MENU

Στέλλα Μουζάκη υπεύθυνη της Γυναικείας Ομάδας του Ατρόμητου:«Είμαστε πολλά χρόνια πίσω.στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο»!

Φιλοξενούμενη της Σαάρμπριγκεν βρέθηκε στη Γερμανία η Υπεύθυνη της Γυναικείας Ομάδας του Ατρόμητου Στέλλα Μουζάκη η οποία είχε την ευκαιρία να διευρύνει τον ορίζοντα των γνώσεων της
για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο αλλά και να διαπιστώσει τη…χαώδη διαφορά σε οργανωτικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά μιλώντας στο peristerisports είπε τα εξής:

«Έζησα κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.... Είμαστε πολλά χρόνια πίσω απο το ευρωπαϊκό γυναικείο ποδόσφαιρο και αμφιβάλω αν θα πάμε ποτέ μπροστά. Και όλα αυτα γιατι δεν εχουμε βοηθεια.

Παλεύουμε μονοι μας για το καλο των παιχτριων μας. Στη Γερμανία από τη πιο μικρή ομάδα μέχρι την πιο μεγάλη δίνουν μεγάλη έμφαση στα γήπεδα στην οργάνωση στην ασφαλεια των παιδιών που ειναι το πιο βασικο από κάθε αποψη και με καθε κοστος. Οι Υπευθυνοι της Αντρικής ομάδαε είναι πάντα δίπλα τους σε ότι κ αν χρειαστούν άλλωστε δεν ξεχωρίζουν τα τμήματα τους.

Στη Γερμανία οπως αντιμετωπίζουν το Αντρικό με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και το γυναικείο σε σχέση με τις παροχές. Ότι χρειάζεται το Αντρικό τμήμα και οι υποδομές τους το αντίστοιχο και οι υποδομές τους και το γυναικείο. Δίνουν τεράστια έμφαση στις υποδομές τους όπου παίζουν σε όλα σε επίσημα πρωταθλήματα.

Η Ομοσπονδία είναι δίπλα τους σε όλες τις οικονομικες υποχρεώσεις την ασφάλεια των ομάδων, των Υποδομών και ασφαλως οι Ομοσπονδιακοι προπονητες παρακολουθουν τα πρωταθληματα και αξιολογουν δίκαια τις παίκτριες που θα στελεχώσουν τα τμηματα τους.... Εκει δεν υπάρχουν γνωστοί και Φίλοι, δεν τολμαει να μιλησει κανεις σε προπονητή, οι προπονητες των ομαδων έχουν να κάνουν μόνο με τα παιδιά. Τα γήπεδα τους είναι όλα καινούργια υπάρχουν αποδυτήρια των παιδιων, τουαλέτες, γραφεία προπονητών...

Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν κάποια τμήματα πρέπει να είναι γνώστες του αντικείμενου και με εμπειρία όχι τυχάρπαστοι προπονητές περνούν μέχρι από τεστ ψυχολογίας».

Και η Μουζάκη ολοκλήρωσε λέγοντας τα εξής: «Μίλησα με τους υπεύθυνους της ομάδας και ξεκινάμε μια συνεργασία η οποία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Είναι λυπηρό για τα παιδιά των γυναικείων ομάδων της Ελλάδας να είναι σε αυτό το χαμηλό και συγχρόνως ντροπιαστικό επίπεδο. Είναι λυπηρό που κανένας δεν ενδιαφέρεται και δεν φροντίζει το γυναικειο στην Ελλάδα.

Είναι λυπηρό που τα γήπεδα μας είναι σε τόσο άθλια κατάσταση χωρις αποδυτηρια να αλλάζουν στο κρύο και στη βροχή με μια κοινοχρηστη τουαλέτα που απο το πρωι μπαινουν χιλιαδες ανθρωποι...... Κ εδώ μιλάω αποκλειστικά για τη δικιά μας ομάδα όπου ο Δήμος μας δεν έχει ενδιαφερθεί..

Και πραγματικά ειναι λυπηρό που ακομα και οι Δήμοι δεν φροντίζουν τη Γυναικεία Ομάδα της πόλης τους που έπρεπε πάνω απ’ όλα να διαθέτει την Ασφάλεια ων κοριτσιών ειδικά σε θέμα Υγιεινής και Ασφαλειας. Μια συνάντηση όπως κάνουν στο εξωτερικό 2 φορές το χρόνο να συζητάμε για τις ανάγκες των κοριτσιών έπρεπε να ήταν στο πλάνο των Δημάρχων μιας και το Γυναικειο είναι στολίδι για τη πολη τους.
Όλα αυτά που αναφέρω είναι σε σύγκριση με αυτά που έχω ζήσει εδω και 14 χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο του Γυναικείου Ποδοσφαίρου και σύγκρινα το Επίπεδο της Ελλάδας με της Γερμανίας.

Όσο για την Ομοσπονδία είναι καιρός να ασχοληθεί πλέον πιο Σοβαρά με το Γυναικείο.
Δεν σημαίνει ότι επειδή το Γυναικείο δεν φέρνει έσοδα πρέπει να το αγνοήσουμε. Στο εξωτερικό πιο πολλά εισιτήρια κόβει το Γυναικείο παρά το Αντρικό..

Θα ήθελα να ευχαριστησω τους Υπεύθυνους και τους Προπονητές της Saarbruchen για την υπέροχη φιλοξενία τους καθώς επίσης και τον Κ.Κοδρο για την Φιλοξενία του τη βοήθεια του αλλά και την ξενάγηση μου. Εύχομαι κάποια στιγμή να λειτουργήσουμε έστω ....βήμα βήμα σε επίπεδο Εξωτερικού».

Πηγή:peristerisports.gr
Αναρτήθηκε από kapistrinews