MENU

Συμβαίνει σε Ελλάδα και Ιταλία και φέρνει σύντομα παγκόσμια κυβέρνηση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Χάος με το σύστημα της απλής αναλογικής στην Ιταλία, καθώς δεν μπορεί να σχηματιστεί ακόμα κυβέρνηση και πολλοί βλέπουν νέες εκλογές.
 Αλλά ακόμα και αν σχηματιστεί θα είναι εξαιρετικά αδύναμη.
Οι αριστερόστροφες διεθνιστικές δυνάμεις θέλουν να παραμείνουν με κάθε κόστος στην εξουσία, ακόμα και αν το αποτέλεσμα θα είναι η αδυναμία συγκρότησης σταθερής κυβέρνησης ή ακόμα και η ακυβερνησία.
Στην Ιταλία, αυτή την στιγμή, υπάρχουν δυο, κυρίως, εναλλακτικές: ή μια κυβέρνηση συνεργασίας της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια ή επιστροφή στις κάλπες, ίσως και τον Ιούνιο.
Το κύριο ερώτημα που θέτουν οι σχολιαστές είναι αν η Λέγκα θα εγκαταλείψει τελικά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θα συμμαχήσει με τα Πέντε Αστέρια.
Προς το παρόν ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δηλώνει ότι στην διαπραγμάτευση επιβάλλεται να πάρει μέρος όλη η κεντροδεξιά, έστω και αν επιμένει ότι ο διάλογος με τους πεντάστερους πρέπει να συνεχιστεί.
Αλλά τα γκάλοπ δείχνουν μια διαφορετική πραγματικότητα: σε έρευνα του καναλιού «La 7» το 65% των ψηφοφόρων της Λέγκα απάντησε ότι «βλέπει θετικά» μια κυβέρνηση με μόνο σύμμαχο τα Πέντε Αστέρια. Ενώ και το 46% των υποστηρικτών του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο θέλει συνεργασία με τον Σαλβίνι.
Όλα αυτά επειδή δεν μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Απλή αναλογική και στην Γαλλία
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ επιδιώκει την εισαγωγή στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, προκειμένου και αυτή η χώρα να οδηγηθεί σε αδυναμία σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.
Ελλάδα
Έχει ψηφιστεί εκλογικό νομοσχέδιο, αντίστοιχο της Ιταλίας, εκείνο της «απλής αναλογικής», το οποίο θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές!
Τι σημαίνει αυτό;
Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, τότε θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές με το σύστημα της «απλής αναλογικής» και άρα σε απόλυτο «μπάχαλο» τύπου Ιταλίας, κάτι που εμποδίζει, εν προκειμένω, τις δεξιές ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση και να αντιμετωπίσουν την κρίση σε οικονομία και μεταναστευτικό, την οποία έχουν προκαλέσει οι αριστερόστροφες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της γειτονικής μας χώρας.
Το νέο «κόλπο», προκειμένου η όποια εκλογική αντίδραση των λαών να μην μετουσιωθεί σε πολιτική κυβέρνηση, λέγεται «απλή αναλογική» ή αλλιώς:
Καλύτερα «μπάχαλο» παρά αλλαγή πορείας!
Και σε αυτό το μπάχαλο την… «λύση» αναμένεται να δώσει μία παγκόσμια κυβέρνηση με έναν ηγέτη, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιήσης.
Αναρτήθηκε από kapistrinews