MENU

Ράλι στο bitcoin, θα φτάσει τα 20.000 δολ. το 2018 - Έπεσαν έξω οι επενδυτικές τράπεζες

Οι αναλυτές αναμένουν εκτόξευση της τιμής του bitcoin κατά τη διάρκεια του 2018
Η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων είχε ένα πολύ καλό έτος χάρη στην τεράστια αύξηση των τιμών του bitcoin και την τεράστια  δημοτικότητα των αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs) ως ένα νέο τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων.
Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα πιστεύοντας ότι αυτά τα εικονικά νομίσματα θα εκτιμηθούν με την πάροδο του χρόνου σε επίπεδα παρόμοια με το bitcoin ή του ether.
Και ενώ η πορεία των τιμών φέτος, μόνο συντηρητική δεν ήταν, αναλυτές της αγοράς δήλωσαν στο CNBC ότι αναμένουν πιο δραματικές κινήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων το 2018.
Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια εκτός εκτόξευση των κεφαλαίων που συγκεντρώνονται με ICOs, ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές και απαγόρευση από τις ρυθμικές αρχές αλλά κυρίαρχη αποδοχή του bitcoin, αναφέρουν οι αναλυτές.

Οι επενδυτές τράπεζες

Οι εταιρείες, ως επί το πλείστον νεοσύστατες εταιρείες, έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 3 δισ. δολ., εκδίδοντας νέα ψηφιακά νομίσματα το 2017, με αποτέλεσμα περισσότερα από 1.000 εικονικά νομίσματα που υπάρχουν σήμερα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται ότι οι εταιρείες θα αντλήσουν ακόμα περισσότερα κεφάλαια μέσω των ψηφιακών νομισμάτων το επόμενο έτος (2018), μόνο που αυτή τη φορά, μεγαλύτερες και πιο παλιές εταιρείες θα μπουν στο παιχνίδι.
«Αναμένεται να δούμε την πρώτη από τις πραγματικές νόμιμες ICOs των υφιστάμενων καθιερωμένων εταιρειών που ξαφνικά συγκεντρώνουν μισό δισεκατομμύριο ή ίσως και 5 δισ. (σε κεφάλαια)», δήλωσε στο CNBC, ο Julian Hosp, συνιδρυτής και πρόεδρος της TenX, που άντλησε 80 εκατ. δολ. μέσω της πώλησης ψηφιακών νομισμάτων κατά το 2017.
«Αναμένεται να δούμε την πρώτη πώληση μετοχής (μέσω μιας ICO) κι αυτό αναμένεται να είναι ένα μεγάλο, μεγάλο χαστούκι στο πρόσωπο πολλών επενδυτικών τραπεζών» επισημαίνει ο ίδιος.

Ο κίνδυνος απάτης

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις συμβόλων-απάτης που εκδίδονται και κλοπής κρυπτονομισμάτων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό ανάγκασε πολλές εταιρείες να κρατήσουν αποστάσεις από το νέο τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων.
«Έχω πει ότι οι ICOs είναι τοξικές και ότι πολλοί επενδυτές πρόκειται να καούν - άσχημα!» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι αναμένεται αγωγές, πρόστιμα ακόμα και προσαγωγές.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα μεταβλητότητα για όλο τον κλάδο.

Η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 20.000 δολ.

Το bitcoin άρχισε το 2017 περίπου στα 968 δολ. και εκ τότε έχει ενισχυθεί κατά 1.600% στα 16.700 δολ..
Ο Ronnie Moas της Standpoint Research εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τιμή του bitcoin θα εκτοξευθεί στα 20.000 δολ. έως το 2018 έναντι αρχικού στόχου 14.000 δολ..
Από τη στιγμή που το κρυπτονομίσματα έχουν ένα σταθερό αριθμό πιθανών συμβόλων, ο Moas είπε ότι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο θα ωθήσουν τις τιμές λόγω της περιορισμένης προσφοράς.


www.bankingnews.gr