MENU

Η Σερβία μετέφερε τα μαχητικά της στα σύνορα με το Κόσοβο απέναντι από τις δυνάμεις της KFOR!

Οι Αλβανοί βλέπουν την Σερβία να ετοιμάζεται για επιθετική ενέργεια στο Κόσοβο καθώς έχει μεταφέρει πολλά μαχητικά της αεροσκάφη στη νότια επικράτειά για να διεξάγει ασκήσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου.
 «Σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα γίνονται ορατά από αύριο να πετούν πάνω από τους δήμους που κατοικούνται από αλβανικό πληθυσμό, δηλαδή στο Πρέσεβο, στη Μέντβεντζα και στο Μπουγιάνοβατς».
H κίνηση αυτή θεωρείται ως απάντηση απέναντι στην προώθηση της ΚFOR στην Μιτροβίτσα.
Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας και προσθέτεται ότι η άσκηση θα περιλαμβάνει τη Νις και το σύνολο της νότιας Σερβίας.
‘Όπως αναφέρουν οι Αλβανοί δεν είναι η πρώτη φορά που σερβικά στρατιωτικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από την Κοιλάδα του Πρέσεβο αλλά είναι όμως η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γίνεται ενώ η KFOR έχει προωθηθεί στην Μιτροβίτα και έχει καταλάβει τον υδροηλεκτρικό σταθμό της πόλης.
Πρόσφατα, σερβικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν χαμηλές πτήσεις πολύ κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο προκαλώντας εκνευρισμό στους Αλβανόφωνους της περιοχής και της κοιλάδας του Πρέσεβο.
Η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας έρχεται μετά από την ένταση των τελευταίων ημερών στο Κοσσυφοπέδιο και εν μέσω δηλώσεων για ‘διορθώσεις’ των συνόρων από πολιτικούς παράγοντες όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Να σημειώσουμε πως η σερβική Αεροπορία έχει ενισχυθεί από την Ρωσία με έξι αναβαθμισμένα μαχητικά Mig-29 .
pronews.gr
Αναρτήθηκε από kapistrinews