MENU

ΓΙΑΤΊ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ VEGAN;Απομυθοποίηση τώρα

Τι είναι όμως οι vegan; Η λέξη vegan προέρχεται από την αγγλική λέξη vegetarian, δηλαδή χορτοφάγος. Υπάρχουν βέβαια διαβαθμίσεις, ως προς το πόσο χορτοφάγος είναι κάποιος.
 Έτσι έχουμε αυτούς που δεν καταναλώνουν κρέας, αλλά καταναλώνουν ζωικά προϊόντα, όπως γάλα και αυγά (lacto- ovo- vegans), εκείνους που δεν καταναλώνουν ούτε κρέας, αλλά ούτε και ζωικά προϊόντα (αυστηροί χορτοφάγοι) και εκείνους, που ούτε καταναλώνουν ο,τιδήποτε ζωικής προέλευσης, ούτε αγοράζουν προϊόντα που παρασκευάζονται από ζωικής προέλευσης πρώτες ύλες ή δοκιμάστηκαν πάνω σε ζώα (όπως γούνες, ρούχα, τσάντες, καλλυντικά, φάρμακα κτλ).
Δεν πρόκειται δηλαδή απλά για μια δίαιτα ή μια μόδα που θα ξεφτίσει, αλλά για έναν ολόκληρο τρόπο ζωής και μια φιλοσοφία ζωής, που συνδέονται άρρηκτα με τον ακτιβισμό για τα ζώα και το περιβάλλον, όπως βλέπουμε στα συνθήματα και στις δράσεις ορισμένων ακτιβιστών στην χώρα μας.
Δύο είναι τα κύρια επιχειρήματα των υπέρμαχων της αυστηρής χορτοφαγίας. Το πρώτο αφορά στο ότι η αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα είναι περισσότερο υγιεινή και το δεύτερο, ότι όσοι καταναλώνουν ζώα προκαλούν τον βασανισμό και την σφαγή τους.
Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε το καθένα απ’ αυτά:
Α) η χορτοφαγική δίαιτα είναι πιο υγιεινή
Κυκλοφορούν διάφορες μελέτες στο διαδίκτυο οι περισσότερες από τις οποίες είναι μελέτες παρατήρησης (χαμηλή στατιστική αξία) που δηλώνουν ότι σαφώς η χορτοφαγική δίαιτα μειώνει τα ποσοστά του εμφράγματος του μυοκαρδίου, τον δείκτη μάζας σώματος, την ολική χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση, τον διαβήτη και διάφορες μορφές καρκίνου.
Όμως δεν λένε ότι…
-στις ίδιες μελέτες αναφέρεται ρητά, ότι δεν μειώνεται ο συνολικός αριθμός των καρδιοπαθειών, δεν μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, δεν μειώνεται η συνολική θνησιμότητα, ούτε η θνησιμότητα από τον καρκίνο και δεν υπάρχει αντιστοιχία με συγκεκριμένο είδος καρκίνου από το οποίο μας προστατεύουν.
-η βασική μελέτη στην οποία στηρίζονται (The China Study) έχει καταρριφθεί.
-οι αυστηρά χορτοφάγοι έχουν ανάγκη από συμπληρώματα διατροφής γιατί παρουσιάζουν έλλειψη:
1) ασβεστίου και βιταμίνης D (σχετίζονται με τα οστά και την οστεοπόρωση).
2) ψευδαργύρου (η έλλειψη αναστέλλει την ανάπτυξη των παιδιών).
3) βιταμίνης Β12 και σιδήρου (προκαλούν αναιμία με τη συνοδό της κόπωση).
4) πρωτεϊνών και αμινοξέων που δεν παράγει ο οργανισμός και δεν περιέχονται στα φυτά (διαταραχές στο μυϊκό σύστημα και την εγκεφαλική δραστηριότητα).
5) κρεατίνης (διαταραχές στο μυϊκό σύστημα και την εγκεφαλική δραστηριότητα).
6) καρνοσίνης (εκφυλιστικές παθήσεις και γήρανση).
7) Ω-3 λιπαρών οξέων (καρδιοπροστασία, ρύθμιση αρτηριακής πίεσης, βελτίωση λιπιδαιμικού προφίλ, καλύτερη διάθεση, αντικαρκινική δράση, μείωση πόνων και φλεγμονών).
8) κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη (σχηματισμός κυτταρικών μεμβρανών και στεροειδών ορμονών όπως η τεστοστερόνη).
-υπάρχουν τυχαιοποιημένες μελέτες (η υψηλότερη δυνατή στατιστική αξία) όπως η A to Z study, που δείχνουν ότι οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες και υψηλές σε λίπη υπερτερούν της χορτοφαγικής, στη μείωση του σωματικού βάρους, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, την αύξηση της HDL, την μείωση των τριγλυκεριδίων και είναι πιο εύκολα αποδεκτές από τον μέσο άνθρωπο.
-μόνο η μεσογειακή δίαιτα έχει αποδειχτεί ότι αιτιολογικά μειώνει τις καρδιοπάθειες.
-ταυτόχρονα συνιστάται η αποφυγή προσθετικών ουσιών, επεξεργασμένων σακχάρων, η διακοπή του καπνίσματος, η άσκηση, η αποφυγή του καθιστικού τρόπου ζωής, η μείωση του άγχους που από μόνα τους το καθένα, αλλά και σε συνδυασμό, προστατεύουν την υγεία μας και στα οποία οι φυτοφάγοι έχουν καλύτερα ποσοστά συμμόρφωσης από τους παμφάγους ανθρώπους.
Επομένως, η χορτοφαγική δίαιτα δεν υπερτερεί σε σχέση με μια ισορροπημένη διατροφή και ειδικά την μεσογειακή διατροφή.
Κλείνοντας την κατάρριψη του πρώτου επιχειρήματος, θέλω να τονίσω ότι οι αποκλειστικά φυτοφάγοι, αν δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής, θα καταλήξουν καχεκτικοί, κουρασμένοι, με μικρότερη μυϊκή δύναμη, λιγότερη τεστοστερόνη και χειρότερη εγκεφαλική λειτουργία. Το θέλει αυτό η Νέα Τάξη; Σαφέστατα!!!!!! Αφού αυτό είναι το επιθυμητό προφίλ, ώστε οι άνθρωποι να μην αντιδρούν στα κακώς κείμενα της εποχής μας…
Β) οι παμφάγοι άνθρωποι ευθύνονται για τον βασανισμό και την σφαγή των ζώων.
Εννοείται ότι για να καταναλωθεί το κρέας ενός ζώου, πρέπει αυτό να σφαχτεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να διαφωνεί. Ας αντιστρέψουμε όμως το ερώτημα. Τα φυτά δεν έχουν κι αυτά πνεύμα και ‘’συναισθήματα’’; Όλοι ξέρουμε ότι το φυτό στρέφεται προς τον ήλιο. Επίσης ότι αν δεν το ποτίσουμε ξεραίνεται… και τέλος ότι και τα φυτά έχουν αύρα, όπως όλα εντός Μάτριξ, κάτι που δείχνει ότι το φυτό αποζητά το κομμένο του κομμάτι…

δείτε τώρα ότι με παραπλήσιο τρόπο αλλοιώνεται η αύρα και η ζωική ενέργεια φυτών και ζώων όταν μαγειρεύονται…

Άρα γιατί να τρώμε τα φυτά και όχι τα ζώα;
Αν όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να τρώνε ούτε ζώα ούτε φυτά, τι θα τρώνε; Θα έρθουν λοιπόν οι κρεατόμαζες και τα επεξεργασμένα τεχνητά άλευρα της Monsanto για λογαριασμό της Νέας Τάξης και θα μας λένε, ότι αυτά είναι κύτταρα που πολλαπλασιάστηκαν στο εργαστήριο και όχι ζωντανοί οργανισμοί, οπότε μην έχετε ηθικές αναστολές…
Τέλος, να μην ξεχνούμε, πως ο,τιδήποτε γύρω μας είναι Μάτριξ, δηλαδή απλά στην φαντασία μας, αλλά ο δημιουργός όλου αυτού του κόσμου είναι ο Σατανάς, που τον κόσμο του θέλει να λατρέψουμε και εδώ να ζητάμε να μείνουμε… τι καλύτερος τρόπος να το εκδηλώσει κανείς, απ’ το να δείχνει ότι προτεραιότητά του είναι το περιβάλλον, αλλά όχι οι γύρω του άνθρωποι;
Προσέξτε λοιπόν τι προκαλείτε με την δράση σας και τους δήθεν ακτιβισμούς σας και τι μέλλον προαλείφετε για την ανθρωπότητα!!!!!!!
Ασκληπιός