MENU

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους συμβολισμούς πριν αρχίσετε τον πόλεμο


Tο συνθηματικό κωδικό όνομα του αεροπλανοφόρου Harry Truman, που στάλθηκε στη Συρία είναι Lone Warrier (μετάφραση: μοναχικός πολεμιστής).  Ο Harry Truman ήταν ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος, που διάταξε δύο φορές πυρηνικό πλήγμα σε πόλεμο. Πώς θα φανταζόσαστε το μοναχικό πολεμιστή με αμερικανική προέλευση ως εικόνα;

Του Son Ofeon
Στη δεύτερη εμφάνιση του, ίσως να ήταν κάπως έτσι:


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...

Και δεν είναι μόνο η απειλή του πολέμου.
Όπως εύστοχα υποδεικνύει σε άρθρο του το Zero Hedge, o δείκτης S@P την περίοδο της κρίσης με αφορμή τα γεγονότα στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα κατά την προεδρία του JFK την περίοδο 1962-1963 κινείται παράλληλα σήμερα επί προεδρίας Τrump.


ΠΗΓΗ https://www.zerohedge.com/news/2018-04-11/jfk-trump-sp-analog-trading-day-356

Aν τα γεγονότα στην οικονομία και την πολιτική εξελιχθούν όπως τότε, θα πρέπει να αναμένουμε μία διόρθωση της τάξεως του 26% προς τα κάτω και την απομάκρυνση ενός Αμερικανού Προέδρου, όταν τα πράγματα επανέλθουν στο κανονικό.

Στο παραπάνω διάγραμμα απεικονίζονται αναλογικά οι κινήσεις του S@P κατά τις ισάριθμες ημέρες διαπραγματεύσεων των Προεδριών JFK και Τrump.

O δείκτης τότε από 128,94 είχε φθάσει στο 94,94 στις 26 Ιουνίου του 1962. Επανήλθε σε παρόμοια αρχικά επίπεδα (126,31) την ημέρα, που δολοφονήθηκε ο JFK (22 Nοεμβρίου 1962).

Ο πρόεδρος Trump κινδυνεύει στο προσεχές μέλλον να παραπεμφθεί σε διαδικασία απομάκρυνσης με παραπομπή στη Δικαιοσύνη (Impeachment).
ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment

Ο πρόεδρος Clinton , που βρέθηκε σε παρόμοια θέση για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με την Μόνικα Λεβίνσκι, "καθάρισε" κάνοντας πόλεμο στη Σερβία.
ΠΗΓΗ https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombing_of_Yugoslavia

Ίδιες περιστάσεις στη πολιτική και την οικονομία και παρόμοιες "λύσεις";
Ή μήπως σήμερα κάτι έχει αλλάξει στρατηγικά και δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμα;

Αναρτήθηκε από kapistrinews