MENU

Ο.Η.Ε. και Πάπας θέλουν την Ιερουσαλήμ – Ραγδαίες οι εξελίξεις – Τι απαντά η Ρωσία

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Να λοιπόν που το θέμα της Ιερουσαλήμ πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει πολύ σύντομα να πάρει στα χέρια του την κατάσταση,  προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το Όρος του Ναού, εκεί όπου θα αναγερθεί ο Τρίτος Ναός και θα ανακηρυχθεί ο παγκόσμιος ηγέτης της Νέας Τάξης.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινητοποιείται και η Καθολική Εκκλησία του Πάπα Φραγκίσκου!
Η σύγκληση του Συμβουλίου γίνεται τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων μετά την εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλου στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει «τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποστηριχθούν οι εκκλήσεις για αποκλιμάκωση».
Για το ενδεχόμενο επέκτασης της κρίσης που ξέσπασε στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ, τονίζοντας πως μπορεί να προκαλέσει «δυνητικά καταστροφικές συνέπειες πέρα από τα τείχη της Παλιάς Πόλης».
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί έως την Παρασκευή μια λύση στην υπάρχουσα κρίση», τόνισε.
Το Ισραήλ δέχεται πιέσεις μετά την αναζωπύρωση της βίας που ακολούθησε έπειτα από την εγκατάσταση των νέων μέτρων ασφαλείας γύρω από την Πλατεία των Τεμενών και ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στην πρεσβεία του στο Αμμάν της Ιορδανίας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για τον κίνδυνο επέκτασης των επεισοδίων πέρα από τα παλαιστινιακά εδάφη.
Με άλλα λόγια ολόκληρη η Μέση Ανατολή κινδυνεύει να τυλιχτεί στις φλόγες και ως «λύση» επιδιώκεται η «ειρηνευτική» δύναμη του ΟΗΕ να αναλάβει δράση.
Η Καθολική Εκκλησία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος έχει οριστεί ως επικεφαλής της Πανθρησκείας, η οποία επιδιώκεται να αντικαταστήσει όλες τις θρησκείες στο όνομα του νέο παγκόσμιου ηγέτη (φυσικά και την εβραϊκή) πήρε θέση κατά του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε πως δεν έχει καμία δουλειά στο Όρος του Ναού.
Συγκεκριμένα το καθολικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, εξέδωσε ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από 13 χριστιανικές κοινότητες της «ιερής πόλης», στην οποία καταδικάζει την κλιμάκωση της βίας, αφήνοντας όμως να εννοηθεί πως για αυτήν ευθύνεται το Ισραήλ.


Η ανακοίνωση αναφέρεται δε στο Όρος του Ναού με τις αραβικές ονομασίες, αποκλείοντας από αυτό τόσο την εβραϊκή όσο και την χριστιανική δικαιοδοσία.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Ανησυχούμε σχετικά με την όποια αλλαγή του ιστορικού Status Quo στο τέμενος al-Aqsa και στον γύρο χώρο καθώς και στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ. Οποιαδήποτε απειλή στην συνέχεια και ακεραιότητα της ισχύουσας κατάστασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες.

(…)

Αναγνωρίζουμε (μόνο) την διαρκή επιμέλεια του Βασιλείου της Ιορδανίας στο τέμενος Al-Aqsa και στα ιερά μέρη της Ιερουσαλήμ και των Άγιων Τόπων, η οποία διασφαλίζει το δικαίωμα των μουσουλμάνων για ελεύθερη πρόσβαση και λατρεία στο Τέμενος al Aqsa, σύμφωνα με το ισχύον Status Quo».

Θυμίζουμε πως η Νέα Τάξη (Ο.Η.Ε., Καθολική Εκκλησία, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) δεν επιθυμεί καμία αλλαγή του Status Quo στην Ιερουσαλήμ μέχρι την ανέγερση του Τρίτου Ναού, ακόμα και από το ίδιο Ισραήλ, το οποίο, όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει στο el.gr, δεν αποτελεί την κινητήριο δύναμη της Νέας Τάξης. Ως εκ τούτου, εν προκειμένω, στηρίζει τους μουσουλμάνους εκεί.

Αντίθετα η Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει Πούτιν και Τραμπ, προσπαθεί να εμποδίσει την εκπλήρωση των σχεδίων της Νέας Τάξης στην ιερή πόλη, έχοντας προσεγγίσει τους ορθόδοξους Εβραίους, οι οποίοι και απαιτούν την πλήρη ιουδαϊκή κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ και στο Όρος του Ναού και όχι την «λύση» του Παλαιστινικού, στα πρότυπα μιας δήθεν «παγκόσμιας ειρήνης» που προωθούν οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης.

Η Ρωσία από την πλευρά της παρακολουθεί με ψυχραιμία της εξελίξεις, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επέμβει, ακόμα και στρατιωτικά, σε περίπτωση που η Ιερουσαλήμ τεθεί με το «έτσι θέλω» υπό δυτική κηδεμονία.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της χώρα, Βλαντίμιρ Πούτιν, φρόντισε να ανακαινίσει την «Αυλή του Σεργκέι» (φωτο), έναν παλιό πολυτελή ξενώνα για Ρώσους αριστοκράτες προσκυνητές που βρίσκεται στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, επενδύοντας μάλιστα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 εκατ. δολαρίων.

Κατά αυτόν τον τρόπο το Κρεμλίνο στέλνει το μήνυμα πως η «Αρκούδα» ενδιαφέρεται άμεσα για την Ιερουσαλήμ και τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με αυτήν.