MENU

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ: Απόβλητος της κοινωνίας όποιος δεν αρέσει στο παγκόσμιο σύστημα που ετοιμάζουν ΒΙΝΤΕΟ

"Μη συσχηματίζεσθε τω αιώνι τούτο" λέει ο αγαπημένος μας γέροντας πατήρ Σάββας Αχιλλέως και μας συμβουλεύει να πηγαίνουμε αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, όπως η πέστροφα στο ρεύμα του ποταμού,
 ώστε να μην παρασυρόμαστε από το ψέμα του κόσμου στον οποίο ζούμε και γινόμαστε ένα με τους υπόλοιπους ανθρώπους που ακολουθούν τη μόδα. Να μην γινόμαστε ένα με τα "θέλω" και τις ανάγκες του ψεύτικου κόσμου και υποδουλωνόμαστε σε αυτόν.

Επειδή όποιος αντιστέκεται δεν είναι αρεστός στον αρχηγό της απόλυτης σατανικής παγκόσμιας εξουσίας που ετοιμάζεται να διοικήσει τον κόσμο, φρόντισε να αποκλείσει από την κοινωνία όποιον δεν συσχηματίζεται με τον αιώνα τον απατεώνα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, οι κινεζικές αρχές έχουν απαγορεύσει σε περίπου 7 εκατ. άτομα να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα και σε άλλα περίπου 3 εκατ. άτομα να επιβιβαστούν σε υπερταχείες αμαξοστοιχίες, επειδή θεωρούνται αναξιόπιστα, καθώς δεν κατόρθωσαν να συμπληρώσουν τις μονάδες που απαιτούνται από τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media).

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποτελούν την απόδειξη για το ζοφερό μέλλον που περιμένει τους Κινέζους πολίτες και κατόπιν όλους τους πολίτες του παγκόσμιου κράτους, μετά την εφαρμογή του φιλόδοξου σχεδίου που έχει το Πεκίνο, να εφαρμόσει έως το 2020, ένα εθνικό σύστημα που ονομάζεται, Σύστημα Κοινωνικών Πιστώσεων (SCS) και αποσκοπεί στην αξιολόγηση και την ανάπτυξη καλύτερης ατομικής συμπεριφοράς των πολιτών, με την καθιέρωση μονάδων για 1,4 δισεκατομμύρια πολίτες, ανταμείβοντας τον έμπιστο και τιμωρώντας τον ανυπάκουο πολίτη.

Ο Liu Hu, ένας 43χρονος δημοσιογράφος που ζει στην Κίνα, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος όταν είδε, πως το σύστημα τον είχε βάλει σε απαγορευτική λίστα, όταν προσπάθησε να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια. Το όνομά του βρίσκεται σε έναν κατάλογο "ανέντιμου προσωπικού" - στο πιλοτικό πρόγραμμα της SCS - επειδή έχασε μια δίκη δυσφήμησης το 2015 και του ζητήθηκε από το δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο που εξακολουθεί να εκκρεμεί, σύμφωνα με το δικαστικό αρχείο.

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, κανείς δεν τον πληροφόρησε ποτέ για αυτή την εξέλιξη και ενώ έχει πληρώσει το πρόστιμο όπως ισχυρίζεται, θεωρεί πολύ παράξενο το γεγονός ότι τον έβαλαν σε μαύρη λίστα και τον κράτησαν στο σκοτάδι σχετικά με την υπόθεση.

Στους 7 εκατ, πολίτες που βρίσκονται σε μαύρη λίστα και θεωρούνται "ανέντιμοι" σύμφωνα με το κράτος, έχει απαγορευτεί να μένουν σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων, να αγοράσουν σπίτι ή πακέτα διακοπών, ακόμα και να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά την περασμένη εβδομάδα, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν επίσης να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία εκείνων που θεωρούνται "ανέντιμοι άνθρωποι".

Πόντοι μπόνους για δωρεά αίματος και εθελοντική εργασία

Καθώς το εθνικό σύστημα εξακολουθεί να υλοποιείται πλήρως, δεκάδες πιλοτικά συστήματα κοινωνικών πιστώσεων έχουν ήδη δοκιμαστεί από τοπικές κυβερνήσεις σε επίπεδο επαρχιών και πόλεων.

Για παράδειγμα, η Suzhou, μια πόλη στην ανατολική Κίνα, χρησιμοποιεί ένα σύστημα πόντων, όπου κάθε κάτοικος βαθμολογείται σε κλίμακα από 0 έως και 200 ​​πόντους και κάθε κάτοικος ξεκινά από τη γραμμή βάσης των 100 πόντων.

Μπορεί κανείς να κερδίσει πόντους μπόνους για καλές πράξεις και να χάσει πόντους για ασέβεια απέναντι στους νόμους, τους κανονισμούς και τους κοινωνικούς κανόνες.

Σύμφωνα με μια αναφορά της τοπικής αστυνομίας του 2016, ο υπάλληλος της Suzhou με το ανώτερο σκορ, είχε 134 βαθμούς, επειδή δώρισε περισσότερο από ένα λίτρο αίματος και έκανε περισσότερες από 500 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Η πόλη δήλωσε ότι το επόμενο βήμα ήταν να χρησιμοποιήσει το πιστωτικό σύστημα για να τιμωρήσει τους ανθρώπους για παραβάσεις, όπως η αποφυγή των ναύλων μεταφοράς, η εξαπάτηση στα βιντεοπαιχνίδια και οι μη εμφανίσεις σε εστιατόρια που έχει γίνει κράτηση.

Στο Shenzhen, οι αρχές ξεκίνησαν πρόσφατα τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και της ψηφιακής αποπομπής για την καταστολή πταισμάτων, όπως το να κινείται κάποιος πεζός επικίνδυνα στο δρόμο.

Στο Xiamen, όπου η ανάπτυξη ενός τοπικού συστήματος κοινωνικών πιστώσεων ξεκίνησε ήδη από το 2004, οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, στέλνουν αυτόματα, μηνύματα στις γραμμές κινητής τηλεφωνίας των πολιτών που βρίσκονται στη μαύρη λίστα και τα οποία αναφέρουν:

"Το άτομο που καλείτε είναι ανέντιμο, όποιος καλεί ένα χαμηλόβαθμο πρόσωπο θα ειδοποιείται πριν πραγματοποιήσει την κλήση".

Οι πολίτες χαρακτηρίζονται από την καταναλωτική τους συμπεριφορά

Οι ιδιωτικές εταιρείες στην Κίνα έχουν επίσης πειραματικά προγράμματα που χρησιμοποιούν σύνθετα αναλυτικά συστήματα για να φτιάξουν το προφίλ των πελατών τους, προωθώντας περαιτέρω διάφορες τεχνολογίες - όπως η αναγνώριση προσώπου και η ψηφιακή αποπομπή - που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με την επίσημη κυκλοφορία του προγράμματος το 2020.

Τα στατιστικά στοιχεία από τις online αγορές στο σάιτ Alibaba χρησιμοποιούνται για τους ελέγχους του ιστορικού των πολιτών.

Για παράδειγμα, το Sesame Credit είναι ένα ιδιωτικό πιστωτικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ant Financial, που είναι συνδεδεμένη με την Alibaba.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αλγόριθμους και δεδομένα από την Alipay, τη μαζικά δημοφιλή πλατφόρμα πληρωμών της Alibaba, για να αξιολογήσει τους ανθρώπους από τη καταναλωτική τους συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους, ανάμεσα σε άλλους παράγοντες.

Κάποιος που παίζει βιντεοπαιχνίδια για 10 ώρες την ημέρα θεωρείται αδρανής", ανέφερε ο Li Yingyun, διευθυντής τεχνολογίας της Sesame Credit.

"Κάποιος που αγοράζει συχνά πάνες θα θεωρείται πιθανότατα γονέας και είναι πιο πιθανό να έχει ένα αίσθημα ευθύνης".

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η Sesame Credit υποστηρίζει ότι παρά τη χρήση των δεδομένων για τη δημιουργία του προφίλ των πελατών της, αυτή τη στιγμή δεν μοιράζεται τις πληροφορίες με τις κινεζικές αρχές.

Εντοπιστές Wi-Fi, η νυχτερινή όραση και τα τεράστια δεδομένα

Εν τω μεταξύ, πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι σε ορισμένες περιοχές, η Κίνα χρησιμοποιεί την αποκαλούμενη Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Κοινών Επιχειρήσεων (IJOP), ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας που συγκεντρώνει πληροφορίες για τα τραπεζικά αρχεία των πολιτών, τα στοιχεία του υπολογιστή τους και το νομικό τους παρελθόν.

Αναφέρεται ότι τρέχει παράλληλα με το σύστημα κοινωνικών πιστώσεων και συγκεντρώνει τις πληροφορίες του από πολλαπλές πηγές ή «αισθητήρες».

Μια πηγή είναι οι κάμερες CCTV, μερικές από τις οποίες έχουν αναγνώριση προσώπου και υπέρυθρες δυνατότητες που τους δίνουν «νυχτερινή όραση» και βρίσκονται σε θέσεις που η αστυνομία θεωρεί ευαίσθητες.

Μια άλλη πηγή είναι τα "wi-fi sniffers" (οι εντοπιστές wi-fi), τα οποία συγκεντρώνουν τις μοναδικές διευθύνσεις ταυτοποίησης των υπολογιστών, των smartphones και άλλων δικτυωμένων συσκευών.

Το IJOP συλλέγει επίσης στοιχεία που περιλαμβάνουν αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας και αριθμούς ταυτότητας πολιτών από σημεία ελέγχου ασφαλείας.

"Βασικά παρακολουθούν και επιβλέπουν μόνο ανθρώπους και ιδιαίτερα κατηγορίες ανθρώπων που οι αρχές θεωρούν ως "επικεντρωμένο προσωπικό", δήλωσε η Maya Wang, ανώτερη ερευνήτρια της Κίνας στο Human Rights Watch.

"Αυτά θα μπορούσαν να είναι άτομα με ψυχικές αναπηρίες ή προβλήματα ψυχικής υγείας ή άτομα που παραπονέθηκαν, αιτούντες και μειονότητες και διάφοροι άλλοι ως εθνικό σχέδιο".

"Το IJOP στέλνει έναν κατάλογο των ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι στην αστυνομία και στη συνέχεια ο κατάλογος κρατείται εκεί. Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης μπορεί να καταλήξει σε μια μικρή τιμωρία και εγγυάται ότι πειθαρχούν οι άνθρωποι με διάφορους τρόπους».

Θα μπορούσε η Κίνα να συνδυάσει αυτά τα έργα, ως μέσο κοινωνικής μηχανικής;

Εάν η κινεζική κυβέρνηση καταφέρει να συγχωνεύσει τα περιφερειακά πιλοτικά προγράμματα και τα τεράστια ποσά δεδομένων μέχρι το 2020, θα μπορέσει να ασκήσει απόλυτο κοινωνικό και πολιτικό έλεγχο και να διαμορφώσει προληπτικά τον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων, δήλωσε η Samantha Hoffman, μια ανεξάρτητη σύμβουλος της κινεζικής κρατικής ασφάλειας.

"Αν γνωρίζετε ότι η συμπεριφορά σας θα επηρεάσει αρνητικά ή θετικά το σκορ σας και, συνεπώς, τη ζωή σας και τις ζωές εκείνων με τους οποίους συνδέεστε, τότε πιθανότατα θα προσαρμόσετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεών σας αναλόγως".

Πόσο μακριά όμως μπορεί να πάει η Κινεζική κυβέρνηση;

Η κατάχρηση της κρατικής εξουσίας και η παραβίαση των νόμων

Ο προαναφερόμενος δημοσιογράφος που είναι στη μαύρη λίστα, ο κ. Liu, η υπόθεση του οποίου έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή των μέσων ενημέρωσης, προηγουμένως εξέθεσε διεφθαρμένους κινέζους αξιωματούχους και κατηγορήθηκε από την αστυνομία για "διάδοση φημών".

Αν και αναμένεται από τις κυβερνήσεις να κάνουν προσπάθειες για την επιβολή των δικαστικών αποφάσεων, οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι αντίθετο με τους τοπικούς κινέζικους νόμους και αποτελεί κατάχρηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να περιορίσουν τα κινήματα των πολιτών και να τους αρνηθούν την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.

"Η απαγόρευση στους πολίτες να ταξιδεύουν με αεροπλάνα ή τρένα υψηλής ταχύτητας, επειδή έχουν χαμηλούς πόντους αποτελεί παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων", δήλωσε ο κ. Li.

"Ειδικά όταν ο σιδηρόδρομος και η αεροπορία είναι κρατικές βιομηχανίες και υποχρεούνται να παρέχουν σε όλους τους πολίτες ίση πρόσβαση στη μεταφορά".

Πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα μπορούσαν να παραβιάζονται όλο και περισσότερο μέσω του συστήματος κοινωνικών πιστώσεων και - σε συνδυασμό με ένα αυξανόμενο σύστημα επιτήρησης και τεχνολογίες όπως η αναγνώριση προσώπου που έχει απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα - η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα να στρέψει το σύστημα ενάντια στους πολίτες της.

Δυστυχώς είναι εμφανές πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν στόχο τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, αλλά δημιουργούν το κράτος δυνάστη του ελέγχου και του καταναγκασμού.


el
Αναρτήθηκε από kapistrinews