MENU

Το μήνυμα στάλθηκε: Επιταχύνετε την επιβολή της Ατζέντας 2030 παντού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου,Προσηλωμένη φαίνεται να είναι η διεθνής κοινότητα στην απόλυτη εφαρμογή της Ατζέντας 2030, μεταμορφώνοντας τις ανθρώπινες κοινωνίες 

και εισάγοντας τον όρο "βιωσιμότητα" σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Οι νέες οδηγίες από την παγκόσμια αρχή είναι σαφείς: "Εφαρμόστε την Ατζέντα άμεσα και στον μέγιστο βαθμό".

Είστε έτοιμοι να δείτε τι νέο μας ετοιμάζουν;


Αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου προκειμένου παρακολουθήσουν την πρόοδο των Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη (SDGs), δύο χρόνια μετά την έγκρισή τους.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC), Frederick Musiiwa Makamure Shava, δήλωσε ότι η επιτυχημένη αυτή συνάντηση θα "στείλει ένα ισχυρό μήνυμα της συλλογικής δέσμευσής μας να μην αφήσουμε κανέναν πίσω, καθώς επιδιώκουμε την έγκαιρη εφαρμογή όσων συμφωνήσαμε έως το 2030".

Η ημερήσια συνάντηση, η δεύτερη από την έγκριση του νέου αναπτυξιακού θεματολογίου το 2015, έχει το θέμα «Εξάλειψη της φτώχειας και προώθηση της ευημερίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», έναν από τους βασικούς στόχους της Ατζέντας 2030.

Θυμίζουμε πως την συγκεκριμένη Ατζέντα, μεταξύ των οποίων την υπέγραψε και η ελληνική ηγεσία, απέκτησε "σάρκα και οστά" τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Shava επεσήμανε ότι οι συζητήσεις του τρέχοντος έτους θα επικεντρωθούν στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, στην εξασφάλιση της υγιεινής ζωής, στην επίτευξη ισότητας των φύλων και στην οικοδόμηση ανθεκτικών υποδομών.

https://www.youtube.com/watch?v=RHE4zpCH8wE

Το πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου λαμβάνει χώρα ήδη από τις 10 έως τις 19 Ιουλίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει τριμερές υπουργικό τμήμα, στο οποίο θα αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 70 υπουργοί Επιπλέον, η σύνοδος αναμένεται να περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τα κενά στην επίτευξη του αναπτυξιακού θεματολογίου σε 44 χώρες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να υποβάλουν εκθέσεις προόδου.

Αυτό είναι και ένα από τα πρώτα "crash test" της Ατζέντας 2030, οι ιθύνοντες της οποία εργάζονται διακαώς για την βιώσιμη ανάπτυξη πάνω στον πλανήτη.

Βιώσιμη ανάπτυξη βέβαια, με τους ανθρώπους να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, για χάριν του....περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.