MENU

ΑΦΡΙΝ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ – ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τελικά ο Ερντογάν κατάφερε να καταλάβει το Αφρίν σήμερα με το πρώτο φως της μέρας! Μόνο που τα κατάφερε γιατί οι Κούρδοι πολιτοφύλακες είχαν εκκενώσει την πόλη!  Όπως αναφέρει και το έγκυρο FreePen.gr «το Αφρίν έπεσε στα χέρια των Τούρκων χωρίς να πέσει μια τουφεκιά»!

Προσωπικά παρακολουθούσα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα την κατάσταση και σύμφωνα με αυτόπτες
μάρτυρες δεν είχε πέσει όλο το βράδυ ούτε ένας πυροβολισμός. Μετά τις πέντε το πρωί τουρκικά περίπολα διαπίστωσαν ότι οι αμυντικές θέσεις των Κούρδων είχαν «αδειάσει» από μαχητές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι Τουρκικές δυνάμεις της SADAT μαζί με τους Τζιχαντιστές της Αντιπολίτευσης στη Συρία (FSA) μπήκαν ταυτόχρονα από τον βορά και από το νότο και έκαναν έναν υγιεινό περίπατο μέχρι να φτάσουν στο κέντρο της πόλης του Αφρίν.

Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση των γυναικόπαιδων στα μέσα της εβδομάδας και την Παρασκευή οι Τουρκική Αεροπορία (Turk Hava Kuvvetleri) είχε βομβαρδίσει ανηλεώς μέχρι και το νοσοκομείο του Αφρίν. Μάλιστα το νοσοκομείο το βομβάρδισαν την Παρασκευή, ΤΡΕΙΣ φορές, με πυραύλους αέρος-εδάφους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς εκεί μέσα κυρίως παιδιά. Συνολικά την Παρασκευή οι Τούρκοι σκότωσαν 47 αμάχους από τους οποίους λόγω της σφοδρότητας, κατάφεραν να αναγνωριστούν μόνο 16 πτώματα. Κατά την έξοδο των αμάχων από το Αφρίν με προορισμό μια άλλη κοντινή πόλη, το τουρκικό πυροβολικό, άρχισε να βάλει κατά του κονβόϊ των αμάχων σκοτώνοντας άλλους 10 Κούρδους, κυρίως γυναίκες.

Κι επειδή ο Τουρκικός Στρατός διεξάγει μάχες ΜΟΝΟ εκ του ασφαλούς, όπως έκανε άλλωστε και με την Κύπρο, σήμερα Σάββατο, μπήκαν σχεδόν ανενόχλητοι στο Αφρίν. Και τα βίντεο κυκλοφορούν το ένα μετά το άλλο, δείχνουν Τουρκμένους και Αζέρους με στολές του τουρκικού στρατού, να ανυψώνουν την σημαία της Τουρκίας στο κέντρο του Αφρίν και ακούγονται πυροβολισμοί λες και γίνονται μάχες. Οι πυροβολισμοί είναι θα έλεγε κανείς, μια ηχητική … υπόκρουση που έστησαν οι ίδιοι οι Τούρκοι για να δείξουν ότι πολεμούν. Κούρδος μαχητής στο Αφρίν δεν υπάρχει από το Σάββατο το βράδυ ώστε να ρίχνει σήμερα Κυριακή πυροβολισμούς!

Και φυσικά, η σημαία της Τουρκίας που κυμματίζει δίπλα στην σημαία των Τζιχαντιστών υποστηρικτών της Al Nusra, δείχνει τους πραγματικούς υπευθύνους αυτής της μεγάλης παγκόσμιας ντροπής! Δείχνει πρωτίστως τον ΟΗΕ και δευτερευόντως τον Τραμπ, την Μέϊ και φυσικά τον Βλαδίμηρο και το «ξανθό γένος» που θα τους έσωζε κι αυτούς!

Τελικά, σήμερα πριν το μεσημέρι, βγήκε κι ο Ερντογάν στην τηλεόραση για να μας πει ότι οι Τούρκοι μάχονται όπως στην Καλλίπολη. Τι ντροπή αλήθεια! Τι αίσχος να συσχετίζεις μια μάχη στρατευμάτων με μια επιχείρηση γενοκτονίας και εκκαθάρισης!

Ένα θα σας πω για σήμερα. Επί δυο μήνες, ο δεύτερος σε μέγεθος στρατός του ΝΑΤΟ, προσπαθεί με όλα τα μέσα να μπει στο Αφρίν. Και τελικά μπήκε εκ του ασφαλούς-όπως πάντα, γιατί είχαν φύγει οι πολιτοφύλακες και οι αντάρτες!

Μένει τώρα να δούμε τώρα ΠΩΣ θα βγει από εκεί ο Ερντογάν, ο Τανριβερντί και οι Τζιχαντιστές! Γιατί γνωρίζοντας πως σκέφτονται οι Κούρδοι, ο Ερντογάν από πολιορκητής, να δείτε που σύντομα θα βρεθεί … πολιορκούμενος! Κι άντε να δούμε ΠΩΣ θα βγει από την παγίδα του Αφρίν!!!

Αναρτήθηκε από kapistrinews