MENU

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΟΠΕΔΏΝΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ;


Μυρίζει Πόλεμος ανα πάσα στιγμή στην Μέση Ανατολή!
Οι ΗΠΑ "αναμένεται να Εισβάλουν στο Ιράν" με Στρατιωτική Δύναμη μέχρι το τέλος του έτους, μετά την κλιμάκωση του Πολέμου των κυρώσεων, ισχυρίστηκε ένας εμπειρογνώμονας. Ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Josef Braml πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τράμπ πιθανώς ήδη σχεδιάζει Αεροπορικές Επιθέσεις, και όχι μόνο θέλει να χτυπήσει το καθεστώς στην Τεχεράνη, αλλά και την Κίνα;

Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε τις Στρατιωτικές Επιθέσεις , ο Braml είπε: "Ναι, υποθέτω ότι οι Αμερικανοί θα αναλάβουν Στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν αργότερα φέτος."Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ μια Επίθεση με Χερσαία Στρατεύματα. Πιθανώς θα υπάρξουν στοχευμένες Αεροπορικές Επιθέσεις για την εξάλειψη των Πυρηνικών ικανοτήτων του Ιράν.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, συμφωνούν ότι το Ιράν δέν μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσει μία Πυρηνική ικανότητα, άρα η λύση είναι Πόλεμος!




Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διεξαγάγει από το 2013, περισσότερα από 200 πλήγματα στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο «Στρατιωτικούς στόχους» οι οποίοι συνδέονταν με το Ιράν, τον Συριακό Στρατό, και την Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έστειλε μια προειδοποίηση στο Ιράν ότι θα μπορούσε να Επιτεθεί στις Στρατιωτικές Βάσης που διαθέτουν στο Ιράκ!

Το Reuters, επικαλούμενοι Ιρανικές, Ιρακινές, και Δυτικές πηγές, αναφέρει ότι το Ιράν είχε μεταφέρει Βαλλιστικούς Πυραύλους Βραχείας Εμβέλειας σε Σιιτικούς Συμμάχους στο Ιράκ, αλλά η Τεχεράνη και η Βαγδάτη το αμφισβήτησαν επίσημα.

Την περασμένη εβδομάδα, δορυφορικές εικόνες που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ, φαινόταν να δείχνουν ένα εργοστάσιο Βαλλιστικών Πυραύλων να είναι χτισμένο στο Ιράν, το Τελ Αβίβ κατηγόρησε το Ιράν για την κατασκευή Βαλλιστικών Πυραύλων ικανών να φτάσουν στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν,διεμήνυσε ότι η χώρα του ενδέχεται επίσης να πλήξει Ιρανικούς στόχους στο έδαφος του Ιράκ, εάν κριθεί ότι απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε: "Ανησυχώ βαθύτατα ότι το Ιράν μεταφέρουν Βαλλιστικούς Πυραύλους στο Ιράκ, αυτό θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση της Ιρακινής Κυριαρχίας. Η Βαγδάτη θα πρέπει να καθορίσει τι συμβαίνει στο Ιράκ και όχι η Τεχεράνη".

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του Ιράν, Mohammad Ahadi, δήλωσε στα Ιρανικά κρατικά δελτία:"Η αύξηση Πυραυλικής Βαλλιστικής ικανότητας, και η απόκτηση Μαχητών νέας γενιάς, και Πλοίων, Υποβρυχίων, Βαρέων και Μεγάλων αποστάσεων με διάφορες δυνατότητες όπλων, συγκαταλέγονται στα νέα σχέδια του Ιράν.

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης email: spyros.priftis76@yahoo.gr
Αναρτήθηκε από kapistrinews