MENU

ΔΡΟΥΓΟΣ … ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ……ΕΧΟΥΝΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…

Επικίνδυνη η κλιμάκωση της έντασης
Οι Τούρκοι ζητούν ελληνικά νησιά και ετοιμάζουν «Ιμια 2» Δύο 24ωρα μετά την πλήρη αμφισβήτηση των συνόρων, κι επομένως ενός μεγάλου τμήματος του Αιγαίου, οι Τούρκοι δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους. Επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο πολύ επικίνδυνης έντασης από την οποία είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ένα «θερμό» επεισόδιο, ένα περιστατικό που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «Ιμια 2».

Οι δηλώσεις του Μ. Τσαβούσογλου προχθές «γκριζάρουν» το μισό Αιγαίο ενώ ήρθε και η χθεσινή παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό του Στρατού, για να δείξει τις προθέσεις των γειτόνων.

Είναι πλέον εμφανές, και το φοβούνται τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί ότι ένα σκόπιμο «ατύχημα» από την πλευρά των Τούρκων θα μπορούσε να στήσει σκηνικό πολέμου στην περιοχή. Η Αγκυρα δείχνει να επιδιώκει, δια των «Ιμίων 2» να διεκδικήσει ελληνικά νησιά και να αλλάξει ριζικά τη συνθήκη της Λωζάννης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων Σαββατοκύριακου» οι Τούρκοι έχουν κάνει «γκρίζα» 18 ελληνικά νησιά και πάνω από 150 βραχονησίδες. Μέσω της πίεσης και της πολεμικής απειλής θέλουν να βάλουν στο τραπέζι το νέο χάρτη των «γκρίζων» ζωνών.

Καθόλου τυχαία δεν είναι για παράδειγμα η χθεσινή παρενόχληση του ελικοπτέρου πάνω από τη Στρογγύλη την οποία θεωρούν δικό τους έδαφος. Και μαζί μ’ αυτήν διεκδικούν την κυριαρχία στους Φούρνους, το Αγαθονήσι, την Κίναρο, τις Οινούσσες, τη Γαύδος, το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και βεβαίως τα Ιμια.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και σε επίπεδο επιχειρησιακό. Με συνεχείς NAVTEX και ασκήσεις «κλειδώνουν» το Αιγαίο ενώ προχωρούν ακόμη και σε αποβατικές ασκήσεις.

Σε όλο αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να παραγνωριστεί και η δυσμενής εξέλιξη με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και την προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ. Μετά από 20 ημέρες «ανακάλυψαν» στοιχεία που θα μπορούσαν να ενοχοποιήσουν τους φυλακισμένους και να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Λες και οι κατάσκοποι κινούνται στα σύνορα «χαλαρά» και με την στολή τους…

Το σκηνικό αυτό δυστυχώς δεν θα τερματιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Η Τουρκία βράζει στο εσωτερικό ενώ η νίκη στο Αφρίν τους έχει κάνει ακόμη περισσότερους αλαζόνες. Και δυστυχώς η προπαγάνδα που κάνει το καθεστώς Ερντογάν περνά και στον τουρκικό λαό.

Αναρτήθηκε από kapistrinews