MENU

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που λήστεψαν στην Κηφισιά

Τη μάχη που έδινε για τη ζωή έχασε σήμερα το πρωί ο 52χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών στο σπίτι του στην Κηφισιά, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.  Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», πέθανε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών παρέμενε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου από τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας και επί 18 ημέρες.

Ο επιχειρηματίας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, από ληστές, στην οικία του στην Κηφισιά, είχε υποβληθεί σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των τραυμάτων στο ήπαρ, τον δεξιό νεφρό και τον πνεύμονα. Τις πρώτες ώρες και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του τού είχαν χορηγηθεί δεκάδες μονάδες αίματος, ενώ τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε επιπλοκές -μεταξύ άλλων έπαθε και εγκεφαλικό- και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου



Το χρονικό της ληστείας που συγκλόνισε

Οι δύο αδίστακτοι δράστες, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στην οικία του 52χρονου, ενώ είχαν κάνει προηγουμένως κατόπτευση του χώρου και γνώριζαν, όπως φαίνεται, ότι το σπίτι δεν διέθετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, όπως συναγερμό ή κάμερες.

Μόλις κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί από τον Αλέξανδρο Σταματιάδη και τη σύζυγό του, τον χτύπησαν με διαρρηκτικό εργαλείο στο κεφάλι και το σώμα και φώναζαν «θα σας σκοτώσουμε. Σκάσε, βούλωσέ το! Μη φωνάζετε, κάντε ό,τι λέμε». Στη συνέχεια και όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο, ο ένας από τους δύο ληστές τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής. Αυτά δήλωσε στις Αρχές η σύζυγος του θύματος.

Στο σπίτι, εκτός από το ζευγάρι βρισκόταν και ένα από τα τρία ενήλικα παιδιά τους.

Την ώρα της αιματηρής ληστείας βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού και η οικιακή βοηθός, η οποία κοιμόταν στο υπόγειο και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Ο γιος του επιχειρηματία βρισκόταν στη σοφίτα και μέχρι να κατέβει, ακούγοντας τη φασαρία, βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο στο πάτωμα.

Αμέσως, σύζυγος και γιος κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο «Γεννηματάς».



Νάρκωσαν τον σκύλο

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν παρακολουθήσει το σπίτι πριν από το χτύπημα και γνώριζαν τα τρωτά αλλά και τα επικίνδυνα γι' αυτούς σημεία. Ενδεικτικό είναι πως οι κάμερες ασφαλείας του διπλανού σπιτιού, που ανήκει στον αδερφό του επιχειρηματία, δεν φαίνεται να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων.

Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δύο δράστες «νάρκωσαν» τον σκύλο της οικογένειας. Το λυκόσκυλο, αν και είναι μεγάλης ηλικίας, δεν αντέδρασε καθόλου στην εισβολή των ληστών, ενώ πάντοτε γάβγιζε όταν πλησίαζε το σπίτι κάποιος άγνωστος. Γι' αυτό και από την ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νάρκωσης του σκύλου με αναισθητικό σπρέι.

Συλλυπητήρια από Τόσκα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.





Πηγή: iefimerida
Αναρτήθηκε από kapistrinews