MENU

Κουράγιο, Αλέξη! Όλα θα τελειώσουν γρήγορα!

Του Θοδωρή Γιάνναρου,"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". (Αρθρο 120 του Συντάγματος της Ελλάδος). Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν, και δεν θα του δώσουν ποτέ πια, μια άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν, για τους τυχοδιώκτες, τους τυχάρπαστους και τους ψεύτες, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους εις βάρος του Κράτους, του Έθνους και των Ελλήνων πολιτών.

Όσο πιο νωρίς γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για όλους μας. Και όποτε κι αν γίνουν, θα τις κερδίσει η "Δημοκρατία".

Δυο είναι τα στοιχεία της επικαιρότητας: το αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα η "ανεπάρκεια" της κυβέρνησης Τσίπρα και η φθηνή και προβλέψιμη δημαγωγία που χρησιμοποιεί για να την καλύψει. Η δημαγωγία θα ενταθεί, καθώς αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που η αγέλη των αδέσποτων θα βρίσκεται στην εξουσία. Ούτως ή άλλως, έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική κινητικότητα.

Για την υγιή "Κοινωνία των Ελλήνων Πολιτών", η προσφυγή σε πρόωρη τριπλή εκλογική αναμέτρηση, είναι πλέον ο αναγκαίος συνταγματικός, εθνικός αλλά και κοινωνικός μονόδρομος. Ώστε η Ελλάς να μην είναι υποχρεωμένη να συνεχίζει να καλύπτεται από τις λάσπες του αριστερόστροφου βούρκου, που η συγκυβέρνηση των ΣυΡιΖΑνΕλ, συνεχίζει να παράγει με αμείωτους ρυθμούς και ένταση!

Για την Κοινωνία των Πολιτών, η επιστροφή στη συνταγματική ομαλότητα, την κοινωνική τάξη και την πολιτική και θεσμική κανονικότητα, πρέπει να περάσει μέσα από πολιτικές ανατροπές και σφοδρές μάχες, σε ένα νέο ανένδοτο, ενάντια στους "εσωτερικούς εχθρούς" και τους "θεσμικούς εφιάλτες", που εργάζονται πυρετωδώς, χωρίς αιδώ, προκειμένου να αποδομήσουν και να υποβαθμίσουν το Κράτος και το Έθνος...

Ως ακόμη μία απόδειξη του οφθαλμοφανώς ετοιμόρροπου της παρά φύσιν συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που πλέον ξεπερνά τα όρια του Σκοπιανού φιάσκου και σωματοποιείται και σε άλλα, καίρια για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας θέματα, όπως η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και η χρονική οριοθέτηση των εκλογών -και όχι μόνον...

Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, το τέταρτο μνημόνιο και η φορολογική λαίλαπα που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022, βάζουν φωτιά στην όποια διάθεση ανοχής των πολιτών!

Πρέπει να αποκαλύψουμε και να απομυθοποιήσουμε το παραμύθι του... δήθεν τέλους των μνημονίων και τον τρόπο που η κυβέρνηση ναρκοθετεί καθημερινά και σε σταθερή, αλλά κλιμακούμενη βάση το μέλλον της χώρας. Όσο περισσότερο μένει στην εξουσία, τόσο περισσότερο βλάπτει τη χώρα και μάλιστα, μη αναστρέψιμα...

Η κυβέρνηση που είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα και να τα ξεπουλήσει για μερικές ημέρες ακόμα στην καρέκλα, μπορεί να πάει σε εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Εμείς, οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της χώρας, όμως, είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν γίνουν να νικήσουμε.

Ας τολμήσουν να προκηρύξουν εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. Θα βρει ίσως, ένα καλό άλλοθι, για ν' αποφύγει οδυνηρές επισκέψεις στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι πολίτες δεν θα του χαριστούν, αλλά αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, θα τον κάνουν να τρέχει για να σώσει το τομάρι του. Ο δρόμος για την κάλπη δεν προβλέπεται ομαλός ούτε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, διότι, όπως είναι πασιφανές, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού και μίσους, όντας έτοιμοι για τα πάντα, μιάς και η μπίλια των εκλογών, θα σημειώσει "θάνατο" πολιτικό, κοινωνικό, αλλά κυρίως υπαρξιακό!

Οι "κυβερνήτες" μας, χρησιμοποιούν την εξουσία ως μέγγενη και αρπάγη, για να διχάσουν, να πολώσουν και μέσω αυτών των δύο, να επιβληθούν, είτε αναίμακτα, είτε αιματηρά! Διχαστική πολιτική με το Μαξίμου παντού: Από τη δαιμονοποίηση των πολιτών που αντιδρούν στη συμφωνία με τα Σκόπια και στον οικονομικό τους θάνατο, μέχρι την καθημερινή επίθεση στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες, που ακόμα, παρά τη λαίλαπα, κρατούν την οικονομία ζωντανή!

Ο Συριζα ήταν ανέκαθεν διχαστικός, με αποτέλεσμα στην εξουσία να εικονίζεται και η αντίληψη του "φθηνό-κατσαπλιά"... Με τα "ή εμείς ή αυτοί" και τα "ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν" έδειξαν ότι ο διχασμός βρίσκεται γραμμένος ανεξίτηλα στο DNA αυτών των περίεργων όντων... και από τη σκοπιά της γονιδιακής προγνωστικής, τα πράγματα βαίνουν όλο και πιό σκοτεινά, όσο αυτοί ακόμα αναπνέουν πολιτικά!

Όμως, με όλα αυτά τα πλήγματα κατά της χώρας και των πολιτών, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οδήγησαν από μόνοι τους, τον ίδιο τους το χρόνο, να μετράει αντίστροφα και τη σαθρή αυτοκρατορία που επεδίωξαν να εγκαθιδρύσουν, να οδηγείται σε πρόωρο τέλος εποχής, ίσως και βίαιο.

Ο πανικός της επιστροφής τους στα παραβατικά λαγούμια και στο αντάρτικο των πόλεων, τους κάνει, από τη μία, πιό φοβισμένους, αλλά από την άλλη, ακόμα πιό αδίστακτους λόγω του φόβου που νοιώθουν, μιας και με τίποτα δεν θέλουν να "χαθούν" οριστικά και αμετάκλητα από το προσκήνιο...

Οργανώνονται, ανθίστανται, γίνονται όλοι και πιο εριστικοί -με λίγα λόγια εξελίσσονται όλο και πιο αρνητικά, με τους ίδιους, λόγω της απόγνωσης που νοιώθουν, να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι για τη συντεταγμένη αστική μας κοινωνία, την οποία μισούν παράφορα!

Ως Έλληνες πολίτες έχουμε ύψιστο καθήκον προς τη χώρα μας, να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να την επαναφέρουμε στον δρόμο της δημοκρατικής, συνταγματικής και κοινωνικής "αρτιότητας", ακόμα και βάζοντας σε λειτουργία το άρθρο 120 του Συντάγματος, αν τα πράγματα εκτροχιαστούν... Άρα πρέπει αξιοποιώντας το ύψιστο αξίωμα που μας δίνει το "Σύνταγμα της χώρας", να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να εξαναγκάσουμε τον μειοδοτικό "θίασο" που κυβερνά, να συρθεί σε εκλογές, και στην κάλπη μπροστά, να τον ισοπεδώσουμε τσακίζοντας του τα φτερά!

Είμαστε υποχρεωμένοι ως Έλληνες πολίτες, να μην επιτρέψουμε στους εγκληματίες, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ξήλωναν τα πεζοδρόμια και τα εκσφενδόνιζαν.... για το δίκιο του εργάτη και που τώρα ξηλώνουν ηδονικά το εργατικό δίκαιο διώκοντας και απολύοντας εργαζομένους... για το "δίκιο της καρέκλας", να συνεχίζουν να πληγώνουν τη χώρα και τους εξαθλιωμένους πολίτες της...

Το κυβερνητικό δίδυμο, Τσίπρας και Καμμένος, επιχειρεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει να παραδεχτεί, πως ο περιβόητος και πολυδιαφημισμένος τους "Κλεισθένης”, δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης... το αντίθετο θα 'λεγε κανείς!

Την "απλή αναλογική" στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν σκάρτα, 150 βουλευτές, ενώ την αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών, κατάφεραν μόλις 149 να την υπερψηφίσουν, με τα κινητά τηλέφωνα των αρχηγών της συνονθυλευματικής αγέλης, να έχουν πάρει φωτιά, στην προσπάθειά τους, και με τις απειλές να πέφτουν σύννεφο... να μην ξεφτιλιστούν... .

Είναι κοινοβουλευτικά πρωτοφανές, εθνικές αποφάσεις, μείζονος σπουδαιότητας, να λαμβάνονται χωρίς "τουλάχιστον" τις αναγκαίες βάσει συντάγματος, 151 ψήφους.

Έτσι, η μόνη λύση, φίλες και φίλοι, είναι οι προσφυγή σε τριπλές κάλπες, που εμείς πρέπει να επιβάλουμε!

Σε καμία περίπτωση, δεν πέρασε απαρατήρητη βέβαια και η ηχηρή διαφοροποίηση του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη, από την κυβερνητική ντιρεκτίβα, ο οποίος μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του υπουργού των εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, καταψηφίζοντας στην ονομαστική ψηφοφορία τη ρύθμιση για την απλή αναλογική!

Δεν είναι πλέον οι πολίτες αυτής της χώρας, όσοι τουλάχιστον, έχουν ακόμα σε λειτουργία τα ένστικτα αυτοσυντήρησης και αυτοσεβασμού, διατεθειμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια στην κυβερνητική διγλωσσία, αλλά και στην οφθαλμοφανή πλέον, διάσταση απόψεων που απεικονίζεται στη διαρκώς συρρικνούμενη κυβερνητική πλειοψηφία. Όλοι αφουγκραζόμαστε, νοιώθουμε και βλέπουμε τον παράγοντα αβεβαιότητα που ενισχύεται μέρα με την ημέρα, όσο ο κυβερνητικός αχταρμάς αυτός συνεχίζει να υπάρχει, καταστρέφοντας τις ζωές μας...

Ο μόνος τρόπος, φίλες και φίλοι, να βγει η Ελλάδα από το καθεστώς της ανασφάλειας, είναι οι τριπλές εκλογές... χθες.

Γι’ αυτές, οι πολίτες πρέπει να είναι σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, μιλώντας στον διπλανό, το συγγενή, τον γείτονα, τον φίλο, για τη σπουδαιότητα και τη σημασία των επικείμενων εκλογών, που είναι ήδη προ των θυρών.

Κι αυτό, διότι, παρά την τροπολογία των "16" που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν αποκλείεται τον Μάιο του 2019 να στηθούν τριπλές κάλπες, δεν μπορεί ν' αποκλειστεί ο εκλογικός αιφνιδιασμός το φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει τον κομματικό της στρατό, προχωρεί σε δεκάδες χιλιάδες παράνομους και παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους, με την κατάσταση στη δημόσια διοίκηση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με τον ΑΣΕΠ για πρώτη φορά να χειραγωγείται απροκάλυπτα και την αξιολόγηση να έχει στην κυριολεξία βαλτώσει!!

Έχω δυσάρεστα νέα για εσάς, κύριε Τσίπρα... Δυστυχώς, ο χρόνος της συγκυβέρνησης σας τελειώνει εκκωφαντικά, με βαριά σηψαιμική δυσωδία και οι Έλληνες είναι ιστορικά υποχρεωμένοι να σε "ποδοπατήσουν" με την κυριολεξία της λέξης... και ξέρεις γιατί; Για να μην μπορέσεις ποτέ πλέον να σταθείς στα τσακισμένα πολιτικά σου άκρα, και η "παραπληγία" σου αυτή, να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για μελλοντικούς τυχοδιώκτες και τοξικά πολιτικά παράσιτα και σαπρόφυτα!

Είμαι σίγουρος, κε Πρωθυπουργέ, πως για την προδοσία σου, δεν θα μας συγχωρέσεις ποτέ!

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας
Αναρτήθηκε από kapistrinews