MENU

Νέες δηλώσεις Πούτιν για το υπερυπερηχητικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Για τον υπερυπερηχητικό πύραυλο Avangarde, ο οποίος αναπτύσσει ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρο Β.Πούτιν. «Ταχύτερο 20 φορές περισσότερο από τον ήχο. Δεν νομίζω άλλες χώρες να αναπτύξουν τέτοιο όπλο τα επόμενα χρόνια. Ήδη το έχουμε», είπε ο Πούτιν.

Η ταχύτητα των 20 Mach που ανέφερε ο Πούτιν ισοδυναμεί με 23.040 χ.α.ω. κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κάνει το γύρο της Γης σε 44 λεπτά.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως ο πύραυλος μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση και ύψος πτήσης, καθιστάμενος μη ανασχέσιμος. Δήλωσε δε πως ο πύραυλος θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2019.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και σε ένα άλλο υπέρ-υπερηχητικό βλήμα που βρίσκεται ήδη εν υπηρεσία. «Το αεροεκτοξευόμενο σύστημα Kinzhal κινείται με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη του ήχου», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε ένα σύστημα λέιζερ που ήδη βρίσκεται εν υπηρεσία στον ρωσικό στρατό και στο νέο ισχυρό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat που θα είναι έτοιμος το 2020.

Ο Sarmat, που δοκιμάστηκε τον Μάρτιο, λέγεται πως δεν έχει απεριόριστο βεληνεκές και μπορεί να μεταφέρει ισχυρές πολεμικές κεφαλές από τον Βόρειο μέχρι τον Νότιο Πόλο. Ο πύραυλος θα αντικαταστήσει τον σοβιετικό Voevoda.

Ο Πούτιν δικαιολογεί την ανάπτυξη νέας γενιάς όπλων ως απάντηση της απόσυρσης από τις ΗΠΑ από την αντιβαλλιστική συνθήκη του 1972 που προέβλεπε τον περιορισμό των αντιβαλλιστικών αμυντικών συστημάτων.
Αναρτήθηκε από kapistrinews