MENU

Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Εξωγήινο αντικείμενο εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα το 2017»

Ο ακαδημαϊκός Άβι Λόμπ πιστεύει ότι τα «σκουπίδια» από έναν άλλον πολιτισμό περίπου 25 έτη φωτός μακριά από τη Γη, που πέρασαν από το ηλιακό μας σύστημα, είναι η απόδειξη ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω.




Ο καθηγητής Αστρονομίας του Παν
επιστημίου του ΧάρβαρντΆβι Λομπ, πιστεύει ότι βρήκε «σκουπίδια» από κάποιον άλλο πολιτισμό.

Υποστηρίζει ότι ένα αντικείμενο ταξίδεψε προς το ηλιακό σύστημα της Γης από την κατεύθυνση του αστέρα Βέγα (Vega), που βρίσκεται περί τα 25 έτη φωτός μακριά και αναχαίτισε την τροχιακή κλίση του ηλιακού μας συστήματος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017.


Στο νέο βιβλίο του «Εξωγήινο: Το πρώτο σημάδι έξυπνης ζωής πέρα από τη Γη» («Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth»), υποστηρίζει ότι το διαστημικό αντικείμενο πέρασε από τη Γη, πριν να κινηθεί ταχέως προς τον αστερισμό του Πήγασου και στο σκοτάδι πέρα απ' αυτόν.

Το αντικείμενο, που εντοπίστηκε από τηλεσκόπιο υψηλότατης ανάλυσης στη Χαβάη, ονομάστηκε «Oumuamua», που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «ανιχνευτής».

Αρχικά οι επιστήμονες θεώρησαν ότι επρόκειτο για έναν συνηθισμένο κομήτη, αλλά ο Λομπ ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είχε το ρίσκο να επιτρέψει «αυτό που μας είναι οικείο να καθορίσει αυτό που ίσως ανακαλύψουμε».

Όπως εξήγησε, «τι θα γινόταν εάν ένας άνθρωπος των σπηλαίων έβλεπε ένα κινητό τηλέφωνο; Καθώς έβλεπε βράχους σε όλη του τη ζωή, θα θεωρούσε ότι ήταν απλά ένας γυαλιστερός βράχος».

Παρότι κάποιοι στην επιστημονική κοινότητα βρίσκουν γελοία τη θεωρία του, ο Λομπ την υπερασπίζεται και δηλώνει βέβαιος ότι παρόμοιες ανακαλύψεις θα γίνουν στο εγγύς μέλλον.

«Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να συζητήσουν την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω. Πιστεύουν ότι είμαστε ιδιαίτεροι και μοναδικοί. Πιστεύω ότι είναι μια προκατάληψη που θα πρέπει να εγκαταλειφθεί» υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Εάν δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε τα εξυπνότερα παιδιά στη γειτονιά; Εάν υπήρξε ένα είδος που αυτοκαταστράφηκε λόγω πολέμου ή της κλιματικής αλλαγής, μπορούμε να συνέλθουμε και να συμπεριφερθούμε καλύτερα. Αντίθετα, ξοδεύουμε πολλούς από τους πόρους της Γης για αλληλοσκοτωμούς και άλλα αρνητικά πράγματα» σχολίασε.


https://sputniknews.gr/viral/202101099301096-kathigitis-tou-Harvarnt-exogiino-antikeimeno-eisilthe-sto-iliako-mas-systima-to-2017/