MENU

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΠΑΤΑΤΡΑΚ ΣΕ ΑΘΗΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ-ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟΝ…18%! ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ: Η Χ.Α ΔΕΝ ΕΧΕΙ “ΤΑΒΑΝΙ”

YPOPSIFIOI

Βιάστηκαν οι ψηφοφόροι της “Χρυσής Αυγής”, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων “δημοκρατικών δυνάμεων” με τα αποτελέσματα που έβγαλε η δημοσκόπηση Πανά. Κι αυτό γιατί σε ανάλογες ώρες και μέρες δεν θα πρέπει κανείς να είναι επιπόλαιος και να κρίνει κυκλοθυμικά νευρικά και ανώριμα, σαν αγέλη.

Με δεδομένο ότι σε όλη την Ελλάδα τα μηνύματα όχι μόνον δεν είναι καλά αλλά χαντακώνουν και μαυρίζουν τους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αποτέλεσμα να υφίστανται όλοι οι μνημονιακοί δήμαρχοι και τα κοματόσκυλα εκλογική συντριβή, όσοι αντιπαλεύονται το τρισάθλιο υπάρχον καθεστώς, οφείλουν να είναι και να νιώθουν αν όχι ευχαριστημένοι, τουλάχιστον πιο χαρούμενοι.
Σε Αθήνα και Πειραιά οι εκπρόσωποι της υποταγής στην Ευρώπη και στα δεινά της με το κεφάλι σκυμμένο, βουλιάζουν. Ο Μιχαλολιάκος είναι εξαιρετικά χλωμό να κερδίσει τον Μώραλη στο β’γύρο ακόμα κι αν καταγγείλει ακόμα και το παιχνίδι του…Άγιαξ το 1971!
Ιδιαίτερα πρέπει να σταθούμε στο Δήμο Αθηναίων. Ο πρώτος νικητής-εαν επαληθευτούν τα ποσοστά-είναι αναμφίβολα κι αυτό το βλέπουν όλοι οι πολιτικοί της αντίπαλοι, η “Χρυσή Αυγή”. Εαν ο Κασιδιάρης πιάσει 16-18% στον πρώτο γύρο, θεωρείται εξαιρετική επιτυχία. Ακόμα και τρίτος να έρθει, θεωρείται μεγάλη αρχή νίκης για την Εθνικιστική Δεξιά, την Ακροδεξιά ή όπως αλλιώς θέλουν να τη λένε. Από το 6-8% εκλογική δύναμη, υποψήφιος της ανακτά μέγιστη δύναμη μέσα σε Δημοτικό Συμβούλιο. Κι άντε μετά να περάσουν αποφάσεις διαπλοκής από το Δήμο οι νέοι Δήμαρχοι Καμίνηδες, εαν βγει ο Καμίνης.
Ο Σπηλιωτόπουλος-πάντα κατά την έρευνα-παίρνει δεν παίρνει το πολύ 13%, ποσοστό που αποτελεί συντριβή. Απογοητεύει έτσι καναλάρχες που έχει “γλυκάνει”, με αποτέλεσμα να κόψουν την έρευνα Πανά την Παρασκευή αν και την είχαν προναγγείλει(αποκάλυψη που εκθέτει όσους αποδοκιμάζουν την δημοσκόπηση).
Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος φαγώθηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα κατακερματισμό ποσοστών. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εαν κατέβαινε ένας η Δεξιά θα κέρδιζε αρθροιστικά 20%.
Στο β’γύρο εαν περάσει Καμίνης και Σακελλαρίδης(εμείς εξακολουθούμε να βλέπουμε ακόμα και τον Κασιδιάρη στον β γύρο με ποσοστό πιο μεγάλο από αυτό που δίνει η έρευνα Πανά, κάτι που δεν αποκλείει και ο καθηγητής κάνοντας λόγο για αβέβαιο ταβάνι Κασιδιάρη), η Αθήνα μπορεί να έχει ΣΥΡΙΖΑΙΟ Δήμαρχο. Άρα με την υπάρχουσα κατάσταση, η αριστερά ελπίζει σε πρωτιά.
Οι ίδιοι μελετητές των ποσοστών λένε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τεράστια, η άνοδος Σακελλαρίδη αναμενόμενη γιατί όσο τον γνωρίζουν τόσο τον προτιμούν οι ψηφοφόροι του και η ήττα των δεξιών προδιαγεγραμμένη.
Επίσης για το “μικρό” ποσοστό(όπως το θεωρούν οι ψηφοφόροι της Χ.Α)που λαμβάνει ο Κασιδιάρης, σίγουρα δεν φταίει ο Πανάς. Ευθύνονται άλλοι παράγοντες και πρωταρχικά αυτός της επικοινωνιακής προβολής. Δεν φτάνει το διαδικτυακό ιντερνετικό που βγάζει η ΧΑ από τη Μεσογείων για να προβληθεί ο συνδυασμός. Όταν τα κανάλια σου χουν ρίξει πόρτα και βγάζουν τους αντιπάλους σου, λογικό είναι να ανεβαίνουν αυτοί και όχι εσύ.  Η Ακροδεξιά θέλει δικό της ελεγχόμενο φορέα επικοινωνίας γιατί έρχονται τα πιο δύσκολα. Κατά τον καθηγητή Πανά “εαν ο Κασιδιάρης είχε προβολή θα λάμβανε πάνω από 22% και θα πήγαινε σίγουρα στον άλλο γύρο. Τώρα η συμμετοχή του είναι αβέβαιη”.
Όλα αυτά εαν επαληθευτούν τα ποσοστά. Γιατι ξαναλέμε. Όλα παίζουν…