτό της σοσιαλδημοκρατίας έως το πιο βαρύ της κεντροδεξιάς, αποφασίσαμε τελικά ότι μας άρεσε το αυστηρώς ακατάλληλο hardcore της Αριστεράς με συγκρουσιακές εντάσεις και λίμπιντο ρήξης, καθότι το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο προτιμά τα καυτά!

Ότι είχε απομείνει όρθιο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – και είχαν μείνει πάρα πολλά τα οποία αποκτούν ιδιαίτερη αξία τώρα που χάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οριστικά κι αμετάκλητα υπέρ πίστεως της Αριστεράς και του «Τσε» Τσίπρα – τώρα καταρρέει… κι αποχαιρέτα το αφορολόγητο που ήξερες,τη σύνταξη που χάνεις!

Μας απέμεινε ως παρακαταθήκη η υπερήφανη ριζοσπαστική ψυχοσύνθεση του αντιμνημονιακου αγώνα και οι επαναστατικές πράξεις των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη, Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Σταθάκη, Σκουρλέτη, Παππά … Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη κλπ.

Με τη συνδρομή αυτών των πολιτικών κολοσσών που μεγαλούργησαν μέσα σε δύο χρόνια, παραδώσαμε αμαχητί το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, μερικά δις που έπαιξε ο ανέμελος Γιάνης μπλοφάροντας, όπως επίσης και ότι έχει απομείνει όρθιο και αποτελούσε μια ελάχιστη ελπίδα για το μέλλον…

…Και συνεχίζουμε απτόητοι και υπερήφανοι ως σύγχρονοι και αγανακτισμένοι Αριστεροί Μαραθωνομάχοι , τους αγώνες και τις αποδοτικές σκληρές διαπραγματεύσεις, μέχρι να μην μείνει τίποτα όρθιο, τίποτα για χάσιμο, μέχρι να βρουν τα μνημόνια την αριστερή τους δικαίωση στις ριζοσπαστικές μας ψυχοσυνθέσεις.

Οι μισθοί πέφτουν συνεχώς, οι συντάξεις επίσης, αυξηθήκαν τα εισιτήρια και οι φόροι – γενικά όλα έγιναν τρεις και περισσότερες φορές χειρότερα. Τώρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι και χαρούμενοι , δίχως αγανακτισμένους πολίτες, δίχως διαδηλώσεις, δίχως παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία, δίχως αυτοκτονίες, δίχως αισθηματικές συναυλίες …

Τώρα όλα γίνονται τόσο χειρότερα ώστε να επιβεβαιωθούν οι δυσμενέστερες προβλέψεις της Αριστεράς που τα κατάφερε να χρεωθεί η ίδια την Έρημη Χώρα!

Στο μεταξύ, εμείς οι πολίτες που δεν έχουμε …λησμονημένα περισσευούμενα εκατομμύρια και καταθέσεις στο εξωτερικό, χρεωθήκαμε τα καταληστευμένα δημόσια ταμεία και τους ασφαλιστικούς φορείς μέχρι τελευταίας δεκάρας και φορτωνόμαστε άλλο ένα βαρύ φορτίο μέτρων – υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας.

Το αξέχαστο δε, και πιο ανατρεπτικό όλων, είναι ότι για να τα πετύχουμε όλα αυτά, ψηφίσαμε μέσα σε λίγους μήνες τρεις φορές τα αντίθετά τους εφαρμόζοντας την ρηξικέλευθη θεωρία της εθνικής δημιουργικής ασάφειας – παράκρουσης!