MENU

Τεράστιο αστρικό σύστημα κατευθύνεται προς τη Γη

Αστροναύτες στο διάστημα
Πορεία προς τον πλανήτη Γη διαγράφει το αστρικό σύστημα Καρίνα, το οποίο διαθέτει δύο γιγάντιους ήλιους. Στα 7.500 έτη φωτός εκτιμάται η απόσταση που το χωρίζει από τη Γη.
 Προς τον πλανήτη Γη κατευθύνεται ο αστερισμός Καρίνα, στον οποίο περιλαμβάνονται δύο γιγάντιοι ήλιοι, με τους επιστήμονες της NASA να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Η υψηλή ενεργειακή συγκέντρωση, η οποία είχε παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα νότια του
αστερισμού, είχε προκαλέσει εντύπωση στους επιστήμονες, μη μπορώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Οι τελευταίοι όμως, έπειτα από ενδελεχή παρατήρηση, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι αυτή η συγκέντρωση οφείλεται στην πορεία που διαγράφει ο αστερισμός Καρίνα, ο οποίος κινείται προς τον πλανήτη Γη.
Αυτή τη στιγμή, ο Καρίνα βρίσκεται περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Η κίνηση του αστρικού συστήματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στους ισχυρούς διαστημικούς ανέμους, οι οποίοι παρέχουν ισχυρή ώθηση στον Καρίνα.
«Πλέον γνωρίζουμε ότι τα κύματα εκρήξεων των άστρων μπορούν να επιταχύνουν τις κοσμικές ακτίνες, η ταχύτητα των οποίων μπορεί να αγγίξει την αντίστοιχη του φωτός» εξηγεί η NASA.
«Μία αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να λάβει χώρα και σε ακραία διαστημικά περιβάλλοντα. Ο Καρίνα πιστεύουμε ότι συγκαταλέγεται σ’ αυτά» σπεύδει να προσθέσει.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να συλλέξουν τα δεδομένα, χάρη στη βίαιη αντίδραση των κυμάτων από τους διαστημικούς ανέμους.
Αναρτήθηκε από kapistrinews