MENU

Παγκόσμιο μήνυμα Πάπα: «Αποδεχθείτε τους πρόσφυγες!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου,Όπου πατά και όπου σταθεί, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παραλείπει να κάνει νύξη για ένα από τα αγαπημένα του θέματα: το μεταναστευτικό.
 Από την στιγμή που πήρε τη θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Φραγκίσκος διακρίνεται για την...εκστρατεία του σχετικά με την ευαισθητοποίηση των πιστών προς το θέμα του μεταναστευτικού και της διαφορετικότητας.

Για άλλη μία φορά , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και Μεταναστών, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν εκείνος που πρόταξε για άλλη μία φορά το...καθήκον "κάθε σωστού Χριστιανού" να δεχθεί ακόμη και στο ίδιο του σπίτι τους πρόσφυγες, μη διστάζοντας να συνδέσει το θέμα με τον Ιησού Χριστό.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του προς τους πιστούς ο Πάπας ανέφερε:

«Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον και να τους καλωσορίσουμε. Κάθε ξένος που χτυπάει την πόρτα μας είναι μια ευκαιρία να δούμε σε αυτόν τον Ιησού Χριστό, ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον που καλωσορίζουμε στο ίδιο μας το σπίτι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Είναι αμαρτία να είμαστε εχθρικά διακείμενοι με τους μετανάστες!».

                                                                                                                                
Για πολλοστή φορά ανέφερε την «κοινωνία των πολιτών» για την οποία η Καθολική Εκκλησία -σύμφωνα με τον ίδιο- δίνει αγώνα, προκειμένου να επιτευχθούν τα τέσσερα πολύ απλά βήματα:

Υποδοχή, Προστασία, Προώθηση και Ενσωμάτωση

Εν τέλει, παίρνοντας παράδειγμα την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, έχοντας ενσωματώσει μεγάλους αριθμούς προσφύγων, δεν είναι αρκετά δύσκολο να αντικρίσουμε την κοινωνία την οποία με τόσο μένος προωθεί ο Πάπας.

 el
Αναρτήθηκε από kapistrinews