MENU

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Η Βρετανία διακόπτει κάθε διπλωματική επαφή με την Ρωσία

Διπλωματικό πόλεμο στη Ρωσία κήρυξε η Βρετανία! Αιτία η απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ. Ο Ρώσος, πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του δηλητηριάστηκαν από νευροπαραλητικό αέριο και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
 Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Από το βήμα της βρετανικής Βουλής, η πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο!
Και όχι μόνο αυτό: ανακοίνωσε ότι διακόπτονται όλες οι διπλωματικές επαφές σε ανώτατο επίπεδο και αποσύρεται η πρόσκληση στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφτεί τη χώρα!
Μέι: Έχετε μια εβδομάδα να φύγετε από τη Βρετανία!
Η Τερέζα Μέι έδωσε τελεσίγραφο στους 23 Ρώσους διπλωμάτες που αποφάσισε η Βρετανία να απελάσει: έχουν μια εβδομάδα διορία να φύγουν από τη χώρα!
«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 Ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Έχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν» είπε μιλώντας στη βρετανική Βουλή.
Είναι η μεγαλύτερη απέλαση από το Λονδίνο εδώ και 30 χρόνια. Η Μέι είπε πως θα υποβαθμίσει τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια.
«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισε επίσης.
Ρωσία: Να περιμένετε αντίμετρα!
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία, Αλεξάντερ Γιακοβένκο «προειδοποίησε» το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων εάν η Βρετανία απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.
 Αναρτήθηκε από kapistrinews