MENU

ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Κίνα μπαίνει στο παιχνίδι…Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΑρθρογράφος – πολιτικός αναλυτής
egerssi@otenet.grwww.egerssi.gr
Πρόσφατα η νέα αναδυόμενη πλανητική υπερδύναμη της Κίνας επισκέφτηκε με τον πρεσβευτή της στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli
 την νήσο Κω, που εμείς από αυτήν την εφημερίδα επανειλημμένως έχουμε αναδείξει, με συνεχείς αναφορές μας, την τεράστια σημασία που έχει η Κως, ως το μεγαλύτερο κομβικό σημείο των Δωδεκανήσων! Κύριο σημείο συζητήσεως με τον Δήμαρχο της Κω, ήταν οι ανανεώσιμες και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι οποίες αφθονούν εντός αλλά και πέριξ της νήσου Κω! Ταυτόχρονα οι δυο άνδρες συζήτησαν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιπποκρατικής ιδέας στις ιατρικές σχολές στην Κίνα! Με την πρόθεση του Πρέσβη της Κίνας για την ορκωμοσία απάντων των αποφοίτων των τμημάτων ιατρικής των κινεζικών πανεπιστημίων στην κοιτίδα της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης, δηλαδή, το Ιερό Ασκληπιείο του Ιπποκράτους, πατρός της ιατρικής στην Κω! Επίσης, συζήτησαν για το άνοιγμα της Κω στην τουριστική αγορά της Κίνας, καθώς και την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Κω στην αγορά της Κίνας! Τέλος, ο Πρέσβης της Κίνας κάλεσε τον Δήμαρχο της Κω και τους τοπικούς φορείς του νησιού να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Forum που θα γίνει στη Σαγκάη!
Η Κίνα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες…
Ωστόσο, η παρουσία του Κινέζου Πρέσβη στη νήσο Κω, θορύβησε και δυσαρέστησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Τουρκία, την Αλβανία, την Γερμανία και την Ιταλία, που από κοινού απεργάζονται την αρπαγή του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος! Γιατί βλέπουν να τίθενται σε κίνδυνο τα μεγαλόπνοα και μεγαλεπήβολα σχέδιά τους – της αρπαγής δηλαδή και της εκμετάλλευσης του πλούτου μας – στο Αρχιπέλαγος! Διαπιστώνοντας ότι, τελικά ο Κινέζος παρ΄ ότι πολύ μακριά, έχει μάτια και βλέπει, σκέψη και αντιλαμβάνεται πως, ο ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου είναι τεράστιος και έτσι, η Κίνα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη σε αυτό το γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό παιχνίδι! Και πιστέψτε με, η Κίνα πολύ σύντομα θα ασχοληθεί και με εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδος, προκειμένου να την ενισχύσει, θωρακίζοντας τον Ελλαδικό χώρο έναντι της αλόγιστης λαιμαργίας της Τουρκίας! Όπως, πολύ σοφά αναφέρει στο πόνημά του “στρατιωτική άνοδος της Κίνας” ο Dr Κωνσταντίνος Γρίβας!
Πίσω από την αγορά του ΠΑΟ είναι οι Κινέζοι;      
Παράλληλα με τις παραπάνω πρωτοβουλίες, ενημερωνόμαστε πως υπήρξε έμπρακτο ενδιαφέρον από την Κίνα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Με μπροστινό στην εν λόγω εξαγορά, τον κολοσσιαίο Όμιλο της ΝΑ Ασίας “Pan Asia Investments”! Αλλά οι δικές μας πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η μεγάλη δύναμη αυτού του fund αντλείται από την Κίνα! Αυτή η κίνηση, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν άρεσε καθόλου στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πεισματικά αξιώνει πολλά περισσότερα από όσα διατίθεται να δώσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός Όμιλος, λίγο πριν τον επικείμενο υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στη Β΄ Εθνική Κατηγορία! Αλλά στην αγορά έτσι γίνεται! Όταν δεν θέλεις να πουλήσεις καταθέτεις υπέρογκες απαιτήσεις προκειμένου να αποθαρρυνθεί ο εν δυνάμει αγοραστής! Έτσι, εμμένει μετά φανατισμού ο κ. Αλαφούζος σε εξωπραγματικά ποσά για να απογοητευτούν οι επενδυτές από τη ΝΑ Ασία; Εξακολουθεί ο κ. Γιάννης Αλαφούζος να θέλει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Τουρκοκαταριανούς και στον Ατζούν Ιλιτζαλί του Survivor; Μια ακύρωση ενδεχόμενης και υπόγειας πώλησης, που θεωρούμε πως βάλαμε και εμείς το χεράκι μας με τα συνεχή άρθρα μας, που έκαναν πολύ μεγάλη αίσθηση στο Πανελλήνιο και κυρίως στους ένθερμους υποστηρικτές του Παναθηναϊκού!
Αν είναι ποτέ δυνατόν;
Τι συμβαίνει λοιπόν, με τον κλειδοκράτορα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Αληθεύει μια τρελή θα την χαρακτηρίζαμε πληροφορία – δεν παίρνουμε και όρκο – πως στις 11 Απριλίου άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του κ. Αλαφούζου είχε συνάντηση με άνθρωπο της εν Αθήναις πρεσβείας της Τουρκίας; Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού του σκληρού προφίλ της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ; Επαναλαμβάνουμε μια απίστευτη είδηση που ωστόσο προέρχεται από αξιόπιστη περί άλλων θεμάτων πηγή και γι΄ αυτό την αναφέρουμε με πάσα επιφύλαξη! Πάντως, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ετούτη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, οι δυο στρατιωτικοί μας “σαπίζουν” αναίτια στις φυλακές του “Μεσονυκτίου” της Αδριανουπόλεως και το χώμα είναι ακόμη νωπό που σκεπάζει τον ήρωα του Αιγαίου μας, Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο!!
Αναρτήθηκε από kapistrinews